- 18 Mart 2013
- 3.737
- 12.043
- Konu Sahibi En buyuk kk
Kızlar benim duygusal yeme tikinircasina yeme gibi problemlerim var. Baya baya şişmanım. Boy 164 kilo 80 küsür. Neyse ben 2 ay once filan asiri depresif bi haldeydim. Depremi yasamak, arkadaslarimin ölmesi, depremden sonra bölgede kalıp deli gibi calismak, isyerindeki baskılar, uzam meseafe iliskisi filan beni bitirdi resmen yataktam kalkmak istemiyordum. Sonra uzun bir yillik izin aldim ve o esnada spora başladım. Her gün evde yarım saat yoga yapıyorum, taksi zaten çok pahalandi bıraktım, gunluk adim sayim artti, bir de bir spor salonuna yazıldım yüzmeye gidiyorum bazen de aletlerle çalışıyorum. Açıkçası bunları yaparken kilo vermeyi düşünmüyorum pek. Sadece kendimi düştüğüm ruhsal çukurdan kurtarmak istiyorum. Yeme düzenimi degistirmeye calisiyorum ama buna cok takmadim. Mesela sabahları yoğurt yulaf meyve, öğlen tavuk sebze, akşam bulgur brokoli yoğurt gibi şeyler yiyorum. Yemeyi çok seven bi insanım bu yüzden dışarı çıktığımda veya bazen kaçırıyorum. Ama sorunum şu ki yakınındaki insanlar özellikle erkek arkadaşım sürekli kaç kilo verdiğimi soruyor bu da beni biraz geriyor. Mesela ama senin miktarı azaltman lazim çok yiyorsun filan diyor. Sanki bilmiyorum bu dedigini. Erkek arkadaşım beni her halimle güzel bulduğunu söylüyor ama şişman olmamı beğenmediğinin de farkındayım. Depresyonda olduğum için çok üzerime gitmiyor ama ben şu an bir kilo verme sürecine girme mesela diyetisyene filan başlama havasında değilim. Kendimce sağlıklı beslenerek biraz toparlayip kilo verme işine sonra girme niyetindeyim. Sizce yanlış mı yapıyorum bir an önce kilo vermeye mi odaklanmak lazım yoksa böyle yavaş da olsa verir miyim? Bazı arkadaşlar biraz da olsa verdigimi söylüyor. Evimdeki tartı bozuk bilerek yeni tartı almıyorum çünkü biliyorum ki sürekli kilomu düşünürsem görürsem iyice moralim bozulacak.
Son düzenleme: