Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde atılan kurşun AK Parti MYK'da ele alındı. Başbakan, kurşunun atılmadığını, Kılıçdaroğlu'nun önüne konulduğunu, bu kişinin de şehidin yakını olduğunu belirtti.
AK PartiMYK, önceki gün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Yıldırım'ın milletvekillerine verdiği yemek nedeniyle ara verilen toplantı, iftarın ardından gece yarısına kadar devam etti. MYK'da, Anayasa, meclis takvimi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik şehit cenazesindeki kurşunlu protesto olayı ele alındı.
BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İLK YORUM
AK Parti kaynaklarının aktardığı bilgiye göre; Yıldırım, kurşunun Kılıçdaroğlu'na atılmadığını, önüne konulduğunu, bu kişinin de şehidin yakını olduğunu belirtti.
Yıldırım, "Siz sarılıp, konuşmuşsunuz" denmesi üzerine ise, "Bilmiyordum. Sonradan öğrendim" ifadelerini kullandı. MYK'da, "CHP Kılıçdaroğlu'ndan kahraman çıkarmaya çalışıyor" değerlendirmesi yapıldı.
DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE KURULAN KOMİSYON ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK
MYK'da Ahmet Davutoğlu döneminde yeni anayasa çalışmalarını yürütmek üzere Ömer Çelik başkanlığında kurulan partiçi anayasa komisyonunun çalışmalarını sürdürmesi, komisyonun partili cumhurbaşkanı modeline ilişkin anayasa değişiklik teklifi ile başkanlık sistemini öngören yeni anayasa çalışmalarını eş zamanlı yürütmesi görüşü benimsendi.
MYK'da yapılan değerlendirmelere göre AK Parti, öncelikle mevcut Meclis aritmetiği ve dengeleri çerçevesinde hayata geçirilebilmesini daha mümkün gördüğü, fiili durumla anayasanın örtüştürülmesine de yeterli olacak partili cumhurbaşkanı modelini öncelikle gündeme getirecek.
TEMMUZ SONUNDA MECLİS'TE
Daha önce bu yöndeki teklifin haziran ortasında Meclis'e sunulacağı belirtilmişti. Ancak bu takvim, MHP'de iç dengeleri değiştirebilecek kongre süreci de dikkate alınarak revize edildi. Buna göre partili cumhurbaşkanı teklifinin en erken tatile girmesinden önce temmuz sonu gibi Meclis'e sunulabileceği belirtildi.
TAM BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN DE ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Parti kurmayları, partili cumhurbaşkanı modeli öncelikle denense dahi, tam başkanlık sistemini öngören yeni anayasa teklifinin hazırlık çalışmalarının da devam edeceğini vurguladılar. (Kaynak: Milliyet)
hepiniz ölün önemli değil , biz başka işle uğraşıyoruz. Başkanlık gelsin yoksa bir yargıya gidersek duman oluruz.Bırakın adaleti hakkı hukuku bir tek önemli olan başkanlık.
Tek kurtuluşumuz bu. herhalde akıllarından bu geçiyor.Yoksa herkes salak mı sanıyorlar ?