Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na: İki bakanı da görevden al, kendini bir kanıtla ya
15/10/2015 09:11
Ankara’daki bombalı saldırı sonrası üç bürokratın görevden alınmasının yeterli olmadığını savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulundu: “İki bakanı da derhal görevden al. Kendini bir kanıtla ya. ‘Ben bu ülkenin başbakanıyım’ de.”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep’e giderken Hürriyet gazetesinden Deniz Zeyrek’e konuştu.
Ankara’da yaşanan katliamın ardından “Bürokratların görevden alınması yeterli değil” değil diyen Kılıçdaroğlu, siyasisorumluların istifa etmesi gerektiğini vurguladı.
CHP lideri, “Suudi Arabistan’da da böyledir. Hac izdihamında ilgili bakan ve valiyi Kral görevden aldı. Letonya’ya bakıyorsunuz bir alışveriş merkezinin çatısı çöktü. İnsanlar öldü diye bakanlar istifa etti. Bu bakanların da ayrılması lazım” diye konuştu.
‘Kusur zaten var’
Yürütülen soruşturmanın tamamen bürokratlara yönelik olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Çünkü bakana bağlı biri, bakanı denetleyemez. Davutoğlu işin farkında bile değil. Ben bunu telaffuz ettikten sonra şimdi Cumhurbaşkanı Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) çalıştırıyor. Araştıracaklar da ne olacak? Hiçbir önlemin alınmadığı gayet açık. Bu açıdan İçişleri Bakanı ve gülümseyen Adalet Bakanı’nın istifa etmesi gerekiyor. Müfettişler neyi soruşturacaklar, yıllarını denetime ayırmış biri olarak söylüyorum. Kusur var mı yok mu? Kusur var zaten.”
‘Cumhurbaşkanı’ndan biraz kurtul, bağımsız hareket et’
Türkiye’nin IŞİD’e doğrudan karşı çıkamadığını, korktuğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Bunların Türkiye’de yuvalandıkları iller biliniyor, internet siteleri belli. Osmanlı Ocakları ile acaba bunların arasında bir bağlantı var mıdır yok mudur onun da araştırılması lazım” ifadelerini kullandı.
Davutoğlu’na kendini kanıtlama çağrısında bulunan CHP lideri, şunları söyledi: “Başbakan Davutoğlu’nun iradesini kullanması lazım. Bakın son olayda bile Cumhurbaşkanı’na sorduğunu, istişareden sonra hareket ettiğini söyledi. Yani iradesi yok, bu o anlama geliyor. Sen başbakansın, biraz ondan kurtul, daha bağımsız hareket et. İki bakanı da derhal görevden al. Kendini bir kanıtla ya. ‘Ben bu ülkenin başbakanıyım’ de, kanıtla kendini.”
http://www.diken.com.tr/kilicdarogl...bakani-da-gorevden-al-kendini-bir-kanitla-ya/