Öncelikle şimdiden mutluluklar diliyorum.Bende bu konu hakkında biraz endişeliydim, nişanlım fikrini gayet net dile getirdi ve "ben korunmam sen korun" deyince iş başa düştü ve genç kızlığa ilk adım attığım dönemlerden beri gittiğim doktora gittim.Çünkü benimde ilk zamanlar adetlerim hep düzensizdi.Her konuda kendisine çok çok güvenirim.Bir de düğün günü adet olma gibi bir riskim vardı bunu da izah edince bana Qlairista diye bir doğum kontrol hapı verdi.Hiç bırakmadan içiyorsun,içerisinde 28 tane var, ilginç bir hap renk renk haplar ver içerisinde, kadınların aylık hormon oranlarına göre her hap farklı hormon içeriyor.Son 2 adet hapı ise beyaz ve tamamen hormonsuz.Zaten o sırada da adet oluyorsunuz.Kutu bitince hiç ara vermeden tekrar ikinci kutuya başlıyorsunuz.Benim yönlendirdiğim arkadaşıma da bu hapı vermiş, "Nil bıraktığım gibi hamile kaldım" dedi.Şuan 8 aylık hamile.Yan etki olarak ben en ufacık bir şey hissetmedim.Yani baş ağsırıs, mide bulantısı, halsizlik ya işte ne bileyim akla gelebilecek her türlü yan etkiden hiç birini yaşamadım.
Ama tabi ki, bu sadece benim için geçerli.Doğum kontrol hapları doktor kontrolünde kullanılmalı, belli hormon testlerinden sonra sana uygun olanı doktor belirleyecektir.İleride sıkıntı yaşamamak için belli testlerden sonra doktorun ilaç tavsiye etsin.