Maske Tarifleri Kilden gelen güzellik

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

bnnu

Mammamiaaa
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
5.061
10.243
448
Mrb kızlar;

Kilin güzellik mucizesi olduğunu hepimiz biliyor muyuz :)
Ben inşaat mühendisliğinde okuduğumdan killerle haşır neşirim maskemize geçmeden önce kısaca kilden bahsetmek istiyorum:
Kil içerisinde pek çok mineral var ve bu mineraller cildimiz için çok faydalı
Kili yüzümüze uyguladığımızda baz olduğu için kiri yağı çekerek temiz bir cilde kavuşmamızı sağlar.
Gelelim maskemize

1)Yeşil kil
2)Gülsuyu
bu ikisini macun kıvamına gelinceye kadar tahta çubukla(ben dondurma çubuklarını kullanıyorum) karıştırıyoruz

Fısfıslı bir şişede de
1)Gliserin (nemi hapsetme özelliğinden faydalanmak için)
2)Kayısı yağı (A vitamini içerdiğinden cildi nemlendirip, doğal bir canlılık ve parlaklık vererek, akneleri temizleme özelliğinden faydalanmak için)
3)Çilek yağı(gözenekleri sıkılaştırma özelliğinden faydalanmak için)

hepsinden eşit oranda karıştırıyoruz 2 yemek kaşığı olabilir mesela.Ama çilek yağını biraz daha az koyalım.

Macun kıvamına gelen kil ve gülsuyuna 3 fıs bu yağ karışımından fıslatıyoruz.Bu hem maskemizin çabuk kurumasını önler hem de mis gibi bir koku oluşuyor bayıldım resmen kokusuna :16: Benden sonra banyoya giren bu güzel koku da nedir diye öğrenmek için kapımı çalmış bulunmakta dipnot :)))

Maske yüzümüzde 25 dk kalıyor ve Haftada 1 gün yapmak yeterli , önce ılık sonra soğuk suyla maskemizi temizliyoruz

SONUÇ:
Siyah noktaları temizler
Makyaj kalıntılarını kiri yağı temizler
Akne oluşumunu engeller
Canlı parlak temiz bir cilde kavuşmanızı sağlar

Küçük bir not daha ;eğer siyah noktalardan şikayeti olanlar varsa bu maskeden hemen sonra siyah nokta bantlarından kullanabilirler inanılmaz bi temizlik sağlıyor.

Kil maskesinin çok çeşidi var.Hangisi sizin için uygunsa onu tercih edebilirsiniz.
Ikinci bir maske olarak :

Kil
Gül suyu
E vitamini kapsülü

Hepsini karıştıp aynı şekilde cildimize uyguluyoruz.

Herkese sağlıklı güzel günler diliyorum..........................

Son düzenleme:
Hepsini aktardan bulabilirsin canım, kili toz şeklinde alırsan maskeyi hazırlaman daha kolay olur :16:

Ben kili tek başına suyla hazırlayıp kullanıyorum,o bile inanılmaz.ilk defa kil maskesi yapıp duş alıp çıktıktan sonra aynadaki yüzüme bakıp şok olmuştum.gerçekten yağları çekiyor.mesela benim vücudumda beyaz noktalar var,minik minik yağ bezeleri yani,sıkınca çıkmıyorlar.kil maskesini tesadüfen boynumla göğüslerimin arasında kalan bölgeme sürdüm,inanamadım,kimileri kayboldu,kimileri küçüldü,içindeki yağı çekmiş yani.
Evde gülsuyum da var,kayısı yağım da,birdahakine onlarla yapayım,bilgi için teşekkürler

benim beyaz kil maskem vardı hazır ama ev yapımı değil işte onu bir kullanayım yüzüm bebek gibi ollurdu
ama imdi yeil kil alıcam yağlı ciltlere daha iyiymiş:34:

Ben kili tek başına suyla hazırlayıp kullanıyorum,o bile inanılmaz.ilk defa kil maskesi yapıp duş alıp çıktıktan sonra aynadaki yüzüme bakıp şok olmuştum.gerçekten yağları çekiyor.mesela benim vücudumda beyaz noktalar var,minik minik yağ bezeleri yani,sıkınca çıkmıyorlar.kil maskesini tesadüfen boynumla göğüslerimin arasında kalan bölgeme sürdüm,inanamadım,kimileri kayboldu,kimileri küçüldü,içindeki yağı çekmiş yani.
Evde gülsuyum da var,kayısı yağım da,birdahakine onlarla yapayım,bilgi için teşekkürler

Rica ederim.Kilden gelen güzellik bu olsa gerek :119:
saf suyla da olur ama ben biraz zenginleştireyim dedim çünkü saf suyla veya sadece gülsuyuyla bi zaman sonra ciltte kuruluk yapıyor benim cildim karma olduğundan yağlarla zenginleştirdim,hem o yağlardan da faydalansak fena olmaz demi :))
gerçi kayısı yağı her cilt tipine uygun zaten

benim beyaz kil maskem vardı hazır ama ev yapımı değil işte onu bir kullanayım yüzüm bebek gibi ollurdu
ama imdi yeil kil alıcam yağlı ciltlere daha iyiymiş:34:

beyaz kil hiç kullanmadım hep yeşil kil kullanırım ve yıllardır kil kullanırım en sonunda bu tarifi tutturdum ve hemen kk ya koştum :kkk: :60:
yağlı ciltlere bilhassa kil önerilir zaten

Mrb kızlar;

Kilin güzellik mucizesi olduğunu hepimiz biliyor muyuz :)
Ben inşaat mühendisliğinde okuduğumdan killerle haşır neşirim maskemize geçmeden önce kısaca kilden bahsetmek istiyorum:
Kil içerisinde pek çok mineral var ve bu mineraller cildimiz için çok faydalı
Kili yüzümüze uyguladığımızda baz olduğu için kiri yağı çekerek temiz bir cilde kavuşmamızı sağlar.
Gelelim maskemize

1)Yeşil kil
2)Gülsuyu
bu ikisini macun kıvamına gelinceye kadar tahta çubukla(ben dondurma çubuklarını kullanıyorum) karıştırıyoruz

Fısfıslı bir şişede de
1)Gliserin (nemi hapsetme özelliğinden faydalanmak için)
2)Kayısı yağı (A vitamini içerdiğinden cildi nemlendirip, doğal bir canlılık ve parlaklık vererek, akneleri temizleme özelliğinden faydalanmak için)
3)Çilek yağı(gözenekleri sıkılaştırma özelliğinden faydalanmak için)

hepsinden eşit oranda karıştırıyoruz 2 yemek kaşığı olabilir mesela.

Macun kıvamına gelen kil ve gülsuyuna 3 fıs bu yağ karışımından fıslatıyoruz.Bu hem maskemizin çabuk kurumasını önler hem de mis gibi bir koku oluşuyor bayıldım resmen kokusuna :16: Benden sonra banyoya giren bu güzel koku da nedir diye öğrenmek için kapımı çalmış bulunmakta dipnot :)))

Maske yüzümüzde 25 dk kalıyor ve Haftada 1 gün yapmak yeterli , önce ılık sonra soğuk suyla maskemizi temizliyoruz

SONUÇ:
Siyah noktaları temizler
Makyaj kalıntılarını kiri yağı temizler
Akne oluşumunu engeller
Canlı parlak temiz bir cilde kavuşmanızı sağlar

Küçük bir not daha ;eğer siyah noktalardan şikayeti olanlar varsa bu maskeden hemen sonra siyah nokta bantlarından kullanabilirler inanılmaz bi temizlik sağlıyor şu an banttaki siyah noktaların fotosunu çekmemek için zor tutuyorum kendimi :60:

Herkese sağlıklı güzel günler diliyorum..........................

kesinlikle deneyeceğim teşekkürler :)

ben de uzun zamandır yeşil kil kullanıyorum. gül suyu ile karıştırmadan ama. termal kil ve termal su karışımı doğal haliyle.
makyaj sonrası çok etkili oluyor bende de. siyah noktalara da iyi geldiğini kullanan arkadaşlarım söyledi.

afyondan aldığım yer internetten de satmaya başlamış. isteyene adresi yazabilirim.

kil gerçekten bir mucize olmalı cildime en iyi gelen bir diğer maskede kil maskesi kendi tarifim şöyle ;

cildim kuru ve hassas olduğu için ben beyaz kil kullanıyorum su yerine de gülsuyu içine bir çay kaşığı bal koyuyorum bir iki damla zeytinyağı cildim inanılmaz parlıyor pamuk gibi krem sürmeme bile gerek kalmıyor :)

kil gerçekten bir mucize olmalı cildime en iyi gelen bir diğer maskede kil maskesi kendi tarifim şöyle ;

cildim kuru ve hassas olduğu için ben beyaz kil kullanıyorum su yerine de gülsuyu içine bir çay kaşığı bal koyuyorum bir iki damla zeytinyağı cildim inanılmaz parlıyor pamuk gibi krem sürmeme bile gerek kalmıyor :)

evet haklısın bal ve zeytinyağıyla da denemiştim senelerdir kil kullanıyorum temizlik için süper bi maske:ssz:

Benim cildim kuru ben de kil kullanabilir miyim peki?:26:

kuru ciltlere çok fazla önerilmez daha da kurutur diye ama bunu önlemek için macun kıvamındaki kil gülsuyu karışımına 3 fıs değil de daha fazla yağ fıslatırsan bu problem ortadan kalkar , maskenin peşine de her zaman kullandığın nemlendiriciden sürersen oh mis, ve haftada 1 den daha fazla bu maskeyi yapmamanı öneririm

Back
X