• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'nun yerine 'Hıristiyan' aday!

evlimutluvecocukLuu

Bin Şükür 🤲
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2014
643
703
103
Kılıçdaroğlu'nun yerine 'Hıristiyan' aday!
kilicdaroglunun-yerine-hiristiyan-aday-h1448819479-b0f48e.jpg

Soner Yalçın’ın “etekli Kemal Derviş” diye nitelediği CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke hakkında dünyaca ünlü İngiliz dergisi The Economist’in ilginç bir iddiada bulunduğu ortaya çıktı! İngiliz dergisinin Losing The Middle East (Ortadoğu’yu kaybetmek) başlıklı sayısında CHP’li Selin Sayek Böke için “Hıristiyan” denildiği belirlendi. The Economist’in iddiasına göre Böke, CHP olağan kurultayında genel başkan olursa Türk siyaset tarihinin ilk Hıristiyan parti lideri olacak.

Her seçimde iktidarı AK Parti’den alacağını söyleyen CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’yla girdiği 6 seçimi de kaybetmesi; kurultay senaryolarını tartışmaya açarken yeni bir krizin de kapısını araladı. Ocak 2016’da yapılacak CHP olağan kurultayı için genel başkan adayı olacağı öne sürülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Bökehakkında dünyaca ünlü İngiliz dergisiThe Economist’in bomba bir iddiada bulunduğu ortaya çıktı. İngiliz dergisi The Economist, Losing The Middle East(Ortadoğu’yu kaybetmek) başlıklı sayısında CHP’li Selin Sayek Böke’nin “Hıristiyan” olduğunu ifade etti.

1448819354-f10757.jpg

CHP’NİN “HIRİSTİYAN” İKTİSATÇISI

The Economist’in Losing The Middle East (Ortadoğu’yu kaybetmek) başlıklı 6-12 Haziran sayısının 22. sayfasında,Turkey’s election- How big will the protest vote be? (Türkiye’nin seçiminde protesto oyu ne kadar büyük olacak?) başlıklı makalede CHP’nin durumu ilginç ifadelerle değerlendirildi.

CHP’nin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke için “Hıristiyan” diyen The Economist, büyük yankı uyandıran sayısında şu ifadelere yer verdi: Mesela Ermeni kökenli bir avukat olan Selina Doğan ve Arap Hıristiyan ve (Arab Christian economist) saygın bir iktisatçı olan Selin Sayek Böke’yi aday gösterdi…

1448819319-ac9fe8.jpg

1448819330-b7f7c4.jpg

TÜRK SİYASİ TARİHİNDE BİR İLK OLACAK!

The Economist’in iddiasına göre Selin Sayek Böke, 16-17 Ocak’ta yapılacak olan CHP olağan kurultayı için genel başkan olursa bir ilk yaşanmış olacak. Çünkü şimdiye kadar Türk siyaset tarihinde Hıristiyan siyasi parti lideriolmadı. Öte yandan İngiliz dergisi The Economist’e söz konusu iddiayla ilgili Selin Sayek Böke tarafından herhangi bir tekzip gelmediği öğrenildi.

CHP’NİN ‘ETEKLİ KEMAL DERVİŞ’İ

2001 ekonomik krizinde ‘kurtarıcı’ olarak Amerika’dan getirilen eski Ekonomi Bakanı Kemal Derviş’e yakınlığıyla bilinen Böke, Kemal Derviş icraatını ve çizgisini her fırsatta savunmasıyla tanınıyor. Sözcü yazarlarından Soner Yalçın da 4 Kasım 2014’de yazdığı köşe yazısında CHP’li Böke için “etekli Kemal Derviş” benzetmesinde bulunmuştu.

Kaynak: www.yeniakit.com.tr

Aklımda yanlış kalmadıysa zaten bu sefer milletvekilleri arasında farklı kökenlerden insanlar yok mu? Bu neden utanç verici bir haber gibi verilmiş anlamadım.
Tekrar baktım akit haberiymiş ondan utan. verici gibi yansıtılmış :KK51:
Buna gelene kadar arkamızda şu bu var demeye çekinmeyen parti eleştirilseymiş keşke.

Aklımda yanlış kalmadıysa zaten bu sefer milletvekilleri arasında farklı kökenlerden insanlar yok mu? Bu neden utanç verici bir haber gibi verilmiş anlamadım.
Tekrar baktım akit haberiymiş ondan utan. verici gibi yansıtılmış :KK51:
Buna gelene kadar arkamızda şu bu var demeye çekinmeyen parti eleştirilseymiş keşke.
O da eleştiriliyor haber sitesine girip bakabilirsiniz :)

O da eleştiriliyor haber sitesine girip bakabilirsiniz :)
Teşekkür ederim, akit gazetesini okumaya değer bulmuyorum, zaten ne çeşit habercikler yaptıklarını biliyorum.
Onun yerine yine yandaş olan Sabah gazetesini bile okuyabilirim de akit, ı-ıh. Onlara inanacak kadar kaybetmedim kendimi.

Ben şimdi tam olarak anlamadım. Selin Sayek Böke'yi ne zaman yakıyoruz?
Soner Yalçın'a da iki kelam laf edeyim. Milletin dedesini, nenesini rahat bıraksan keşke.
Vallaha kim Ermeni, kim Yahudi okumaktan da bunun bir "eleştiri" ve bir "utanç" kaynağı olmasında da gına geldi.
Bir de "başörtülere ayrımcılık yapıyorlar" diyen arkadaşların bu olaya da tepki vermelerini bekliyorum. Öyle tatlı su "eşitlikçiliği" olmaz. Pamuk eller taşın altına hanımlar...

Yani kişinin seçtiği din siyasi hayatını nasıl etkiler bilemem , Chp seçmeni yeni başkanımız hristiyanmış diyerek partiden elini ayağını mı çeker ? Hayır . Olası bir Chp iktidarı zamanında hanımefendi başbakan olursa ; teşbihte hata olmaz , müslüman mahallesinde salyangoz mu satar ? Hayır .

O zaman bence konu olması bile gereksiz bir mevzu .

Ama asıl dikkatimi çeken hanımefendinin Kemal Derviş yolundan gittiği , işte bu yol yanlış yol olur .

Ama asıl dikkatimi çeken hanımefendinin Kemal Derviş yolundan gittiği , işte bu yol yanlış yol olur
Diğer yazdıklarına katılıyorum ama şurada merak ettiğim bir şey var. AKP iktidarının ilk yıllarında Kemal Dervişten kalan ekonomi politiklarını uygulamıştı ve çok da başarılıydı. Ben mi yanlış hatırlıyorum, Aus?

Diğer yazdıklarına katılıyorum ama şurada merak ettiğim bir şey var. AKP iktidarının ilk yıllarında Kemal Dervişten kalan ekonomi politiklarını uygulamıştı ve çok da başarılıydı. Ben mi yanlış hatırlıyorum, Aus?

İmza atılmış ve devam zorunluluğu olan anlaşmalara kaldığı yerden devam edilmiştir .

Bunun dışında Akp nin ekonomiyi düzeltme ivmesinde Kemal Derviş kurtuluş reçetelerinin katkısı olabilir fakat asıl etken olduğunu düşünmüyorum .

Elbette devam eden ve hatrı sayılır para politikaları vardı Dervişin ama beklenen süpermen o değildi bence .

Zaten kimse de olamazdı ayrıca .

Ama benim konuda adı geçen hanımefendinin Kemal Derviş yolunda olmasının yanlışlığını , ekonomik politikalar anlamında da yazmadım zaten . Tamamen kişisel bir aura olayı bu . Tarzı benziyor ise diyeydi yorumum .

İmza atılmış ve devam zorunluluğu olan anlaşmalara kaldığı yerden devam edilmiştir .

Bunun dışında Akp nin ekonomiyi düzeltme ivmesinde Kemal Derviş kurtuluş reçetelerinin katkısı olabilir fakat asıl etken olduğunu düşünmüyorum .

Elbette devam eden ve hatrı sayılır para politikaları vardı Dervişin ama beklenen süpermen o değildi bence .

Zaten kimse de olamazdı ayrıca .

Ama benim konuda adı geçen hanımefendinin Kemal Derviş yolunda olmasının yanlışlığını , ekonomik politikalar anlamında da yazmadım zaten . Tamamen kişisel bir aura olayı bu . Tarzı benziyor ise diyeydi yorumum .
Kemal Derviş benim de o gündemdeki kelimeyle karizmasından çok hoşlandığım bir siyasetçi değil. Kariyerli bir ekonomist olabilir ama siyaset başka mevzu.
Kemal Derviş reçeteleri Akpnin özelleştirme furyasıyla- ki bence kamunun yükü kesinlikle azaltılmalıydı- birleşince büyük etki yarattı. Üzerine bir de Araplardan gelen sıcak para binince ciddi bir ekonomik yükseliş söz konusu oldu. Bir de Ali Babacan gibi bir isim eklenince ciddi şekilde büyüyen bir ekonomi vardI. Sonraki yıllar mevzu dışı olduğundan es geçiyorum ama şuna katılıyorum K Derviş mucize bir reçete sunmamıştı aslında

Back