Ay yapmayın lütfen gercekten yapmayın bunu yaşamış bir anne olarak yazıyorumMerhabalar kızlar .dün komşuma gitmiştim orda bi Bebek vardı misafirlikte ..benim bebeğimle aramızda 3 ay var ama nerdeyse boyu kilosu aynı gibiydiçok çok moralim bozuldu bebeğim gelişmiyor mu diye ? Sütüm azaldı ,az emiyor ,5.aydayız bu ay hiç kilo almadı neredeyse ..ama böylr bi bebekle ilk defa karşılaştırma yapma fırsatım oldu ..zatenn takıyordum iştahsızlıgını bunu görünce çok üzüldümmm çok moralim bozuk ..anneliği yapamıyorum sanırım
Merhabalar kızlar .dün komşuma gitmiştim orda bi Bebek vardı misafirlikte ..benim bebeğimle aramızda 3 ay var ama nerdeyse boyu kilosu aynı gibiydiçok çok moralim bozuldu bebeğim gelişmiyor mu diye ? Sütüm azaldı ,az emiyor ,5.aydayız bu ay hiç kilo almadı neredeyse ..ama böylr bi bebekle ilk defa karşılaştırma yapma fırsatım oldu ..zatenn takıyordum iştahsızlıgını bunu görünce çok üzüldümmm çok moralim bozuk ..anneliği yapamıyorum sanırım
Her bebeğin gelişimi farklıdır. Biraz mantık.Merhabalar kızlar .dün komşuma gitmiştim orda bi Bebek vardı misafirlikte ..benim bebeğimle aramızda 3 ay var ama nerdeyse boyu kilosu aynı gibiydiçok çok moralim bozuldu bebeğim gelişmiyor mu diye ? Sütüm azaldı ,az emiyor ,5.aydayız bu ay hiç kilo almadı neredeyse ..ama böylr bi bebekle ilk defa karşılaştırma yapma fırsatım oldu ..zatenn takıyordum iştahsızlıgını bunu görünce çok üzüldümmm çok moralim bozuk ..anneliği yapamıyorum sanırım
Haklısınız boyu çok uzun değil yani 2.5 aylık bebekle aynı gibiydi boyu ..Ay yapmayın lütfen gercekten yapmayın bunu yaşamış bir anne olarak yazıyorum
Sütün az , benım sütüm yağlı ,iyi bakamıyorsun laflarının hepsını duydum
Her bebeğin gelişimi farklıdır
Genetik yapısı doğum kilosu hareketı hersey etkiliyor
Doktorunuz bir sorun görürse uyarır zaten
Düzenli kilo alıyor ve özellikle boyu uzuyorsa anneliğin tadını çıkarın
Her zamanları ayrı güzel
Güzel günlerde büyütün
Güvenemiyorum hep yapamıyorum gibi geliyorHepimiz birbrinden farklı olduğumuz gibii bebeklerde birirbirnden farklı. Birinin bıyu uzundur diğerinin kısadır. Ölçütünüz lütfen konu komşu olmasın. Bebeğin aylık gelişimini takip eden doktor ve onun dedikleri sizin ölçütünüz olsun. O bebekte mi anne sütüyle besleniyor? Ailesinin genetiği nasıl? Sizin bebeğinizin kg alımı dışında boyu ve kafa çevresi bunlar bile gelişim göstergesi. Lütfen bu şekilde kendinizi üzüp sıkıpta sütünüze zarar vermeyin. Sütünüze kendinize güvenin
Daha nelerÖncelikle bu konuyu kafanıza takmaktn vazgeçin. 2 aydır sürekli bebeğinizin kilosunu kıyaslama ve endişe halindesiniz. Rutin kontrollerinde doktorunuz bir sıkıntı görmüyorsa sorun yoktur. Her çocuk kendi çizgisinde ilerler.
Eğer cidden bir takıntı haline getirdiyseniz lütfen psikolojik destek alın. Bu şekilde devam ederseniz çocuğunuzda yeme bozukluğuna sebep olursunuz
Kilo sağlık değildir öncelikle bunu bilmelisiniz. Persentil tablosundaki aralıkta ise yine sorun etmenize gerek yok.Merhabalar kızlar .dün komşuma gitmiştim orda bi Bebek vardı misafirlikte ..benim bebeğimle aramızda 3 ay var ama nerdeyse boyu kilosu aynı gibiydiçok çok moralim bozuldu bebeğim gelişmiyor mu diye ? Sütüm azaldı ,az emiyor ,5.aydayız bu ay hiç kilo almadı neredeyse ..ama böylr bi bebekle ilk defa karşılaştırma yapma fırsatım oldu ..zatenn takıyordum iştahsızlıgını bunu görünce çok üzüldümmm çok moralim bozuk ..anneliği yapamıyorum sanırım
Her çocuk kendin hızında ilerler yavaş gidiyor olması kötü oldugu yapamadıgı anlamına gelmez. 2 çocugum var birbirinden o kadar farklı ki 2.dogan daha hızlı uzuyor kilo alıyor ilki de kiloluydu ama bu kadar hızlı gelişmemişti benim oglum da yaşıtlarına göre Biraz kısa ama bunu sorun etmiyorum 4 kuşak gerisinden gen alıyor çocuk ne olacagı hiç bilinmez saglıklı olsun da boy kilo ölçüt degil sizde bu kadar takılmayın kilolu uzun bebek vs saglık göstergesi degildir doktor ne diyor ona bakın derim onlar normal diyorsa normaldirMerhabalar kızlar .dün komşuma gitmiştim orda bi Bebek vardı misafirlikte ..benim bebeğimle aramızda 3 ay var ama nerdeyse boyu kilosu aynı gibiydiçok çok moralim bozuldu bebeğim gelişmiyor mu diye ? Sütüm azaldı ,az emiyor ,5.aydayız bu ay hiç kilo almadı neredeyse ..ama böylr bi bebekle ilk defa karşılaştırma yapma fırsatım oldu ..zatenn takıyordum iştahsızlıgını bunu görünce çok üzüldümmm çok moralim bozuk ..anneliği yapamıyorum sanırım
Teşekkür ederim..bence her anne illaki sorun eder bebeğinin yememesini az yemesini ..karşılaştırma 2.durum benim için .İyi beslense sallamıcsm bişeyiHer çocuk ken
Her çocuk kendin hızında ilerler yavaş gidiyor olması kötü oldugu yapamadıgı anlamına gelmez. 2 çocugum var birbirinden o kadar farklı ki 2.dogan daha hızlı uzuyor kilo alıyor ilki de kiloluydu ama bu kadar hızlı gelişmemişti benim oglum da yaşıtlarına göre Biraz kısa ama bunu sorun etmiyorum 4 kuşak gerisinden gen alıyor çocuk ne olacagı hiç bilinmez saglıklı olsun da boy kilo ölçüt degil sizde bu kadar takılmayın kilolu uzun bebek vs saglık göstergesi degildir doktor ne diyor ona bakın derim onlar normal diyorsa normaldir
Sizi anlıyorum 3.5 aylıktan beri resmen savaşıyorum bebeğimle besleyebilmek için şu an 8 aylık. Biberonu 3.5 aylıkken bıraktı üstelik anne sütü yoktu. Dedim ek gıdaya geçince belki rahatlarım 6 aylıkken ek gıdaya başladım yine aynı. Artık saldım yaşasın da nasıl isterse öyle olsun.Teşekkür ederim..bence her anne illaki sorun eder bebeğinin yememesini az yemesini ..karşılaştırma 2.durum benim için .İyi beslense sallamıcsm bişeyi
Olur mu siz miniğiniz için en güzel annesiniz ondan geldi sizi seçti o da sizin için en iyi çocuk daha güzel bir ilişki olamaz. Çok güzel yapıyorsun gün geçtikçe daha da güzel yapacaksınGüvenemiyorum hep yapamıyorum gibi geliyoranneliği ..emmiyor mama yemiyor ..
Evet sorun ediyoruz özellikle bende takılıyorum yemediği zaman sonra bakıyorum düşünüyorum yiyor aslında sadece her bebegin iştahı farklı oluyor zorlamak üzerine çok düşmek ters teper ısrar etmemek lazım bu konuda çünkü Bi yerden sonra baskıdan hiç yemeyebilir. Belki de bebeginiz kendine yetecek kadar yiyor ama biz anneler hep yesin daha çok yesin diye düşünüyoruz sanki çok yerse daha sağlıklı olacakmış gibi öyle değil ama sizde rahatlamaya çalışın siz bırakınca herşey yoluna girecek göreceksiniz çocuk sizin hissettiğiniz herşeyi hissediyor bu bile etki ediyor onaTeşekkür ederim..bence her anne illaki sorun eder bebeğinin yememesini az yemesini ..karşılaştırma 2.durum benim için .İyi beslense sallamıcsm bişeyi
Daha nelerbebeğim bu ay az kilo almış doktor de dedi yani zaten gelişimi yavaşladı çok ..üstüne sütüm azaldı emmediği için ..mamayı biberonu tutmuyor kaşıkla zorla veriyorum onu da yemiyor .ek gıdaya geçin dedi ama 1-2 kaşık kilo aldırmaz .yani biraz empati kursanız zaten çok zorluyor beslenmesi .üstüne 2.5 aylık bebekle aynı boyda ..beslenmesi sıkıntılı olmasaben de biliyorum zaten her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu ama ne yapacağımı şaşırdım .ve işe başlıcam bu şekilde imkansız bu da beni strese sokuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?