- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
13 temmuzda hamile olduğumu öğrendim. Ocak ayında kalp atışı durduğu için bir kürtajım var. 16 Temmuz da eşimin memleketine gitmek zorunda kaldım.Bir ay orada kaldık. Eşimin babası kaza geçirmişti ve bir takım hayvancılık vs işleri bize kaldı. Yemek yapmam lazımdı. 2000 metre yayla. En yakın ilçeye 1,5 saat. Yol çok kötü, dağ yolu, hava buz. Neyse gittik. Orada hafif lekelenmem oldu. 29 temmuz ilçe devlet hastanesindeki tek kadın doğum uzmanından randevu aldık. Takır tukur o yolları gittik. Keseyi gördük ama şeklini beğenmedim dedi. Kalp atışı ve bebek yoktu. Bir hafta sonraya randevu verdi.bir hafta zor geçti. Zaten ilk hamilelikten kalp atışına takıntılıyım. Bu bir hafta lekelenmem devam etti. Bazen kahverengi bazen pembe. Randevu günü geldi. Yine ilçeye gittik. Barkod alacağız doktor bey izine çıkmış. Biz şok olduk. Tam bayram öncesi son mesai. Zaten gerilmiştim. En azından atıyor mu atmıyor mu onu bilecektim. Geri yaylaya döndük. Bir hafta sonraya yani bayramın bittiği perşembe gününe kendi yaşadığımız ilde kendi doktorumdan randevu buldum. Ama o arada geçen bir hafta depresyonın dibine vurdum. Resmen yemeklere gömüldüm. Kaşık kaşık çikolata yedim. Hatta randevu sonrası cuma günü kürtaj olurum diye hesapladım. Neyse perşembe randevuya gittik. Kesede tuhaflık yok dedi. Kalbi de atıyor dedi. Her şey çok şükür normalmiş. Ama benim yaşadığım depresyon ve 10 günde aldığım kilolar kar kaldı. Resmen nefes alamıyorum. Acaba bu kiloları biraz dikkat edip versem sıkıntı olur mu? Henüz 9 haftalık hamileyim. Normalde sağlığımı etkilemese problem değil ama astım tarzı birşey var ve hafif kilo alsam hırıldamaya başlıyorum.