Kilo sorunu

Rzkyr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
411
124
303
Gaziantep
Merhabalar kızlar .dün komşuma gitmiştim orda bi Bebek vardı misafirlikte ..benim bebeğimle aramızda 3 ay var ama nerdeyse boyu kilosu aynı gibiydi çok çok moralim bozuldu bebeğim gelişmiyor mu diye ? Sütüm azaldı ,az emiyor ,5.aydayız bu ay hiç kilo almadı neredeyse ..ama böylr bi bebekle ilk defa karşılaştırma yapma fırsatım oldu ..zatenn takıyordum iştahsızlıgını bunu görünce çok üzüldümmm çok moralim bozuk ..anneliği yapamıyorum sanırım

Ay yapmayın lütfen gercekten yapmayın bunu yaşamış bir anne olarak yazıyorum
Sütün az , benım sütüm yağlı ,iyi bakamıyorsun laflarının hepsını duydum

Her bebeğin gelişimi farklıdır
Genetik yapısı doğum kilosu hareketı hersey etkiliyor

Doktorunuz bir sorun görürse uyarır zaten
Düzenli kilo alıyor ve özellikle boyu uzuyorsa anneliğin tadını çıkarın
Her zamanları ayrı güzel

Güzel günlerde büyütün

Çok mantıklı bulmadım sizi. Leş kaynanam geldi aklıma neler demişti. Neyse bu şekilde. Kendinizi uzerek gereksiz stres. Her çocuk farklıdır

Hepimiz birbrinden farklı olduğumuz gibii bebeklerde birirbirnden farklı. Birinin bıyu uzundur diğerinin kısadır. Ölçütünüz lütfen konu komşu olmasın. Bebeğin aylık gelişimini takip eden doktor ve onun dedikleri sizin ölçütünüz olsun. O bebekte mi anne sütüyle besleniyor? Ailesinin genetiği nasıl? Sizin bebeğinizin kg alımı dışında boyu ve kafa çevresi bunlar bile gelişim göstergesi. Lütfen bu şekilde kendinizi üzüp sıkıpta sütünüze zarar vermeyin. Sütünüze kendinize güvenin

Öncelikle bu konuyu kafanıza takmaktn vazgeçin. 2 aydır sürekli bebeğinizin kilosunu kıyaslama ve endişe halindesiniz. Rutin kontrollerinde doktorunuz bir sıkıntı görmüyorsa sorun yoktur. Her çocuk kendi çizgisinde ilerler.
Eğer cidden bir takıntı haline getirdiyseniz lütfen psikolojik destek alın. Bu şekilde devam ederseniz çocuğunuzda yeme bozukluğuna sebep olursunuz

Her bebeğin gelişimi farklıdır. Biraz mantık.

Haklısınız boyu çok uzun değil yani 2.5 aylık bebekle aynı gibiydi boyu ..boy daha önemli .teşekkür ederim

Güvenemiyorum hep yapamıyorum gibi geliyor anneliği ..emmiyor mama yemiyor ..

Daha neler bebeğim bu ay az kilo almış doktor de dedi yani zaten gelişimi yavaşladı çok ..üstüne sütüm azaldı emmediği için ..mamayı biberonu tutmuyor kaşıkla zorla veriyorum onu da yemiyor .ek gıdaya geçin dedi ama 1-2 kaşık kilo aldırmaz .yani biraz empati kursanız zaten çok zorluyor beslenmesi .üstüne 2.5 aylık bebekle aynı boyda ..beslenmesi sıkıntılı olmasaben de biliyorum zaten her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu ama ne yapacağımı şaşırdım .ve işe başlıcam bu şekilde imkansız bu da beni strese sokuyor.

Kilo sağlık değildir öncelikle bunu bilmelisiniz. Persentil tablosundaki aralıkta ise yine sorun etmenize gerek yok.

Her çocuk ken
Her çocuk kendin hızında ilerler yavaş gidiyor olması kötü oldugu yapamadıgı anlamına gelmez. 2 çocugum var birbirinden o kadar farklı ki 2.dogan daha hızlı uzuyor kilo alıyor ilki de kiloluydu ama bu kadar hızlı gelişmemişti benim oglum da yaşıtlarına göre Biraz kısa ama bunu sorun etmiyorum 4 kuşak gerisinden gen alıyor çocuk ne olacagı hiç bilinmez saglıklı olsun da boy kilo ölçüt degil sizde bu kadar takılmayın kilolu uzun bebek vs saglık göstergesi degildir doktor ne diyor ona bakın derim onlar normal diyorsa normaldir

Teşekkür ederim..bence her anne illaki sorun eder bebeğinin yememesini az yemesini ..karşılaştırma 2.durum benim için .İyi beslense sallamıcsm bişeyi

bebeğinizin boyu kilosu nedir?

sizin bebeğiniz küçük (ama normal ) 5 aylık, diğeri iri (ama normal) 2.5 aylık olabilir. doktorunuz sorun yok diyorsa en azından şimdilik canınızı sıkmayın. bir ay kilo almadı diye hemen sorun var denmez, gelişimi takip edilir, kilo alımı yavaşsa, kilosu düşükse testleri yapılır.i, uygun bir yol çizilir. doktorunuza mamalar hakkında sorabilirsiniz, gerekli görürse size yazar zaten.

Her çocuğun gelişimi farklı evet ama bu ay kg almıyor olması sorun . Her ay anne sütü ile 600 gram alıyor olmalı almıyorsa bebek yeterli beslenmiyor anlamına geliyor . Bu durumda mama takviyesi lazım zaten ek gıda zamanı da geliyor . Her ay düzenli kontrole gitmiyor musunuz ? Gelişimi açısından

Teşekkür ederim..bence her anne illaki sorun eder bebeğinin yememesini az yemesini ..karşılaştırma 2.durum benim için .İyi beslense sallamıcsm bişeyi
Sizi anlıyorum 3.5 aylıktan beri resmen savaşıyorum bebeğimle besleyebilmek için şu an 8 aylık. Biberonu 3.5 aylıkken bıraktı üstelik anne sütü yoktu. Dedim ek gıdaya geçince belki rahatlarım 6 aylıkken ek gıdaya başladım yine aynı. Artık saldım yaşasın da nasıl isterse öyle olsun.

Güvenemiyorum hep yapamıyorum gibi geliyor anneliği ..emmiyor mama yemiyor ..
Olur mu siz miniğiniz için en güzel annesiniz ondan geldi sizi seçti o da sizin için en iyi çocuk daha güzel bir ilişki olamaz. Çok güzel yapıyorsun gün geçtikçe daha da güzel yapacaksın

Evet sorun ediyoruz özellikle bende takılıyorum yemediği zaman sonra bakıyorum düşünüyorum yiyor aslında sadece her bebegin iştahı farklı oluyor zorlamak üzerine çok düşmek ters teper ısrar etmemek lazım bu konuda çünkü Bi yerden sonra baskıdan hiç yemeyebilir. Belki de bebeginiz kendine yetecek kadar yiyor ama biz anneler hep yesin daha çok yesin diye düşünüyoruz sanki çok yerse daha sağlıklı olacakmış gibi öyle değil ama sizde rahatlamaya çalışın siz bırakınca herşey yoluna girecek göreceksiniz çocuk sizin hissettiğiniz herşeyi hissediyor bu bile etki ediyor ona

Oglum istahsiz cılız bi cocuk minyon. Ona yemek yedirirken kendimede cocugumada ne eziyet cektirmisim en cok pismanlik duyduğum şey.
Ben yaptim siz yapmayin.
Kızım 36 haftalik 2880 gr doğdu. İlk 5 ay minnak bi bebekti hic buyumuyordu sonrasinda bi gelisti suan abisiyle ayni giyiniyor

Benim arkadaşımın kızı, benim kızımdan 4 ay küçük ve kızımdan daha kilolu ve uzun. Ama hem daha kilolu doğdu hemde daha az hareketli. Neredeyse 2 yaşına geldi kızım hala en alt sınırdan gidiyor gelişimi. Ama sonuçta çok sağlıklı. En önemli olan nokta sağlıklı olup olmaması. Kiloya falan asla takılmayın.

Emin olun çok iyi anlayabiliyorum. Sadece stres yaratmanızın size de bebeğinize de faydası yok.
35 haftalık hamileyim ve 1 kilo bile alamadım, bebeğimin gelişimi 2 hafta kadar geride. Ancak ben zaten minyon bir insanım, eşim de ben de düşük kilolarda doğmuşuz. Bunu doktora söylediğim de her kontrolde herhangi bir sorun olmadığını tekrarlıyor ısrarla. Üstelik hayatım boyunca asla yemediğim porsiyonlarda yemek yiyorum ya da sırf kilo alsın diye ekstra özen gösteriyorum.
Doktorunuz gerçekten sorun görse ek gıda yerine besleyici özel reçeteli bir mama önerirdi. Demek ki sağlığını etkileyen bir sorun görmüyor. Stres yaratırsanız olan sütünüz de iyice kesilecek bu sefer daha çok kendinizi suçlayacaksınız.
Ayrıca psikolojik destek almak kötü bir şey değil bunu yargılar bir tavırla söylemedim. Kafanıza takıyorsanız, bu düşüncelerden tek başınıza kurtulamıyorsanız uzman birinin söyleyecekleri sizi rahatlatmaya yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…