Kilo vermek ya da kas yapmak İSTEMİYORUM tek derdim SIKILAŞMAK!

mathildam

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2013
14
0
27 yaşındayım, 49 kilo, 1.64 boy.
Yaklaşık 7 yıldır günde 5’i çok nadir geçen sayıda sigara kullanıyorum.
Eskiye nazaran daha az alkollü bir hayatım var ama yine de kullanıyorum.
Beslenmeme ne yazık ki hiç dikkat etmiyorum.
Kafein ve karbonhidrat tüketimim hat safhada.
Spor yapmıyorum.
Zamanımın çoğu bilgisayar başında, çekimler dışında az atraksiyonlu geçiyor.
Son zamanlarda yürüyüş uzunluğuna ve hızına göre nefes almada daha da zorlanıyorum.
Cildim eskisine oranla çok daha kötü.
Çok çabuk yoruluyorum ve enerjim düşüyor.
Uykulara doyamıyorum.
Bu fiziksel olayların dışında psikolojimin de harika olduğu söylenemez.
Tüm bu gerçekler dahilinde, sorunsuz bir yaşantıya sahip olma uzunluğum ne kadardır acaba?
Daha da önemlisi bu beden bu eziyeti hak edecek ne yaptı bana?

An itibarı ile tam 5 gündür sigara içmedim,
beslenmeme dikkat etmeye başladım ve p90x'e başladım.
Tam gaz motive olmuşken bu p90x biraz kendime olan güvenimi azalttı sanki :KK43:
yani şöyle ki, öncelikle dehşet ötesi güzel bir egzersiz, hayatımda gördüğüm en başarılı egzersiz seti diyebilirim ama çok zor :KK43:
Bir de hiç ısınmadan direkt başladıkları için acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeden de edemiyorum..
Acaba önce pilates gibi bir şeyle başlayıp vucudu hazırlayıp sonra mı buna geçsem karar veremedim...
Yoksa hangi egzersiz olursa olsun herkes başta böyle mi oluyor?

Vücudumu toplayacak, zayıflatma amacıyla değil de esneklik kazanmak ve sıkılaşmak adına yaptığınız egzersizler, paket programlar hakkında bilgilendirmelerinizi bekliyorum..

Son düzenleme:
bence sağlığın için alkol ve sıgarayı bırakmalısın ve sıkılışmak ve güzel bi vucuda sahıp olman için plates tavsiye ederim kesin sonuç 1 haftada bile fark edersin :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

bence sağlığın için alkol ve sıgarayı bırakmalısın ve sıkılışmak ve güzel bi vucuda sahıp olman için plates tavsiye ederim kesin sonuç 1 haftada bile fark edersin :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Sigara 5 gün içmediysem daha da içmem zaten :KK70: alkol de her zaman değil, arada şarap ya da viski içerim abartmadan ki ikisi de çok sağlıklı aslında. evet pilates en iyisi sanırım, sen Ebru Şallı ile mi yaptın pilatesi?

evet ebru şallı plates kardeşliği dvdlerini alabilirsin yada netten indirebilirsinde videolarda var nette hangi bölgede sıkıntın varsa ona yönelik yap ve esneme hareketlerini yap çok güzel oluyorr:KK22::KK22::KK22::KK22:

yapabilirsen plates mükemmel bişey kesinlikle etkisini görürsün benim gibi çabuk sıkılan biriysen zorlanabilirsin en etkili yol plates diyebilirim :KK34:

27 yaşındayım, 49 kilo, 1.64 boy.
Yaklaşık 7 yıldır günde 5’i çok nadir geçen sayıda sigara kullanıyorum.
Eskiye nazaran daha az alkollü bir hayatım var ama yine de kullanıyorum.
Beslenmeme ne yazık ki hiç dikkat etmiyorum.
Kafein ve karbonhidrat tüketimim hat safhada.
Spor yapmıyorum.
Zamanımın çoğu bilgisayar başında, çekimler dışında az atraksiyonlu geçiyor.
Son zamanlarda yürüyüş uzunluğuna ve hızına göre nefes almada daha da zorlanıyorum.
Cildim eskisine oranla çok daha kötü.
Çok çabuk yoruluyorum ve enerjim düşüyor.
Uykulara doyamıyorum.
Bu fiziksel olayların dışında psikolojimin de harika olduğu söylenemez.
Tüm bu gerçekler dahilinde, sorunsuz bir yaşantıya sahip olma uzunluğum ne kadardır acaba?
Daha da önemlisi bu beden bu eziyeti hak edecek ne yaptı bana?

An itibarı ile tam 5 gündür sigara içmedim,
beslenmeme dikkat etmeye başladım ve p90x'e başladım.
Tam gaz motive olmuşken bu p90x biraz kendime olan güvenimi azalttı sanki :KK43:
yani şöyle ki, öncelikle dehşet ötesi güzel bir egzersiz, hayatımda gördüğüm en başarılı egzersiz seti diyebilirim ama çok zor :KK43:
Bir de hiç ısınmadan direkt başladıkları için acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünmeden de edemiyorum..
Acaba önce pilates gibi bir şeyle başlayıp vucudu hazırlayıp sonra mı buna geçsem karar veremedim...
Yoksa hangi egzersiz olursa olsun herkes başta böyle mi oluyor?

Vücudumu toplayacak, zayıflatma amacıyla değil de esneklik kazanmak ve sıkılaşmak adına yaptığınız egzersizler, paket programlar hakkında bilgilendirmelerinizi bekliyorum..

Özgüven enerji ve sıkılaşmak Platesten bahsediyorsun ...bugun fotoğrafını çek 10 gun sonra tekrar çek ruh halini gözlemle 10 gunde cildin bile parlamaya başlıyor daha pozitif oluyorsun ben 2 haftadır yapıyorum inanılmaz bir fark yaşıyorum

Bence olay kafada bitiyor öncelikle kendine 'ben iyiyim' de 'daha da iyi olacağım' de. Sonra sigara ve alkolü bırak, sağlığa düşman bunu zaten söylemeye gerek bile yok.
Beslenmende sebze,meyve ve protein ağırlıklı tercihler yap ve bol bol su iç kahve değil.
Çünkü kahve kafein içerdiği için yorgunluğunu alıyor zannedersin ama gece uyuyamazsın ya da verimsiz bir uykun olur.
Bu yüzden de uyuyunca da uyanamazsın, uyanırsın ama bütün gün uykulu uykulu gezer gün içinde uykum açılsın diye yine kahve içersin... Sonuç bitmeyen bir kısır döngüdür.
Yorgunum, enerjim düşük, cildim kötü, nefesim daralıyor diyorsun tüm bunlar OKSİJENE ihtiyacın olduğunun göstergeleri..
Mümkünse ormanlık, havası temiz bir yerlere git tatil yap ya da en azından sabah güneş doğmadan kalk camı açıp sadece derin nefesler al o saatler de hava daha temiz oluyor.
Ayrıca spor da nefes açmak için idealdir, mutluluk hormonlarını artırır, vücudunu dinçleştirir, kolay yorulmazsın. Mesela yürüyüşe çık açık havada, sıkılaşmak içinse plates tam isabet :KK66:
Herşeye rağmen mutlu olmaya çalış ve kendine iyi bak , hayat bir kere verilen bir fırsattır..

sıkılaşmak istiyorsan öncelikle spora başlamalısın spor sadece kilo vermek isteyenler için bir çözüm değil herkesin hayat felsefesi yapması gerekir ve sigara!!! hemen bırakmalısın cildin en büyük düşmanlarından biridir sigara ve alkol onlardan uzak durmalısın canım

merhaba,
oncelikle sunu soylemeliyimki hic spor yapmamis ve yapmayan biri icin p90x cok agir bir program.kendinize olan guveninizin kirilmasi cok dogal.dusundugunuz gibi duzenli bir hayata pilatesle baslamaniz cok daha mantikli ve basarili olacaktir.ben profesyonel sporcuyum.

X