• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kılıçdaroğlu: Devlet öfkeyle yönetilmez

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmadan sonra Danıştay'ın açıklamasını yadırgadığını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , 1 Haziran'da belediye başkanlığı seçimlerinin tekrarlanacağı Eskişehir'in Mahmudiye İlçesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, CHP ilçe binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü törenlerinde Başbkan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasında yaşanan gerginlikle ilgili sorular üzerine şunları söyledi:

"Sayın Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmayı ben de büyük bir dikkatle dinledim. Hem Danıştay Başkanı'nın hem de Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmalar hukukun üstünlüğüne vurgu yapıyordu. Asıl sormamız gereken soru şudur; Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde ya da Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde devlet erkanının olduğu bir yerde eğer hukukçular hukukun üstünlüğünü ve bunun ne kadar önemli olduğunu anlatıyorsa Türkiye'de bir sorun var demektir. Bu soruna dikkat çekiyorlar. Biz siyasetçilerin de bundan ders alması lazım. Siyasetçi öfke ile devlet yönetmez. Devlet öfkeyle yönetilmez. Devlet akıl ile yönetilir. Devlet adamı dediğiniz kişi öfkelenmez. Eleştirilerden ders çıkarır. Eleştirilerden ders alır. Eğer hukukun üstünlüğü konusunda kaygı varsa yargı konusunda kaygı varsa mahkemelerin tarafsızlığından ve bağımsızlığından insanlar ednişe duyuyorlarsa ve bu endişeyi Türkiye Barolar Birliği Başkanı dile getiriyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Eğer öfke ile yola çıkıp eleştiriye tahammül edemezseniz siz devleti yönetemezsiniz. Sağlıklı yönetemedikleri içindir ki Türkiye bugün bu noktaya geldi. İnsanlar kamplaştı. Bizim bunu aşmamız gerekiyor. Dayıştay Başkanı'nın daha sonra bir açıklama yapmasını yadırgadım. Eğer öyle birşey olmasaydı, Başbakanlık koltuğunda oturan zat, eğer o tepkiyi göstermeseydi Danıştay Başkanı öyle bir açıklama yapmayacaktı. Danıştay'a, Danıştay Başkanı'na da yakıştıramadım. O eleştiride daha doğrusu Metin Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmada ana muhalefete yönelik eleştiriler de vardı. Saygı ile dinledik ve hiçbir zaman da öfkelenmedik."

Klıçdaroğlu bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı adayları arasında Yılmaz Büyükerşen'in de adı geçiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanlığı sürecinde tartışmamız gereken konu isimler değil. Tartışmamız gereken konu; 'Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyoruz.' Bunu Türkiye'nin tartışması lazım. İlk kez cumhurbaşkanı seçilecek, ilk kez sandıklara Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanını seçmek için gideceğiz ve tercihimizi kullanacağız. Cumhurbaşkanı nasıl olmalı? Cumhurbaşkanlığının niteliği farklı. Bulunduğu makam farklı. Bayrağı, ülkeyi temsil ediyor. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin hiç kimseyi ötekileştirmemesi lazım. Bütün yurttaşları kucaklaması lazım. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin devletin bütün kurumlarıyla uyum içinde çalışması lazım. Böyle bir yeteneğinin, kabiliyetinin olması lazım. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin toplumdan gelen eleştirileri saygıyla karşılaması lazım. Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin devleti öfke ile değil akılla yönetmesi lazım, akıllı olması lazım. Aklı egemen kılması lazım. Yine Cumhurbaşkanı dediğimiz kişinin hukukun üstünlüğüne inanması lazım ve en önemlisi cumhurbaşkanı olacak kişinin şaibesiz temiz birisi olması lazım. Su gibi arı olması lazım, su gibi duru olması lazım. Tertemiz ve hepimizin göğsünü gere gere işte bizim cumhurbaşkanımız diyebileceği bir kişinin seçilmesi lazım. Şimdi biz bunları bırakmışız bir tarafa. Ali mi olsun Veli mi olsun cumhurbaşkanı. Bu tartışma yanlış, bu tartışma halkın sağlıklı bir cumhurbaşkanı seçmesinin önündeki en önemli engellerden birisidir. O nedenle ben bütün medyadan istirham ediyorum. Biz önce halka şunu soralım. Siz nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Eğer o cumhurbaşkanının niteliklerini ortaya koyarsak zaten adayları da ondan sonra da tartışabiliriz. O niteliklere uygun adaylar var mı yok mu ? o zaman onu görmüş olabiliriz."
http://www.radikal.com.tr/politika/kilicdaroglu_devlet_ofkeyle_yonetilmez-1191529
 
çok doğru söylemiş eskiden başbakanın üslubu daha yumuşak ve her kesime hitap eden bi konuşma tarzı vardı
ama artık tek başına yönetimi ele geçirdiği için diğer kesimlere saygısızca sözler sarf etmeye başladı
tabi bu da ülkede karşıt görüşlerin birbirine düşmanca yaklaşmasına sebep oldu
başbakan herkesi eleştirme hakkına sahip ama biri onu eleştirince hemen bağırıp çağırmaya başladı
ne olursa olsun o da eleştirenlere karşı saygı duymalı her nasıl ki o da başkalarını eleştirdiği gibi..
bu eleştirilere sert yanıt vermesinin sebebi de söylenenlerin doğru olması ve bunun dile getirilmesidir
 
Son düzenleme:
öfke ile kalkan zararla oturur derler ama ne hkmetse Başbakan hep karla oturuyo. kime , neye , öfkelendiğin mi önemli acaba ?
 
Çok doğru söylemiş başbakan ' Yeter artık susmayacağız' diyor sanki eziliyormuş imajı vermek için ama laf söz edene tahammülü yok kendi konuşmalarıyla insanları eziyor.Bu öfkesiyle de herkesi soğuttu kendinden evet bugün Türkiye'nin yüzde ellisi Akp li ama geri kalan elli artık tiksinme nefret etme safhasına geldi.Bizi öyle bi kutuplaştırdı ki.Baktı millet kanıyor at gözlüğü takmış bu da kralı gelse beni koltuktan indiremezler diye üslubunu sertleştirdikçe sertleştirdi nasıl olsa bişey olmaz diye..
 
öfke ile kalkan zararla oturur derler ama ne hkmetse Başbakan hep karla oturuyo. kime , neye , öfkelendiğin mi önemli acaba ?

Haklısın Datlu cadı , bunu bende düşünürüm bazan . ne hikmettir bilinmez .......
 
Son düzenleme:
Back