• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo almayan bebek

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
412
Puanlar
43
Sevgili anneler Bebeğim 20 aylık çok şükür Nazar olmasın yemesi içmesi gayet iyi Fakat kilo aldıramıyorum Instagram'da gördüğüm bir atom tarifi var hatta sayfa ismini de söyleyeyim hastalanmayan çocuk diye oradaki atom tarifini de denedim içine ceviz kabak çekirdeği tahin bal vesaire giriyor her sabah Kahvaltıdan sonra bir tatlı kaşığı veriyorum fakat fayda etmiyor çocuğum resmen 10 kilo da kaldı Bazen 100 gram 200 gram alıyor Ama geri veriyor dediğim gibi yemesinde içmesinde bir sorun yok hatta kan değerleri de gayet iyi zayıf çocuklar için çölyak testi yapılıyormuş O da yapıldı temiz çıktı ama zayıf bu konuda ne yapabilirim ya da bunu yaşayanlar var mı

Kilo 3 persentil altındaysa yüksek enerjili mama başlamak lazım

Yapay zekaya hesaplatabilirsiniz
20 aylık bir bebek için 10 kg biraz alt sınıra yakın ama tek başına “kötü” demek doğru olmaz—persentil hesaplaması cinsiyete göre değişir.

Kabaca Dünya Sağlık Örgütü büyüme eğrilerine göre:

👧 Kız bebek (20 ay)

• 10 kg → yaklaşık %5–10 persentil
    (alt sınır ama hâlâ normal aralık içinde)

👦 Erkek bebek (20 ay)

• 10 kg → yaklaşık %3–5 persentil
    (alt sınıra daha yakın)

Nasıl yorumlanmalı?

• Persentilin düşük olması tek başına sorun değildir
  • Önemli olan:
    • Kendi eğrisinde düzenli artış var mı?
    • Boy ve baş çevresiyle orantılı mı?
    • Çocuk aktif, gelişimi normal mi?

Eğer bebek hep bu civarlarda gidiyorsa genetik olarak ince olabilir ve tamamen normaldir.

İstersen bana:

• kız mı erkek mi
  • boyu kaç cm
  • doğum kilosu

yaz, daha net yorumlayayım (daha teknik bakarım).

Sevgili anneler Bebeğim 20 aylık çok şükür Nazar olmasın yemesi içmesi gayet iyi Fakat kilo aldıramıyorum Instagram'da gördüğüm bir atom tarifi var hatta sayfa ismini de söyleyeyim hastalanmayan çocuk diye oradaki atom tarifini de denedim içine ceviz kabak çekirdeği tahin bal vesaire giriyor her sabah Kahvaltıdan sonra bir tatlı kaşığı veriyorum fakat fayda etmiyor çocuğum resmen 10 kilo da kaldı Bazen 100 gram 200 gram alıyor Ama geri veriyor dediğim gibi yemesinde içmesinde bir sorun yok hatta kan değerleri de gayet iyi zayıf çocuklar için çölyak testi yapılıyormuş O da yapıldı temiz çıktı ama zayıf bu konuda ne yapabilirim ya da bunu yaşayanlar var mı
Genetik yatkınlık bence. Anne ve babanın bebekken kilo boyu nasılsa çocukta ortalamasını alıyor.
Bende kızım boylu kilolu olsun istiyorum ama ne yapsam kilo almıyor seninki gibi.
Bende eşimde minyonuz bizden çıkacak çocukta zayıf oldu 🤪
Kızım 4 yaşında 12 kilo.

Bence genetik büyük rol oynuyor ya. Benim kızım aman aman yiyen bir çocuk değil ama boyu kilosu genetik olarak bize çektiği için persentil üstünde

20 aylık bir bebek için 10 kg biraz alt sınıra yakın ama tek başına “kötü” demek doğru olmaz—persentil hesaplaması cinsiyete göre değişir.

Kabaca Dünya Sağlık Örgütü büyüme eğrilerine göre:

👧 Kız bebek (20 ay)

• 10 kg → yaklaşık %5–10 persentil
    (alt sınır ama hâlâ normal aralık içinde)

👦 Erkek bebek (20 ay)

• 10 kg → yaklaşık %3–5 persentil
    (alt sınıra daha yakın)

Nasıl yorumlanmalı?

• Persentilin düşük olması tek başına sorun değildir
  • Önemli olan:
    • Kendi eğrisinde düzenli artış var mı?
    • Boy ve baş çevresiyle orantılı mı?
    • Çocuk aktif, gelişimi normal mi?

Eğer bebek hep bu civarlarda gidiyorsa genetik olarak ince olabilir ve tamamen normaldir.

İstersen bana:

• kız mı erkek mi
  • boyu kaç cm
  • doğum kilosu

yaz, daha net yorumlayayım (daha teknik bakarım).
Bebeğim kız boyu 83 santim 3 kilo 70 gram doğdu daha sonra meme ucum düz olduğu için bir gün çok az besleyebildim 2.500 e düştü silikon uç ile durumu düzelttik hızlıca kilo aldı

Genetik yatkınlık bence. Anne ve babanın bebekken kilo boyu nasılsa çocukta ortalamasını alıyor.
Bende kızım boylu kilolu olsun istiyorum ama ne yapsam kilo almıyor seninki gibi.
Bende eşimde minyonuz bizden çıkacak çocukta zayıf oldu 🤪
Kızım 4 yaşında 12 kilo.
Eşim de bende zayıfız aslında🤣

Bence genetik büyük rol oynuyor ya. Benim kızım aman aman yiyen bir çocuk değil ama boyu kilosu genetik olarak bize çektiği için persentil üstünde
Genetik o zaman yani eşimin tarafı bayağı zayıf Kilolu insan çok az bizim taraf da öyle sayılır Ben de kendim de zayıfım eşim de zayıf

Bebeğim kız boyu 83 santim 3 kilo 70 gram doğdu daha sonra meme ucum düz olduğu için bir gün çok az besleyebildim 2.500 e düştü silikon uç ile durumu düzelttik hızlıca kilo aldı

• Kilo: ~%5–10 persentil → alt sınır ama normal aralıkta
  • Boy: ~%25–50 persentil → gayet iyi
  • Kilo/boy oranı: biraz ince taraf ama zayıf kategorisinde değil

🔍 Kritik yorum (en önemli kısım)

Bu çocuk:
  • Boyu iyi → büyüme potansiyeli var
  • Kilosu düşük ama orantısız değil
  • Doğumdan sonra toparlamış → bu çok olumlu

👉 Bu tablo genelde şu anlama gelir:

“İnce yapılı ama sağlıklı çocuk

🚩 Ne zaman dikkat gerekir?

Şunlar varsa doktora detaylı bakılır:
  • Persentilde düşüş (örneğin %25’ten %5’e inmek)
  • İştahsızlık, sürekli hasta olma
  • Gelişim geriliği (yürüme, konuşma vs.
Ama verdiğin senaryoda bunlar yok gibi.
Bu değerlerle:

➡️ Sınırda ama normal

➡️ Zayıf değil, ince

➡️ Büyük ihtimalle genetik yapı

Benimki de 24 aylık ve aylardır 11-12 kilo arasında. Gelişiminde herhangi bi problem olmadığı için önemsemiyorum. Ayni şekilde arkadaşımın kızı da 23 aylık 10-11 kilo arasında. Bazı bebişler böyle oluyor sağlıklı olsunlar kilonun önemi yok 🌸

Back
X