Maske Tarifleri kil maskesi acil yardım

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

nice89

Evli Mutlu Şimdilik Çocuksuz
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2010
618
155
arkadaşlar benim yanaklarım normal ama t bölgem yağlı. bugün aktardan kil aldım maske yapmak istiyorum ama cildim için nasıl ve ne miktarda kullanmalıyım yardımcı olurmusunuz:CüvCüv:

slm canım 1 yemek kasıgı yeter dıye düşünüyorum bende kıl maskesı kullanıyorum gercekten çok güzell

2 yemek kaşığı kili havuç yada elma suyuyla bulamaç yapabilirsin. havuç yağlı bölgendeki gözenekleri sıkılaştırır . elma suyuysa kuru bölgelerin nemlenmesini ve elastikiyetini sağlar.

bana cilt uzmanının önerdiği şekli sudur
geceleri uygulamak kaydı ile
2 ölçü süt
1ölçü limon
1-2 çorba kaşığı kil hepsini tahta kaşıkla karştır ve cezveye koy ocak üzerinde benmari usulü cok az ısıt
ve kullanıma hazır.içinde limon oldğundan sakın bunu yapıp dısarıya cıkma ben bu hataya zamanında düştüm ve cildimde lekeler olustu kırmızı kırmızı o yüzden herkezi uyarıyorum..
mutfağınızdki bazı maskeler cildinizi felçe uğratabiliyor gene de en iyisi ben derim ki dermotolojik bi cilt maskesi alın..

canm ben 1 çorba kaşığı kadar kile eşit miktarda limon ve zeytinyağı koyuyorum bildiğiniz gi bi zeytinyağı cilde çok faydalıdır limonunda gözenekleri sıkılaştırıcı özelliği vardır ve cildi geriyo parlatıyo....yüzdeki yağlanmayı azaltır kil ve yüzdeki ölü deriyi kaldırıyo kirleirn çıkmasını sağlıyo ben faydasını gördüm...ama cnm kili yaparken göz ve ağız çevresine uygulama..

bende bir maske yapayım dedim okuduklarımdan yola çıkarak sonuç tertemiz yüzüm gitti şimdi o maskeden sonraki faciayla uğraşıyorum sanırım buralardan okumuştum maydanozu ezip limon suyuyla karıştırdım bide zeytin yağı kullandım tabi işe yaramadı neyse dermatolog bir arkadaşım bilmediğin hiçbir şeyi yüzüne kullanma dedi bakın bunların bazıları koruyucu tabaksını zedeliyor dengesini bozuyor cildin uzmanlar bunları yemenizi öneriyor cilde her gıda her yağ ve her killler maske yapılmaz sonra hüsran olur

Limon kullanırken dikkatli olun benim gibi allerjik ve hassas bir cilde sahipseniz limon çok feci kızarıklık, kaşıntı ve tahriş yapıyor. Bir defa limonlu yoğurt maskesi yaptım 10 dakika beklettim bir yıkadım maskenin izi kırmızı kırmızı duruyor 2 gün kızılderililer gibi dolaştım çizgi çizgi. Aman diyim.

Bir de benim otama toz kilim var, yüzümü iyi temizlemiyor kozmetik markalarının kil maskelerini kullanınca yüzüm temizleniyor acaba neden olabilir? :sinifsinif:

toz şeklinde kil alacagınıza bence hazır kil meskeleri oluyor ondan alırsanız daha iyi ve etkili olur. ayrıca içerisinde çeşirli yağlar ve karısımlar var. uzun süre kullanımda cildi kaymak gibi yapıyor

toz şeklinde kil alacagınıza bence hazır kil meskeleri oluyor ondan alırsanız daha iyi ve etkili olur. ayrıca içerisinde çeşirli yağlar ve karısımlar var. uzun süre kullanımda cildi kaymak gibi yapıyor

Canım bu toz halinede satılanlar daha az kimyasal madde içeriyor ben ondan tercih ediyorum. Üstelik fiyatı da çok ucuz ve her yaptığında başka birşeyle karıştırabiliyorsun.

canım 1 tatlı kaşığı kili ilk önce 1 -2 tatlı kaşığı suyla iyice yediriyorsun.çamur olacak yani daha sonra 1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 tatlı kaşığı nemlendirici kremi içine koyuyorsun iyice yediriyorsun birbirine.daha sonra temizlenmiş yüzüne uyguluyorsun.20 dk beklettikten sonra elinle yüzündeki maskeyi ıslatıyorsun ve ovalaya ovalaya çıkartıyorsun.daha sonra da yıkıyorsun.ohhh mis gibi:))

ben bir dönem düzenli olarak kil maskesi kullanmıstım cildimin kaymak gibi oldugunu söyleyenler oluyordu

aslında benim gözenek problemim vr ama kil iyi gelir mi bilmiyorum bilgisi olan var mı arkadaşlar

kuru cildi olanların beyaz kil kullanması gerek benim cildim yağlı özellikle t bölgesi ben yeşil kullanıyorum onun için.dikkat etmek lazım!

bende şimdi yaptım bekliyorum yıkıcam az sonra.içine su yerine yeşil çay koydum gözeneklere iyi geldiğini okudum

ben de normalde tüpte hazır maske alıyorum. daha güvenilir oluyor. bir kere aktardan toz beyaz kil almıştım. sürdüğüm yerler kıpkırmızı oldu. sonuçta markası bile olsa o kilin nasıl üretildiğinden emin değilseniz açıkta kil almayın. üretilen bi şey değil ki bu kurumuş çamur. bu arada dermokil in hazır maskeleri olduğu gibi pakette toz kili de var. birçok parfümeride satılıyor. ille de kendim yapıcam diyorsanız böyle bilinen markalarınkini alabilirsiniz. ayrıca kili hamur haline getirmek için gül suyu da kullanabilirsiniz.

Benim de kullandığım ''destek toz kil maskesi''. aktar tavsiye etmişti.hazır poşetli şekilde satılıyor. ayrıca ben de su yerine limon suyu kullanmayı düşünüyorum. limonda siyah noktalara ve sivilcelere iyi geliyor. bakalım sonuç nasıl olacak :1rolleyes:

biraz önce bir kil maskeside ben yaptım bakalım hayırlısı siyah noktalar için özellikle diyor..şöyle ki 1,5 tatlı kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı badem yağı..

kil maskesinden sonra suratımda sulu sivilceler çıktı.

ilk kez uyguluyorum. nerde yanlış yaptım acaba

yardım ediiiin

ppppppppppppppppuuuuuuuuufffffffffffffffffffff :KK43:(

X