Kilom Yüzünden boşanıyorum :(

Kuzenimin eşide sürekli kilosunu dile getirip beğenmediğini ima ediyordu. Kuzenimin cevabı işte yol orada git zayıfla evlen elbet beni böyle sevenide bulunur merak etme oldu. Enişte bir daha birşey diyemedi.
Tabiki kilo vermek en iyisi ama kiloluyum diyede ezilme be kardeşim sen ezildikçe o daha çok üstüne gelir hiç umursama sözlerini.Kendini mutlu hissedeceğin aktivitelere katıl kendin çık dışarı.Eşin evdeyken bırak onu benim işim var arkadaşlarla buluşucam de hiçbir yer olmasa bile parka git otur.Eşinin seni biryerlere davetlere götürmesini bekleme kendin git katıl.kırkı çıkmamış bebeklerle gezip tozan kadınlar çok. Hayatını ilk önce kendin için yaşa.

3 yıllık Flört sonrası evlendik eşimle.sevgiliyken balık etliydim.evlendikten sonra değil de bebeğimiz olduktan sonra doğum kilolarımı veremedim bir türlü,ne yaptıysam olmadı,1.68 boy,82 kiloyum.sen çok değiştin demeye Başladıktan sonra uğraştım ama veremedim kilolarımı,ailece gittiğimiz yemekler ya da yemek sonrası kahve sohbetlerine giderdik arkadaşlarımızla.şimdi o toplantılara bensiz gitmeye başladı,bana işim var diyip evden gidiyor,sonra arkadaşımdan öğreniyorum Meğerse 3-5 aile beraber bir yerlere gitmişler oturmuşlar herkes Eşiyle gelmiş bir tek ben yokum.bunu bir kez yapmamış.beni sorduklarında işi var,çocuk hasta vs vs diyomuş hep.görümcem Söyledi boşanmayı düşünüyor abim diye,yenge bozmayın yuvanızı dedi.eşimle konuştum Hiç bişeyimiz uymuyor diye bahaneler üretti boşanmak istiyomuş.ne yapmam gerektiğine dair en ufak bir fikrim yok :KK43:
Çok üzüldüm cnm Allah yrdımcın olsun bir de yavrun var.. ama sen üzülme seni dış görünüşünle değerlendiren bir adamla evlenmen hataymış tabi nerden bileceksin ki.. Spora falan yazılsan şöyle yeniden yaratsan kendini peşinde dönse dursa dam sen bıraksan dicem ama çok hırslandım .. kimsenin yuvası yıkılsın istemem yoksa ama iyi bir ders vermek lazım kocana..

Bizdede aynı durum var ve icimi kemiriyor artik. Bana kilo ver yoksa iliskiye girmeyiz dedi hatta. O lafi duyduktan beri sadece iki arkadas gibiyiz evde. Oglum 4 aylik ve daha söylemesi ayip ama hic iliskimiz olmadi dogumdan beri. Ve sonunun nereye gidecigini bilmiyorum. Gurur yaptim vermek icin bile caba gostermiyorim cok incindim. Blöf yada gercek bilemiyorum ama bu gidisle sonumuz iyi degil diyor. 3 senedir evliyiz. Acikcasi cok yıprandim ne istedigimi bende bilmiyorum bu evlilikte.

Kuzenimin eşide sürekli kilosunu dile getirip beğenmediğini ima ediyordu. Kuzenimin cevabı işte yol orada git zayıfla evlen elbet beni böyle sevenide bulunur merak etme oldu. Enişte bir daha birşey diyemedi.
Tabiki kilo vermek en iyisi ama kiloluyum diyede ezilme be kardeşim sen ezildikçe o daha çok üstüne gelir hiç umursama sözlerini.Kendini mutlu hissedeceğin aktivitelere katıl kendin çık dışarı.Eşin evdeyken bırak onu benim işim var arkadaşlarla buluşucam de hiçbir yer olmasa bile parka git otur.Eşinin seni biryerlere davetlere götürmesini bekleme kendin git katıl.kırkı çıkmamış bebeklerle gezip tozan kadınlar çok. Hayatını ilk önce kendin için yaşa.
Çok haklısınız,kendimi eve kapatmadım tabii ama Çocuğum olduğu için biraz kısıtlıyorum tabii ki bazı şeyleri,ben kendimi de ezdirmicem zaten daha fazla bu yaşananlardan sonra ezik ve kompleksli olan kişi olarak kendimi değil onu görüyorum zaten

Çok üzüldüm cnm Allah yrdımcın olsun bir de yavrun var.. ama sen üzülme seni dış görünüşünle değerlendiren bir adamla evlenmen hataymış tabi nerden bileceksin ki.. Spora falan yazılsan şöyle yeniden yaratsan kendini peşinde dönse dursa dam sen bıraksan dicem ama çok hırslandım .. kimsenin yuvası yıkılsın istemem yoksa ama iyi bir ders vermek lazım kocana..
Dış görünüşte önemlidir belki ama bir yere kadar,karşıdaki insanı hele de sevdiğin insansa ve de üstelik çocuğunun anneasiyse hiç bir Hakkı yoktur böyle davranmaya,şu an evde elimden geldiğince spor ve diyet uyguluyorum.tek başıma halledemezsem bi uzman desteği almayı denicem

Yanıma yakısmıyorsun.. bu sozden sonra ne denır kı.. esınız sızden vazgecmıs zaten
bosanın bosanmayın dıyemem ama sonuc ortada gıbı fakat ıstersenız kılo verebılırsınız..ınanmıyorum veremem edemem dıyene dıyetısyen kontrolunde gayette guzel verırsınız..ben suan dıyet yapıyorum aylardır durumum bu kolay degıl ama zor hele kı ımkansız hıc degıl en fazla olsun bır sene sonra ıncecık bır bayan olursunuz..ve bundan sonrada sız esınızı yanınıza yakıstırmazsınız :) bunu kendınız ıcın yapın

Bizdede aynı durum var ve icimi kemiriyor artik. Bana kilo ver yoksa iliskiye girmeyiz dedi hatta. O lafi duyduktan beri sadece iki arkadas gibiyiz evde. Oglum 4 aylik ve daha söylemesi ayip ama hic iliskimiz olmadi dogumdan beri. Ve sonunun nereye gidecigini bilmiyorum. Gurur yaptim vermek icin bile caba gostermiyorim cok incindim. Blöf yada gercek bilemiyorum ama bu gidisle sonumuz iyi degil diyor. 3 senedir evliyiz. Acikcasi cok yıprandim ne istedigimi bende bilmiyorum bu evlilikte.
4 aylık blöf mü olur hiç terbiyesiz adam.sen de elinden gelenin fazlasını yap arkadaşım,onun seni

Yanıma yakısmıyorsun.. bu sozden sonra ne denır kı.. esınız sızden vazgecmıs zaten
bosanın bosanmayın dıyemem ama sonuc ortada gıbı fakat ıstersenız kılo verebılırsınız..ınanmıyorum veremem edemem dıyene dıyetısyen kontrolunde gayette guzel verırsınız..ben suan dıyet yapıyorum aylardır durumum bu kolay degıl ama zor hele kı ımkansız hıc degıl en fazla olsun bır sene sonra ıncecık bır bayan olursunuz..ve bundan sonrada sız esınızı yanınıza yakıstırmazsınız :) bunu kendınız ıcın yapın
Evet aynen öyle.bakalım şimdi kendi kendime deniyorum yetmediğim yerde diyetisyen yardımı alıcam inş ve bekarlık halimden daha Zayıf Olmayı hedefliyorum

3 yıllık Flört sonrası evlendik eşimle.sevgiliyken balık etliydim.evlendikten sonra değil de bebeğimiz olduktan sonra doğum kilolarımı veremedim bir türlü,ne yaptıysam olmadı,1.68 boy,82 kiloyum.sen çok değiştin demeye Başladıktan sonra uğraştım ama veremedim kilolarımı,ailece gittiğimiz yemekler ya da yemek sonrası kahve sohbetlerine giderdik arkadaşlarımızla.şimdi o toplantılara bensiz gitmeye başladı,bana işim var diyip evden gidiyor,sonra arkadaşımdan öğreniyorum Meğerse 3-5 aile beraber bir yerlere gitmişler oturmuşlar herkes Eşiyle gelmiş bir tek ben yokum.bunu bir kez yapmamış.beni sorduklarında işi var,çocuk hasta vs vs diyomuş hep.görümcem Söyledi boşanmayı düşünüyor abim diye,yenge bozmayın yuvanızı dedi.eşimle konuştum Hiç bişeyimiz uymuyor diye bahaneler üretti boşanmak istiyomuş.ne yapmam gerektiğine dair en ufak bir fikrim yok :KK43:
Allah ım adama bak ya
yarın bir gün bir hastalığı çıkar seninkinden beş kat fazla kilo alır
hiç insan sadece görünüş için eşine yapar mı böyle tuhaf şeyler ....

Allah ım adama bak ya
yarın bir gün bir hastalığı çıkar seninkinden beş kat fazla kilo alır
hiç insan sadece görünüş için eşine yapar mı böyle tuhaf şeyler ....
Evet çok doğru,bunları da söyledim yarın bir gün ne olacağı belli olmaz kaza olur bela olur Allah korusun yatağa bağlı kalsan,bana Yaptığın aşağılamaların binde birini sana yapsam Ölmek istersin,senin ki gururda benim ki ne dedim,ama cvp he he oldu,Allah büyük yine de düşürmesin tabii beddua etmem ama tokat gibi cevap vermeyi çok istiyorum zayıflayıp

aynı şeyleri yaşadım... aynı evde kanaka gibi olduk şimdi zayıfladım.. ve ben yanaşmıyorum...
yanaşmassam yanaşmıyorsun diyor... daha çok diyecek. çünkü benimde bu dönemde içim geçmiş ondan. şu an boşanalım dese arkama bakmıcam... şu yazdıklarınızı okuyunca inanın gözlerim doldu.. sinir oldum... akşam gidim kavga edeyim kırılan ama toparlanmayan kalbimi soğutup çocuğu alıp anneme gideyim diye düşünmeden edememdim

aynı şeyleri yaşadım... aynı evde kanaka gibi olduk şimdi zayıfladım.. ve ben yanaşmıyorum...
yanaşmassam yanaşmıyorsun diyor... daha çok diyecek. çünkü benimde bu dönemde içim geçmiş ondan. şu an boşanalım dese arkama bakmıcam... şu yazdıklarınızı okuyunca inanın gözlerim doldu.. sinir oldum... akşam gidim kavga edeyim kırılan ama toparlanmayan kalbimi soğutup çocuğu alıp anneme gideyim diye düşünmeden edememdim
Her şey düzelsede kalp kırıklığı Geçmiyor değil mi :KK43: ben de çok eminim zayıflarsam herşey değişecek ama ne fayda ki. Sadece görünüş mü diyorum,demekki sevgi aşk bağlılık yalanmış diyorum,zor günde beraber olmak diye birşey yokmuş diyorum.o Yüzden zayıflamayı başarırsam tamamen kendim için olacak.ne güzel siz başarmışsınız,şu aşamada biraz zorlanıyorum aslında çünkü bir şeyleri Başarmak için huzur da gerekiyor

Senin yerinde olsam , deli gibi diyet spor yapar kisa sürede o kiloları verirdim. Guzel guzel kuaforume gidip kendime bakardim. En guzel halimle karsisina cikip bosanmak istediğimi söylerdim. Net.

sevgi bitince kusurlar görünmeye başlarmış, bence eşiniz kilonuzu değil kendi sevgisini yoklasın, ne saçmalık gerçekten saygısızlık etmiş, siz utanmayın, eşiniz 4-4 lükmü ki 4-4 lük olsada önce insanlık vasıflarını taşımak önemli.

Ben de konuyu acan arkadasimizin tarafindayim ve esinin ona olan tavrini haksiz buluyorum.
FAKAT sağlıksal bir durum soz konusu değilse, gebelik-lohusalik soz konusu değilse, kadin olsun erkek olsun hic farketmez - eslerden biri yiyip yatip poposunu buyutmekte ise lutfen kizmayin ama, diger esin bunu itici bulmasi kadar dogal bir sey yok. "Yarin birgun hastaligi cikar kilo alirsa" dusuncesi bastan yanlis CUNKU oyle bir durumda o es HASTALIK nedeniyle kilo alacak, elinde olmayacak.
Bu zihniyet "kafami kazittim kocam hoslanmiyor" demekle "kemoterapi gorsem saclarim dokulse kocam beni begenmez" ile ayni. Oyle birsey olabilir mi? Keyfi olarak kendinizi daha az cekici hale sokmak ve bir hastalik-tedavi sonucu normalde oldugunuzdan daha az cekici olmak ayni sey midir?
Hicbir erkek-kadin bu iki durumu ayni kefeye koymaz!
Peki esiniz kilonuzu problem ediyorsa soruyorum; ne hastaliginiz var da kilo veremiyorsunuz? Bana kizacak kisiler cikacak biliyorum ama empati yapin, sagliksal bir engel yoksa (mesela diyabet hastaligi), gebelik-lohusalik yoksa ve siz sisman bir es olduysaniz ve esiniz bundan hoslanmiyorsa ve siz bu hoslanmama durumundan hoslanmiyorsaniz; sorun sizde.
Tutun bogazini, yapin sporunuzu, esinizin size asik olup sizi es olarak gordugu hale donmeye calisin.
Bunun "sevgi bitti" ile de alakasi yok; ben esimi belli standartlarda bana uydugu icin sectim.
Bu adam banyo yapmayi, dislerini fircalamayi, tras olmayi biraksa magara adamina donse "ah canim ben seni cok seviyorum, su var sabun var ama sen les gibisin yine de seviyorum" mu diyecegim?
Tabi ki hayir! Topla kendini, iyi bak kendine, bu halin ne? derim.
Konuyu acan arkadasimiz zaten baliketli imis, dogumdan sonra dogal olarak vermesi zaman alacak kilosu var. Esi haksiz-arkadasimiz hakli. Ama bazi arkadaslarin bu konuyu kendine yontup "ben de sismanladim ve esimin hosuna gitmedi" demesi yanlis.

Son düzenleme:

yol ver gitsin

ben eşiniz açısından olaya bakmaya çalışıyorum.bence haklı. sizi farklı görmek istiyor. önce kendiniz için sonra eşiniz için zayıflasanız bir diyetisyenden yardım alsanız olmaz mı? hemen iyi gün kötü gün olayına girmeyelim. ben eşim gece yemek yerken falan yeme diyorum kocaman oldu göbeğin diyorum. çünkü onu fit görmek istiyorum.eşim hiç alınmıyor dikkat ediyor aynı şekilde bende.

ben eşiniz açısından olaya bakmaya çalışıyorum.bence haklı. sizi farklı görmek istiyor. önce kendiniz için sonra eşiniz için zayıflasanız bir diyetisyenden yardım alsanız olmaz mı? hemen iyi gün kötü gün olayına girmeyelim. ben eşim gece yemek yerken falan yeme diyorum kocaman oldu göbeğin diyorum. çünkü onu fit görmek istiyorum.eşim hiç alınmıyor dikkat ediyor aynı şekilde bende.
valla sizden cesaret aldım,yanı bence eşler kim bu konuya itiraz ediyorsa haklı,kusura bakmayın,kılo cerilcek birşey,ve eşin için değil kendin için yapmalısın önce sağlığın hem diş görünüşün piskolojını bozar ve bu eşede yansır,bırak yanına yakışmıyorsunu,senın işığın sönmüştür,kıloyla mücadele etmiş,çok şükür kazanmış biriyim,bende eşim yada sevgilim alsa bırakırım,hiçte çekici gelmez bana,iyi gün kötü gün geçin bunları,hayatın dinamığı farklı,o adam bir yıl fatura ödemesin,kira ödemesin,iyi gün kötü gün demeyiz,arıza çıkarırız kızlar

valla sizden cesaret aldım,yanı bence eşler kim bu konuya itiraz ediyorsa haklı,kusura bakmayın,kılo cerilcek birşey,ve eşin için değil kendin için yapmalısın önce sağlığın hem diş görünüşün piskolojını bozar ve bu eşede yansır,bırak yanına yakışmıyorsunu,senın işığın sönmüştür,kıloyla mücadele etmiş,çok şükür kazanmış biriyim,bende eşim yada sevgilim alsa bırakırım,hiçte çekici gelmez bana,iyi gün kötü gün geçin bunları,hayatın dinamığı farklı,o adam bir yıl fatura ödemesin,kira ödemesin,iyi gün kötü gün demeyiz,arıza çıkarırız kızlar
kesinlikle katılıyorum. sağlık problemi, hamilelik vs. dışında fazla kilo çok çok gereksiz

X