• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete: ODTÜ’ye tankla, tüfekle giremezsin, ancak sınavla girersin

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete: ODTÜ’ye tankla, tüfekle giremezsin, ancak sınavla girersin
http://www.diken.com.tr/kilicdarogl...la-tufekle-giremezsin-ancak-sinavla-girersin/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siber saldırılar ve ‘mescit krizi’nedeniyle bir süredir hükümetin hedefindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) destek çıkarak, “ODTÜ’ye tankla, topla, TOMA’yla giremezsin. ODTÜ’ye girmek istiyorsan sınavla girersin”dedi.

kilicdaroglu-erdogan.jpg

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşadığını söyleyerek “Böyle demokrasi mi olur, böyle hukuk mu olur? İnsanların can güvenliği yok. 32 gazeteci hapiste” dedi.

CHP lideri sözlerine şöyle devam etti: “17-25 Aralık olaylarını bile darbe olarak nitelendirdiler. Siz ne yaptınız? Hırsızlığınız ortaya çıktı. Bir hükümetin, bir devletin, soyulduğuna tanık oldu bu millet. Geçen hafta ‘Madem ki darbe diyorsunuz gelin darbeyi araştıralım’dedik. Ret oyu verdiler; bunu hiç araştırmayalım diye. İki yüzlü siyaset Türkiye’yi bu noktaya getirdi. Niçin? E bizim kirli çamaşırlarımız ortaya çıkacak.”

TÜRGEV artık ‘götürgev’
AKP’nin bir ekonomi politikası olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, dünyada dolar bolken ülkeyi yönetmenin kolay olduğunu, asıl şimdi hükümetten yönetim beklediklerini kaydetti.

Erdoğan’a oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulunda olduğu TÜRGEV üzerinden yüklenen Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk almış başını gidiyor. İhale mi alacaksın, önce TÜRGEV’e paranı yatıracaksın, sonra ihaleyi kazanacaksın. Ben Suudi Arabistan’dan 99 milyon dolar para geldiğini söylemiştim. Onun belgesi hakime verdik. Vakıflar Bankası mahkemeye yazıyı göndermiş. O para TÜRGEV’in hesabına yatmış. TÜRGEV’in adı artık GÖTÜRGE, malı götüreceksin” diye konuştu.

‘ODTÜ’ye ancak kazanarak girersin’
Kılıçdaroğlu, ‘mescit krizi’ ve siber saldırılar nedeniyle bir anda hükümetin hedefi haline gelen Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne de destek çıktı.

Hükümetin ODTÜ üzerinde baskı kurmaya çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Kimse unutmasın; ODTÜ Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli markalarından biridir. Yıllardır orada namaz kılınıyor, ibadetlerini yapıyorlar. Bu provokasyona dikkat edin. 10’un üzerinde mescit var. Hiçkimse namaz kılıyorsun diye saldırıya uğramadı. ODTÜ’ler üniversitelerine sahip çıkacak. Diktatör bozuntusu ‘gereğini yapın’ diyor. Allah bilir savcıya yazı yazmıştır. ODTÜ’ye tankla, topla, TOMA’yla giremezsin. ODTÜ’ye girmek istiyorsan sınavla girersin.”

Back