Belki kimse için bir şey ifade etmeyecek bu yazdıklarım. Belki hiç birimiz farkında değiliz olduğumuz durumun. şöyle anlatayım.. Ben oldum olası sadeliği seven, makyajı özel günler dışında tercih etmeyen, fakat her zaman temiz giyinmeye özen gösteren bir insanım. Son zamanlarda hatta son yıllarda insanımızda dikkatimi çeken bir şey var. Biz Türkler kılık kıyafete lükse zengin görünmeye çok önem verir olduk. Bu durum başta hepimize masum geliyor olabilir ama hoş olmayan sonuçları var bence. Şöyle ki, bir mağazaya girdiğimde, (özellikle bu mağaza ortalamanın biraz üstü kitleye hitap ediyorsa zara, polo garage vs. gibi) baştan aşağı süzüldüğümü, küçük görüldüğümü ve önemsenmediğimi hissediyorum. hatta öyle ki bazen iki tezgahtarın birbrine birşeyler söyleyip güldüğü bile oldu. Ya hiç ilgilenilmiyor, ya da peşime biri takılıyor ama yardımcı olmak amaçlı değil sanki izlenmek amaçlı. Aynı mağazaya daha zengin görünen ve kendinden fazlaca emin yürüyüşlü biri geliyor ve hemen hoş geldiniz efendim yardımcı olalım gibi sözler geliyor. Dışarda insanlara dikkat ediyorum, her biri o kadar gösterişe meraklı ki görseniz hepsinin son model arabası evi ve bir sürü parası var zannedersiniz. Ama içlerine girdikçe tamamen bir yarış halinde olduklarını ve çizdikleri imajdan çok daha farklı bir hayat yaşadıklarınızı görürsünüz..
Yanlış anlamayın ben süsleneni, güzel görüneni havalı kendine güveneni eleştirmiyorum. Ben bunları yarış haline getirmiş hayattaki en büyük amaçları edinmiş insanları, ve böyle insanlar dışındaki insanlara saygı duymayan insanlarımızı anlamıyorum. Halbuki ülke olarak amacımız bu olmamalı. Dış görünüşe bu kadar önem vermemeli, herkese eşit davranmalıyız. Çirkini hor görmemeliyiz. Kendimizi çirkin olarak nitelendirdiğimiz insanların yerine koymalı karşımızdakinin kendine olan güvenin yıkacak davranışlardan kaçınmalyıız. Lütfen kendinizi bir düşün ün eğer birilerini hor görüyorsanız dış görünüşlerinden dolayı, lütfen o insanların gönlünü bir şekilde belli etmeden alın. onlara değer verdiğinizi hissettirin. kimseyle kısa çirkin diye dalga geçmeyin..
Yanlış anlamayın ben süsleneni, güzel görüneni havalı kendine güveneni eleştirmiyorum. Ben bunları yarış haline getirmiş hayattaki en büyük amaçları edinmiş insanları, ve böyle insanlar dışındaki insanlara saygı duymayan insanlarımızı anlamıyorum. Halbuki ülke olarak amacımız bu olmamalı. Dış görünüşe bu kadar önem vermemeli, herkese eşit davranmalıyız. Çirkini hor görmemeliyiz. Kendimizi çirkin olarak nitelendirdiğimiz insanların yerine koymalı karşımızdakinin kendine olan güvenin yıkacak davranışlardan kaçınmalyıız. Lütfen kendinizi bir düşün ün eğer birilerini hor görüyorsanız dış görünüşlerinden dolayı, lütfen o insanların gönlünü bir şekilde belli etmeden alın. onlara değer verdiğinizi hissettirin. kimseyle kısa çirkin diye dalga geçmeyin..