• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: Nerede hukuk fakülteleri, bunlar üniversite değil meslek okulu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Kılıçdaroğlu: Nerede hukuk fakülteleri, bunlar üniversite değil meslek okulu

20/06/2016 07:52

PrintPocketPinterestGoogle+TumblrWhatsAppTwitterTelegramFacebook37

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa, yargı ve bazı yasa değişiklikleri üzerine ses çıkarmayan hukuk fakültesi öğretim üyelerinin sessizliği için “Bunlar fakülte değil yüksek okul” yorumunu yaptı.

kilicdaroglu-grup1.jpg

Fotoğraf: DHA

Kılıçdaroğlu ayrıca, turizmin afet halini aldığını, hazırladıkları rapora göre krizin daha da derinleştiğini söyledi ve “AKP 550 milletvekili çıkarsa dahi ülkeyi yönetemez artık. AKP, strateji üretmeyi kaybetmiştir, iktidar gücü kalmamıştır” dedi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) tarafından düzenlenen‘Turizm Sektörünün Krizi ve Belediyelerimiz’ konulu panele katılan Kılıçdaroğlu’nun sözlerini Hürriyet’yen Yalçın Bayer aktardı.

Turistik bölgelerdeki CHP’li belediye başkanlarının ve sektör temsilcilerinin yararlı görüşler aktardıklarını belirten Kılıçdaroğlu, turizmcilerin “Bugünkü yaşadığımız krizin arkasında en temel neden siyaset” demesine dikkat çekti.

Nerede hukuk fakülteleri, öğretim üyeleri?
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin, halk tarafından seçilmiş olmasına rağmen milli iradeyi önemsemediğini, parlamentoyu hukuksuzluğa alet ettiğini de sözlerine ekledi.

CHP lideri şöyle devam etti: “Danıştay üyelerinin yüzde 25’inin cumhurbaşkanı tarafından atanması hangi hukuk devletinde olur? Siyasi otorite yargıya gölge düşüremez. Sormak gerekiyor; nerede hukuk fakülteleri, öğretim üyeleri, sesleri çıkmıyor. Aslında bunlar üniversite değil meslek okulu… Sinen, korkan, ürken bir yapı var üzerlerinde… Ne yazık ki buradan demokrasi çıkmıyor.”

Hükümete girmek için her türlü çabayı gösterdik
Anayasa değişikliğinde ‘partili Cumhurbaşkanı’nın geçmeyeceğini kesin bir dille ifade eden Kılıçdaroğlu, iktidarın değişmesinde en önemli görevin vatandaşa düştüğünü anlattı: “Aslında bunu vatandaş 14 yıldır sormalıydı. Vatandaşın 7 Haziran’daki gibi yine soracağını umut ediyorum. O zaman ‘Niye hükümete girmediniz’ diyorlar, emin olun her türlü çabayı gösterdik. Hatta başbakanlığı teklif ettik.”
http://www.diken.com.tr/kilicdaroglu-nerede-hukuk-fakulteleri-bunlar-universite-degil-meslek-okulu/

Back