Kılıçdaroğlu: Terör örgütüne yataklık yapan AKP’nin kendisi, öğretim üyeleri değil

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Kılıçdaroğlu: Terör örgütüne yataklık yapan AKP’nin kendisi, öğretim üyeleri değil

17/03/2016 11:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan akademisyenlere destek çıkıp ‘teröre yataklık yapan’ın AKP olduğunu söyledi.

‘Düşüncesini açıkladı diye’

Fotoğraf: DHA

Kılıçdaroğlu, “Düşüncesini açıkladı diye akademisyeni tutuklarsanız demokrasi kalmaz. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendisidir. Öğretim üyelerinin böyle bir şeyi yok” diye konuştu.

AKP’nin çözüm sürecinde PKK’nın silahlı unsurlarına operasyon yapılmasına izin vermeyerek ‘teröre yataklık yaptığını’ savunan Kılıçdaroğlu, “2014 yılında güvenlik güçleri PKK silahlı unsuru var diye 290 yazı yazıyor. 282’sine ‘Hayır bunlara dokunmayın’diyor AKP. Bunları tutuklayacağınıza öğretim üyelerini neden tutukluyorsunuz?” diye konuştu.

Sıra sıra dizdi
Kılıçdaroğlu, AKP’li vekillerin ve danışmanların demeçlerinden örnekler vererek, “Adalet Bakanı, Yiğit Bulut Öcalan’ı övüyor, bunları bir CHP’li söyleseydi ortalık karışır, 50 iftira atılır. Mehmet Metiner, ‘Öcalan Türkiye demokrasisine katkı sağlıyor’diyor, bir CHP vekili bunu söyleseydi? Beşir Atalay, ‘Öcalan’ın düşüncesi bizim de düşüncemiz’ diyor, bizim üyemiz bunu söyleseydi? Efkan Ala, ‘PKK ile AKP doğrudan görüşüyor’ diyor, daha ne desin? Yalçın Akdoğan, ‘Öcalan’ın olayları okuma tecrübesi var’ diyor, sen oturup bunlara övgü diziyordun” dedi.

‘Namuslu bir cumhuriyet savcısı istiyorum’
Kılıçdaroğlu, akademisyenlere yönelik soruşturmaları başlatan cumhuriyet savcılarına da AKP’ye yönelik adım atmadıkları için sert sözlerle yüklendi. CHP lideri şunları söyledi: “Namuslu bir cumhuriyet savcısı istiyorum bunları soruşturacak. Terör örgütlerine yardım yataklık eden parti Türkiye’yi yönetmeye kalkıyor. Bu yardım yataklık yapılırken terör örgütü silah depoladı, AKP’liler biz talimat verdik dokunmayın diye dedi. Askere alma daireleri kurdular, yol kontrolü yaptılar, vergi topladılar hükümet dokunmayın dedi. Bu savcılar nasıl bir eğitim aldı? İktidarın kölesi olmak savcılara yakışmaz.”

‘Meclis olaya el koysun’
Son dönemdeki şiddet ortamının Türkiye’yi sürdürülemez bir noktaya götürdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, duruma parlamentonun acilen müdahale etmesi çağrısında bulundu.

CHP lideri şunları söyledi: “Terör olayları öyle bir noktaya geldi ki, bir partinin aşacağı olay olmaktan çıktı. TBMM’nin olaya el koyması lazım. Türkiye bu yükü daha fazla kaldıramaz. Çıkıp bu sorunu şöyle çözeceğiz diye açıklama yapmalıdır, bu mesele bir ulusal sorun haline gelmiştir. Terör konusunda bütün siyasi partilerin birlikte hareket etmesi lazım, terör nereden gelirse gelsin, eline silah alan herkese karşı net, onurlu bir tutum sergilenmesi lazım. Bu olayın sorumlularn görevden ayrılması gerekiyor.”

‘Ülkemde huzur içinde yaşamak istiyorum’
Kılıçdaroğlu, sözlerini Davutoğlu’na seslenerek tamamladı:“Türkiye’yi bu batağa çeken herkesi görevden al. Bizi bu saldırılara alıştırmaya çalışıyorlar, ben bu iktidarla yaşamaya mecbur değilim, ben kendi ülkemde huzur içinde yaşamak istiyorum.”
http://www.diken.com.tr/kilicdarogl...k-yapan-akpnin-kendisi-ogretim-uyeleri-degil/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…