• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu tercihini açıkladı: MHP’yle koalisyon kurmak isteriz

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
http://www.diken.com.tr/kilicdaroglu-tercihini-acikladi-mhpyle-koalisyon-kurmak-isteriz/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarına göre MHP’yle koalisyon kurmak istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, eğer olursa koalisyon kurma görevini almak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gideceğini ifade etti.

kilicdaroglu-21.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de soruları cevapladı. CHP’nin koalisyonu kurmakta birinci önceliğinin hangi partiden yana olacağı sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “MHP’yle koalisyon kurmak isteriz. İkimiz de muhalefetteyiz. Seçim bildirgelerimizde çok fazla ortak noktalar var. Dolayısıyla bir araya gelip hükümet kurabiliriz” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na görev almaya gidecek misiniz?” soruya ise “Eğer böyle bir görev çıkarsa yasaya göre gidip görevi alacağız” diye konuştu.

Olağanüstü bir durum olmazsa olmaz
“CHP iktidarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu toplamak isterse ne yaparsınız?” şeklinde bir soru yöneltilen Kılıçdaroğlu, “Olağanüstü bir durum olmazsa olmaz. Yoksa niye toplanacağız ki? Başbakan, Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı haftada bir Cumhurbaşkanı’na gidip bilgi veriyor. Bakanlar Kurulu’ndan ne isteyecek. Anayasal sınırlar içinde cumhurbaşkanlığı yapacak” ifadelerini kullandı.

Üniter yapı devam edecek
Kılıçdaroğlu, “Diyelim ki HDP ile koalisyon veya azınlık hükümeti kurmaya karar verdiniz. HDP dedi ki ‘ben özerklik diyorum başka bir şey demiyorum’. Nasıl olacak?” şeklindeki soruya, Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi: “Olmaz. Biz yerel yönetim özerklik şartını kabul ediyoruz ama bu sadece bir bölgeye özgü değil, bütün Türkiye’de. Neden? Zaten kabul etmişiz bunu, Meclis’ten kanun çıkmış. Uygulama yetkisi Bakanlar Kurulu’na bırakılmış. Biz, İzmir Büyükşehir’in de rahat olmasını isteriz Diyarbakır Büyükşehir’in de… Aynı kuralların ikisi için de geçerli olmasını isteriz. Bir bölgeye farklı hukuk getirdiğiniz andan itibaren Türkiye’yi farklı bir atmosferin içine sokarsınız. Üniter yapı devam edecek.”

vallaha bu iş nasıl olacak hiçbir fikrim yok. MHP'nin Kürt sorunu hakkındaki fikirleri bence gerçekçi değil, HDP iktidar ortağı olursa Güney Doğu'da gelsin özerklikler gitsin kimlik kontrolleri.
bilemedim.
ama benim fikrim AKP-CHP koalisyonu olması gerektiği yönünde.

Benim de öyle fakat 17/25 aralık olaylarından dolayı akp istemiyor.

bahçelinin 7 haziran seçimindeki şartlarını kabul ederlerse neden olmasın:KK51:

Nasıl olsa Bahçeli yine hayır diyecek. :D
Benim gönlümden geçen AKP-CHP ama anlaşırlar mı, ne kadar anlaşırlar hiçbir fikrim yok. MHP'de gerçekten ne sosyal ne de ekonomik anlamda hiçbir ışık görmüyorum ben açıkçası. Her şeye hayır demeleri de cabası. :D

Tam EVET demeye razı olmuşken, baraj altında kalsa ne gülerim ama :rolleyes:

Cınım benim yaa ne kadar hayalperest...400 ü bunlar bulur bak ben size diyeyim :eek:

Back