Kim korunacakkk :/ Kadın mı Erkek mi ve PCO

• Konu Sahibi Konu Sahibi kedir
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kedir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
204
64
98
Arkadaşlar konuyu umarım yanlış yere açmamışımdır.

Ekim 20 de evleneceğim. 10 sene önce(17 yaşımda) adetlerim düzensizdi doktora gittiğimde bana polikistik over(PCO) denmişti ve doğum kontrol hapı vermişlerdi. fakat ben kullanmadım; zamanla düzenle girdi adetlerim istanbul'da doktora gittiğimde ufak tefek olduğunu fakat bir sıkıntı olmadığını fakat evlendiğimde erkeğin korunmasını önerdi. Bugunde doktora gittim bir skntı yok yumurtalığın güzel gelişiyor hap kullanabilirsin dedi yazz adında ilaç verdi bana. ne yapmam lazım hoş ben adet dönemini geçtiğim için bir daha ki adet dönemim olan 13 ekimde kullanmaya başla dedi. Siz nasıl yapıyorsunuz malum yeni evlenecekleriz :) benim gibi olan var mı aranızda...

Bende çok araştırdım bu korunma meselesini. Benimde çok düzensizdi bazen 2 ay olmadığım bile oluyodu. Doktora gittiğimde Doğum kontrol ilacı verdi ama hormonlara olan etkisinden dolayı ben kullanmadım. Evlenirkende iğne olmayı düşündüm ama yine hormonlardan dolayı olmadım. Bi süre geri çekme yöntemiyle korunduk. Sonra bunun zararından dolayı ben ilaca başlamaya karar verdim. Ama Yan etkisi çok oldu 4 gün boyunca kullandım. Halsizlik falan yaptı bacaklarım tutmuyodu ve bıraktım. Sağlık ocağına gittim ordada prezervatif önerdiler. ilaç kullanmamam gerektiğini söylediler. Arada bir prezervatif arada bir geri çekme yöntemini kullandık. Daha sonra bebek istediğimiz içinde korunmadık :) Açıkçası ben haplara pekte güvenemiyorum. Çünkü uzun süre kullandıktan sonra 3-6 ay arası bebek olmuyor. Bazen dahada uzun sürebiliyor. Yazz bitkisel aslında ama benim kuzenimde onu kullanıyodu 1 yıl oluyo hala olmuyo cocukları. Kişiden kişiye değişir tabi bu kimiside hemen kalabilir bilemiyorum :)

Öncelikle şimdiden mutluluklar diliyorum.Bende bu konu hakkında biraz endişeliydim, nişanlım fikrini gayet net dile getirdi ve "ben korunmam sen korun" deyince iş başa düştü ve genç kızlığa ilk adım attığım dönemlerden beri gittiğim doktora gittim.Çünkü benimde ilk zamanlar adetlerim hep düzensizdi.Her konuda kendisine çok çok güvenirim.Bir de düğün günü adet olma gibi bir riskim vardı bunu da izah edince bana Qlairista diye bir doğum kontrol hapı verdi.Hiç bırakmadan içiyorsun,içerisinde 28 tane var, ilginç bir hap renk renk haplar ver içerisinde, kadınların aylık hormon oranlarına göre her hap farklı hormon içeriyor.Son 2 adet hapı ise beyaz ve tamamen hormonsuz.Zaten o sırada da adet oluyorsunuz.Kutu bitince hiç ara vermeden tekrar ikinci kutuya başlıyorsunuz.Benim yönlendirdiğim arkadaşıma da bu hapı vermiş, "Nil bıraktığım gibi hamile kaldım" dedi.Şuan 8 aylık hamile.Yan etki olarak ben en ufacık bir şey hissetmedim.Yani baş ağsırıs, mide bulantısı, halsizlik ya işte ne bileyim akla gelebilecek her türlü yan etkiden hiç birini yaşamadım.
Ama tabi ki, bu sadece benim için geçerli.Doğum kontrol hapları doktor kontrolünde kullanılmalı, belli hormon testlerinden sonra sana uygun olanı doktor belirleyecektir.İleride sıkıntı yaşamamak için belli testlerden sonra doktorun ilaç tavsiye etsin.

peki bu haplar kanama yapıyormuş ben de yaptı, biz de bebek düşünüyoruz tedaviye başlamadan önce bir ay doktorun verdiği bu doğum kontrol hapını kullandım östrojen hormonum için. ama kanama yaptı bitmek üzereyken haplar, bilgisi olan var mı

Benimde ilk kutuyu kullanırken olmuştu. Korktum doktora gittim, ilk kutuda olabileceğini söyledi. Korkulacak birşey yokmuş. Ama uzun süreli bir kanama ise doktora danışmanız gerekir bence.zaten ilacın açıklamasında da yazıyor ara kanamalar olabileceği

çok teşekkürler damla şeklinde az bir kanama oluyor 2 gündür. yarın hap bitiyor. inş. yumurta takibine başlanılcak... haplar bitince kesilir umarım

çok teşekkürler damla şeklinde az bir kanama oluyor 2 gündür. yarın hap bitiyor. inş. yumurta takibine başlanılcak... haplar bitince kesilir umarım

Kanama deyince ben bir an çok olabileceğini düşünmüştüm, lekelenme şeklinde ufak damlalar genelde vücut bu hapa alışana kadar olabiliyor.

ben de 1,5 aylık evliyim. evlenmeden önceki son adetimde yasmin kullanmaya basladım. suan 3. kutuma basladım2-3 gün oluyo. ilk etapta halsizlik yaptı 1 hafta yan etkilerini gördüm düğün hazırlıkları falan o telaşın içinde zor oldu ama doktor hemen bırakmamam gerektiğini söyledi.aslında ben 2 kutu bitince bırakmayı düşünüyodum ama rahat geldi hap kullanmak açıkcası. gittiğim jinekologta etrafın insan korkutmayı cok sevdiğini gönül rahatlığıyla hap kullanabileceğimi söyledi bebek istediğim zaman bebek sahibi olabileceğimi söyledi. bi süre daha kullanmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…