kılık kıyafete, gösterişe düşkünlük

eda132

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2012
200
0
116
Eskişehir
Belki kimse için bir şey ifade etmeyecek bu yazdıklarım. Belki hiç birimiz farkında değiliz olduğumuz durumun. şöyle anlatayım.. Ben oldum olası sadeliği seven, makyajı özel günler dışında tercih etmeyen, fakat her zaman temiz giyinmeye özen gösteren bir insanım. Son zamanlarda hatta son yıllarda insanımızda dikkatimi çeken bir şey var. Biz Türkler kılık kıyafete lükse zengin görünmeye çok önem verir olduk. Bu durum başta hepimize masum geliyor olabilir ama hoş olmayan sonuçları var bence. Şöyle ki, bir mağazaya girdiğimde, (özellikle bu mağaza ortalamanın biraz üstü kitleye hitap ediyorsa zara, polo garage vs. gibi) baştan aşağı süzüldüğümü, küçük görüldüğümü ve önemsenmediğimi hissediyorum. hatta öyle ki bazen iki tezgahtarın birbrine birşeyler söyleyip güldüğü bile oldu. Ya hiç ilgilenilmiyor, ya da peşime biri takılıyor ama yardımcı olmak amaçlı değil sanki izlenmek amaçlı. Aynı mağazaya daha zengin görünen ve kendinden fazlaca emin yürüyüşlü biri geliyor ve hemen hoş geldiniz efendim yardımcı olalım gibi sözler geliyor. Dışarda insanlara dikkat ediyorum, her biri o kadar gösterişe meraklı ki görseniz hepsinin son model arabası evi ve bir sürü parası var zannedersiniz. Ama içlerine girdikçe tamamen bir yarış halinde olduklarını ve çizdikleri imajdan çok daha farklı bir hayat yaşadıklarınızı görürsünüz..

Yanlış anlamayın ben süsleneni, güzel görüneni havalı kendine güveneni eleştirmiyorum. Ben bunları yarış haline getirmiş hayattaki en büyük amaçları edinmiş insanları, ve böyle insanlar dışındaki insanlara saygı duymayan insanlarımızı anlamıyorum. Halbuki ülke olarak amacımız bu olmamalı. Dış görünüşe bu kadar önem vermemeli, herkese eşit davranmalıyız. Çirkini hor görmemeliyiz. Kendimizi çirkin olarak nitelendirdiğimiz insanların yerine koymalı karşımızdakinin kendine olan güvenin yıkacak davranışlardan kaçınmalyıız. Lütfen kendinizi bir düşün ün eğer birilerini hor görüyorsanız dış görünüşlerinden dolayı, lütfen o insanların gönlünü bir şekilde belli etmeden alın. onlara değer verdiğinizi hissettirin. kimseyle kısa çirkin diye dalga geçmeyin..

katılıyorum suana kdr yapmadıgımı dusunuyorum bundan sonrada yapmam bende makyajını yapıp cıkan şıkır şıkır giyinmeyi seven biriyim ama ailemde de sadelikten yana cok insan var simdi onlara biri bu bahsettiginiz sekilde davranılsa hic hoslanmam aynı seyi ben neden bir baskasına yapayım herkesin tarzı begenisi farklı kılık kıyafet yuzunden sosyal ortamlarda insanları yadırgamalarına bende anlam veremiyorum

Son düzenleme:
giyip,takıp takıştırıp gezeyim,süsleneyim isteği kadınların içinde var genelde. ama bu şekilde olmayan üstüne başına çok önem vermeyen,sade görünüşü tercih eden kadınlar da var. önemli olan insanın kendini nasıl mutlu ediyorsa o şekilde yaşaması ve diğerlerine saygı duyması. kimse kimseden üstün değil, hele ki kılık kıyafetle asla. maneviyata önem vermeli herkes, görüntüye kanmamalı. herkes diğerlerine humanist ve şefkatle yaklaşsa , ruhunu görmeye çalışsa yeryüzü cennet olurdu zaten

ye kürküm ye demiş atalarımız, eskiden de böyleymiş, kıyamete kadarda böyle gidecek, yanlış mı yanlış ama insan fıtratı işte

bende özel durumlar haricinde pek makyaj yapmam, belki günlük olarak bi ruj, az bi far o kadar

nedense kadınlar hatta özellikte kk da makyaj yapmayan kadını bakımsız ilan ediyor, ne alaka yahu. Makyaj malzemelerinin içerdiği zararlı kanserojen maddeler kimsenin umrunda değil. Dikkat ederseniz makyaj malzemesi satan yerlerdeki kızlar her gün ağır makyaj yaptıklarından ciltlerinde gözenekleri ne kadar açık, onca fondoten pudraya rağmen gözle bile rahatlıkla fark ediliyor, hergün makyaj yapan kendine zarar veriyor bence, bakımlı olmuyor

anamızın karnından makyajlamı doğduk, insan doğasında kılsız tüysüz olmak var mı, bi de kaş bıyık almak zorundayız ya, bakımlı olmak için! ne alakaysa

doğal olmak lazım, insana insan olduğu için bakmak lazım biraz, önyargısız olmak lazım

Sade ve şık giyinirim. Fakat bir kot bir bluz giysem de ne kadar süslüsün lafını çok duyuyorum. Çünkü kendimden emin bir duruşum var. Belki de siz biraz çekingensiniz. Karşınızdaki insanlar bu yüzden öyle davranıyor olabilir. Ben hiç böyle bir muameleyle karşılaşmadım, karşılaşan da yok çevremde. Gerçekten zor bir durum. Makyaj kısmına gelince tamamen kişinin kendi tercihi. Şuan cilt tedavisi gördüğümden sıfır makyaj çıkıyorum. Sadece ruj var. Tedavim bitince yine eski halime döneceğim çünkü var olan güzelliği vurgulamayı seviyorum. Doğallık abidesi geçinenlerden değilim. Sizin de makyaj yapmamanızın sorun oldugunu sanmıyorum. Size böyle muamelede bulunmalarının sebebi kesinlikle makyaj değil. Duruşunuzdur. Haklılar mı elbette hayır, ama sebep bu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…