Kim haklı?

Sinirlenen kişi kötü söz söylüyor, kim haklı?

• beni kızdırdığın için kötü söz söyledim, haksız sensin

OY: 0 0,0%
  • beni kızdırdın ama ben de kötü söz sarf ettim, ikimiz de haksızız

OY: 14 100,0%

• Ankete Katılan
    14

yarimkalansessizlik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
312
179
Kızlar, aynı olaya benim ve eşimin bakışını anket yapmak istedim. iki kişi de kendisini savununca iş bir yere bağlanmıyor. hangi düşünce tarzının daha çok olacağını merak ediyorum..

pas, başka seçenek yok mu. sinirlenen kişinin neye sinirlendiğine bağlı ama kötü söz sarfederek haklıyken haksız duruma düşüyor olabilir bilemedim

siz kızdırdınız diye kötü söz işitmeyi hak etmiyorsunuz kaldı ki kızdırdınız diye de onun haksızlığına ortak olmuyorsunuz o tek başına HAKSIZ
son olarak örneğin el şakası sevmez sizi birkaç kez uyarır siz de hala yapıyorsunuz biraz ses yükseltir ama hakaret küfür olmadan bu normal
yada size doğru odugunu düşünüp söyldi yapın dedi siz yaptınız sonra size atamaz suçu o söylediği için onun fikri onun düşüncesizliği sizi kırmamalı
özür dilemek erdemdir hele ki hayatı paylaştığınız bir kişinin üzerinde güçlülük veya baskınlık kurup ezmek yanlış tatlı dille sorunların nedenlerini sakince konuşup güler yüzle tatlıya bağlamak ve alınan karar her iki kişinin de uyumlu olması gerektiğinde hatasını kabul etmeli ve eleştiriye açık olmalı kimse 4*4 lük değil bundan gocunmak da yersiz hatalıyken övünmek de acizlik olur anketinizi cevaplamadım ama şöyle bir şık sunuyorum
hatalar kabullenilmeli haklı ya da haksız sadece bir tane olur(siz her iki durumda haksızsınız şıklarda bile !!!!)
özür dileme erdemi kaybettirmez kazandır
ne yaparsak kendimize yaparız

pas, başka seçenek yok mu. sinirlenen kişinin neye sinirlendiğine bağlı ama kötü söz sarfederek haklıyken haksız duruma düşüyor olabilir bilemedim

iyi de konu ne konudan konuya değişir bunun cevabı

bencede konudan konuya göre değişir ama kötü söz söylememek en iyisi.

ufak bir şey diyelim. "eve geliyorum dedin ama gelmedin, niye gecikeceğini söylemedin" dediniz, o da "sana hesap mı vericem" falan ağır bir şey dedi diyelim. aslında siz atıyorum yemek hazırladınız o yüzden eşinizi beklediniz. diyelim o da kötü bir gün geçirdi, siz öyle söyleyince kendini boğulmuş hissedip sinirlendi.

biraz uyduruk oldu ama yani birden sinirlendi ama önemli bir şeye değil. sarf ettiği söz için özür mü dilemeli, siz onu boğmuş hissettirdiğiniz için siz mi özür dilemelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…