Türk kafile bir uçakta yurt dışına gidiyormuş. Pilot aniden hostesleri çağırmış ve
demis ki:'Uçak düşmek üzere. Tüm yolculara atlamalarını söyleyin. Şu anda deniz
uzerindeyiz ve denize cok yakin uçuyorum, atlarlarsa kurtulma şansları var ama
atlamazlarsa herkes ölecek!'Tabii böyle bir şeyi insanlara yaptırmak çok zormuş.
Hosteslerden en akıllısı düşünmüş taşınmış, herkese uygun bir dille anlatılırsa
uçaktan atlamalari sağlanır diye karar vermis ve ilk olarak Amerikalı kafilenin yanına
gitmiş:
'Sayin yolcularımız; üzerinde bulunduğumuz alan Japonlarin arastırma laboratuarlarıyla
kaplı. Eğer oraya ulasırsanız tüm Japon teknolojisi Sırlarını kaparsınız! Bütün
Amerikalılar kosarak cıkışa gitmiş ve atlamış; Sonra hostes Ingilizlere yönelmis:
'Sayin yolcularimiz şu anda dunyanın en geniş ve verimli sömürgeleri üzerindeyiz; eğer
hemen el koyarsanız sonsuza dek sizin olurlar!' Bütün Ingilizler hevesle atlamış; Sıra
Fransızlara gelmiş. Hostes:
'Bayanlar Baylar, affedersiniz rahatsız ediyorum; fakat rica etsem uçaktan atlar
mısınız; simdiden teşekkür ederim demiş. Fransızlar: 'tabi, mersi!' demis ve sırayla
atlamıslar.! Hostes bu kez Almanlara yonelmis:
'Laaaan! Atlayin çabuk aşağı!' diye bağırmış. Alman kafile 'heil' demiş ve atlamış.
Veee sıra gelmiş Türklereee. Hostes yandan yandan gülümseyerek ve koltuga hafif
dayanarak şöyle demiş:
'Siz var yaa... Buradan hayatta atlayamazsınız!'
demis ki:'Uçak düşmek üzere. Tüm yolculara atlamalarını söyleyin. Şu anda deniz
uzerindeyiz ve denize cok yakin uçuyorum, atlarlarsa kurtulma şansları var ama
atlamazlarsa herkes ölecek!'Tabii böyle bir şeyi insanlara yaptırmak çok zormuş.
Hosteslerden en akıllısı düşünmüş taşınmış, herkese uygun bir dille anlatılırsa
uçaktan atlamalari sağlanır diye karar vermis ve ilk olarak Amerikalı kafilenin yanına
gitmiş:
'Sayin yolcularımız; üzerinde bulunduğumuz alan Japonlarin arastırma laboratuarlarıyla
kaplı. Eğer oraya ulasırsanız tüm Japon teknolojisi Sırlarını kaparsınız! Bütün
Amerikalılar kosarak cıkışa gitmiş ve atlamış; Sonra hostes Ingilizlere yönelmis:
'Sayin yolcularimiz şu anda dunyanın en geniş ve verimli sömürgeleri üzerindeyiz; eğer
hemen el koyarsanız sonsuza dek sizin olurlar!' Bütün Ingilizler hevesle atlamış; Sıra
Fransızlara gelmiş. Hostes:
'Bayanlar Baylar, affedersiniz rahatsız ediyorum; fakat rica etsem uçaktan atlar
mısınız; simdiden teşekkür ederim demiş. Fransızlar: 'tabi, mersi!' demis ve sırayla
atlamıslar.! Hostes bu kez Almanlara yonelmis:
'Laaaan! Atlayin çabuk aşağı!' diye bağırmış. Alman kafile 'heil' demiş ve atlamış.
Veee sıra gelmiş Türklereee. Hostes yandan yandan gülümseyerek ve koltuga hafif
dayanarak şöyle demiş:
'Siz var yaa... Buradan hayatta atlayamazsınız!'