• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: Ben olsam CHP’ye oy vermem!

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin kaleleri olan, CHP’nin zayıf olduğu yerleri, partisinin kadın kollarına hedef olarak gösterirken, partisiyle ilgili çarpıcı ifadelerle özeleştiri yaptı
T24
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kadın Kolları Kurultayı’nda, “Bir dükkana gidip merhaba dememiş CHP’liler. Tepeden bakmaya alışmışız. Böyle kimseye ben olsam oy vermem” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin kaleleri olan, CHP’nin zayıf olduğu yerleri, partisinin kadın kollarına hedef olarak gösterirken, partisiyle ilgili çarpıcı ifadelerle özeleştiri yaptı. Programında yer almamasına karşın partisinin Kadınlar Kurutlayı’na giden Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleşen toplantıda özetle şunları söyledi:

“Her CHP’li çağdaş uygarlık yolunda bir militan gibi davranmak zorundadır. Altını çiziyorum, militan gibi davranmak zorundadır. İçinde bulunduğumuz toplumu değiştirmek, dönüştürmek bizim sayemizde olacak. Toplumu çağdaş uygarlığa hazırlamak bizim sayemizde olacak. CHP’lilerin hiç gitmediği, sıfır oy çıkan köye gittim, 2 oy çıktı. Sonra 8 kişi CHP’ye üye oldu. Gidip elini sıkmamışız. ‘Merhaba’ bile dememişiz. ‘Kusura bakmayın, gelmekte gecikmişiz’ dedik. Bizim insanımız aslında her türlü kabule hazır. Fakat biz tepeden bakmaya alışmışız.

‘Küçük dağları yarattım’

“Siyasete yeni girmiştim, Ankara’nın bir ilçesine gittik. Küçük bir ilçe. Parti otobüsü geçti, biraz uzakta indik kasabanın dışında yürüyerek toplantının yapılacağı yere gidiyoruz. Parti büyüklerimiz en önde, elleri cebinde, küçük dağları ben yarattım diye gidiyorlar. Ben biraz arkada durdum, esnafa merhaba desek diye. Sonra bir dükkanda “merhaba nasılsınız” diye el sıktım. “Siz kimsiniz” dedi. “CHP’liyiz”. “E niye bize bir merhaba demiyorsunuz” dedi. Yani böyle gidiyorsunuz. Şimdi böyle kimseye ben olsam oy vermem. Orada panel düzenlemek yerine köyün kahvesine gitsek veya kasabanın kahvesine gitsek çay, kahve içsek, “nasılsınız” desek...

‘5 militanımız olsa...’

Pursaklar’da 5 kadın militanımız olsa, Pursaklar sorunu kalmaz. 15 kadın militanımız olsa, her mahalleden bir tane, emin olun Sincan’ı hallaç pamuğu gibi atarlar. Çankaya’ya giderken giydiğiniz kıyafetle gecekonduya giderken giydiğiniz kıyafet aynı olmamalı. Halktan birisi olduğunuzu göstermek zorundasınız.
Tr24

Sözleri çok anlamalı ama maalsef CHP tabanını halk böyle kabul etti. bir tabuyu yıkmak tek başına çok zordur. 1938 den kalma bir CHP zihniyetinden bahsediyoruz. o tarihten bu yana mazlum halkı sol partiler değil siyasi yelpazenin ortasından sağa kaymış partiler temsil etmiştir.Bugün Tayyip Erdoğanı Erdoğan yapan işte bu kesimdir. maalesef Kılıçdaroğlu'nu bir Gandhi yapacak böyle bir destek yok. o yüzden, Kılıçdaroğluna iyi bakalım, belki bir daha siyaset arenasında görmeyebilirz.

Son düzenleme:
Kötü takiye. Akıllanmaya niyeti yok hala, çapını genişletemiyor. Daldan dala atlayarak ne gerçekten siyasi düşüncelerini anlatabiliyor, ne de muhalefet yapabiliyor. Kısacası sıfıra sıfır, elde var sıfır.

mantıklı konuşmuş.
Ama basına gizli yapılan bi toplantının sözlerinin bu şekilde dışarıya paylaşılması ne derece etik bilemiyorum.
Bir parti başkanı gerektiğinde özeleştiri de yapmalı,kapılı kapılar ardından ateşli tartışmalara da girişilmeli.
Ama bu şekilde dışarıya yansıyıp imajı zedelenecekse "biz süperiz-mükemmeliz"den öteye gitmez ki konuşmalar :-/

Sözleri çok anlamalı ama maalsef CHP tabanını halk böyle kabul etti. bir tabuyu yıkmak tek başına çok zordur. 1938 den kalma bir CHP zihniyetinden bahsediyoruz. o tarihten bu yana mazlum halkı sol partiler değil siyasi yelpazenin ortasından sağa kaymış partiler temsil etmiştir.Bugün Tayyip Erdoğanı Erdoğan yapan işte bu kesimdir. maalesef Kılıçdaroğlu'nu bir Gandhi yapacak böyle bir destek yok. o yüzden, Kılıçdaroğluna iyi bakalım, belki bir daha siyaset arenasında görmeyebilirz.

Bu tabuyu yıkabilirdi, eğer doğru bir muhalefet yapabilseydi, kararlı ve istikrarlı olsaydı, iyi bir hatip olsaydı, iktidar üzerinden siyaset yapmak yerine ülke ve halk için yapacaklarını anlatsaydı ve yapacaklarına işaret olacak adımlar atsaydı, Chp tabanına yeni kişiler katılabilirdi.

Recep bey çıkışları çok yersizdi ve insanları kendinden uzaklaştırdı, ana muhalefet görevini iyi yapamadı, herşeyi eleştirdi, doğru yerlerde eleştiri yapsaydı ve sürekli iktidar parti üzerinden konuşmalar yapmak yerine ülke için hedeflediklerinden bahsetseydi çok daha iyi olurdu.
Çoğumuz Sayın Kılıçdaroğlu'nun ismi geçince olumsuz şeyleri hatırlıyoruz, oy kullanacağı sandığını bilmemesi gibi.
Seçim bülteninde gayet güzel şeyler yer almış zamanında, halk olarak bunlardan haberdar mıyız? Şahsen ben bilmiyordum çünkü iyi dile getirilemedi.
Ve malesef şu da bir gerçek ki belediyecilikte pekte iyi sayılmazlar, halk çalışma görmek istiyor, seçim zamanı iki söz duymak istemiyor, kadın kolları normal zamanda ortada yok, şimdilerde yerel seçim yakın diye belediye başkan adaylarıyla ilgili borşür dağıtılıyor ama gel gör ki başkan adayının ne yapacağı, hedeflerinden habersiziz.

Bende bugün AKP nin bu kadar oy almasi ve 11 yildir iktidarda olmasinin nedenleri arasinda etkisiz eleman olan muhalefeti görüyorum.
Halk neden AKP ye oy veriyor demek yerine.
AKP ye oy verenleri satilik ilan ettiler, vatan haini ilan ettiler.
Yapilan iyi seyleri desteklemediler.
Iyiyide kötüyüde elstirdiler ve köstek oldular.
Halka " biz iktidara gelirsek, sunlari yapacagiz, sunlari düzeltecegiz" demek yerine, sürekli iktidara saldirdilar.
CHP belediyeleri icinde ayni sey gecerli.
Bircok AKP belediyesi bulunduklari bölge icin iyi seyler yapmaya calisip, daha güzel bir hale getirirken, CHP belediyeleri hep yaya kaldi.

Halkin gözündeki CHP portresinin silinmesi icin bir mucize gerekli.
Hele Kilicdaroglu CHP icin tam bir facia.

Kılıçdaroğlu haklı, Ben olsam CHP'ye oy vermem diyorsa vardır elbette bir bildiği.

Çalışmayan saat bile günde iki defa doğru zamanı gösterir.

Sorun;Genel Başkanı bile, ben olsam oy vermem dediği bir partiye bu millet niçin ve neden oy versin.
Bu milletin feraseti çok kuvvetli.İşte o nedenle CHP'yi iktidar yapmıyor.

Zaten geçen seçimlerin birisinde Kılıçdaroğlu oy vermemişti.
Millet kızmıştı ama, adam haklıymış.Gerçektende CHP oy verilecek parti değil demekki...

Chp de şu anda ciddi bir kargaşa var. üzerinde mutabık kalınmış bir parti planı yok. her kafadan bir ses çıkıyor. Atatürk'ün yadigarı olmasa şimdiye çoktan dağılırdı. ama parti içinde gözünü koltuğa diken CHP markasıyla anılmak istediği için dükkanı terk edemiyor. Kılıçdaroğlu'nun nasıl oraya geldiği malum. Deniz Baykal tam da Kılıçdaroğlu'nun anlattığı kesimin adamıydı. yukarda bahsi geçen konular Chp de seçim kaybının sebebi olarak görüldü ve kendisi birinci adam ilan edilidi. ancak şu anda ona da kimsenin, parti grup toplantısında konuşurken alkışlamaktan öte, taraftar olduğunu düşünmüyorum. gerçek mana da ona ümit bağlayan kesimde ( ki ben bunun çok küçük bir azınlık olduğunu düşünüyorum) ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. kendisi zaten yapı itibari ile siyasete zıt bir adam . bu zıtlığın üstüne birde tabanın düşünceleri ile zıtlık oluşunca gitmesi yakındır diye düşünüyorum. Yerel seçimlerden sonra CHP deki fay hattı kırılır.

Son düzenleme:
"Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını bayramdan sonra Ümraniye’de açıklayacağını söyledi
T24
Hülya Karabağlı / Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kurban Bayramından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını Ümraniye’de açıklayacak.

Gürsel Tekin, “Kent mağdurlarıyla birlikte açıklayacağım. Ben varoş çocuğum” dedi. Kuliste, bir gurup gazetecinin sorusunu yanıtlayan Tekin, Mustafa Sarıgül hatırlatmasına, “Ben, CHP terbiyesini bilen bir insanım. 1983-2013. 30 yıl geçmiş. Durduğum yerdeyim” diye yanıt verdi. “İstanbul’a dair hayallerim ve projelerim var” diyen Tekin, 15 milyonun da hayalleri olduğunu anlattı. Tekin, ulaşım alanında projeleri olduğunu söyledi."

hımmm evet evet:31: yerler seni, içi puf :1:

Son düzenleme:
"GEZİ'DE BEN DE GAZ YEDİM"

Bir gün önce Tekin, "Gezi'de pozisyon almayan birinin Chp tabanını ne kadar temsil edeceği" ifadesini kullanmıştı. Sarıgül "Gezi olduğu ilk gün oradaydım, ben de gaz yedim. O binaların yanlış olduğunu da açıkladım. O gece arkadaşlarla toplandık, olayları değerlendirdik. Ama biz siyaset yapıyoruz ve ben sorumluluk sahibiyim. İlkesel olarak kendi düzenlemediğimiz, başka STK'ların düzenlediği bir mitinge gidip yürümeyiz. Bu fırsatçılık olur, o gençlerin emeğine saygısızlık olurdu."

"GEZİ'DE KIZILAY GÖREVİ GÖRDÜK"

Sarıgül yine de Gezi'dekilere çeşitli biçimlerde destek olduğunu söylüyor: "Biz Gezi'de Kızılay görevi gördük. 58 doktorum hiç uyumadan görev yaptı; temizlik hizmetleri, ambulans sağladık. Ama bundan fazlası fırsatçılık olurdu."

"Chp DEDİKODU YAPIYOR, BEN PROJE KONUŞACAĞIM"

Tekin'in bir başka eleştirisi, Sarıgül'ün Başbakan Erdoğan ve Kadir Topbaş'ı yeterince eleştirmediği yolundaydı. Sarıgül'ün yanıtı ilginçti: "Kadir Topbaş'ı da, Başbakan'ı da en yoğun eleştiren benim. Ancak, nezaketi elden bırakmıyorum. Çıkıp birilerine 'hırsız', 'diktatör', 'üçkağıtçı' diyebilirsin ama sonunda da 15 oy alırsın. Ben dedikodu değil proje konuşacağım. Bülent Ecevit, Erdal İnönü üslubunda konuşan biriyim. Hakaret etmeyeceğim. Başbakan arkasında 50 olduğunu söylüyor; ben yüzde 100'ü kucaklamaya talibim."

kendin oy vermezken hakltan niye oy istiyosun çekil gitte ortalık rahatlasın

Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir siyasetçi olabilir ama iyi bir lider değil. çok başarısızlıkları oldu. bi an önce chp koltuğunu terketmeli. söylemleri bile hoş değil. söylediği şeylerde doğruluk payı var ama söyleme tarzı hoş değil.
kimse chp ye oy vermiyorsa kadınlar kolunun zayıf olduğundan değil kemal kılıçdaroğlunun başarısızlığını gördüğünden vermiyordur. şimdi o olsaydı bu olsaydı diyor hala. ben bir siyasi parti başkanına yakıştıramıyorum.

Back