Kil maskelerini bir şans verin.

WhiteFox

🔥🔥
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2023
606
463
25

Doğanın biz kadınlara armağanı kil maskesi, antik çağlardan bu yana kraliçelerin, sultanların güzellik reçetelerinin vazgeçilmezler listesinde yer almış.

Günümüzde de kil, cilt bakımı denince akla ilk gelen doğal malzemelerden biri. Kozmetik sektörünün yüzünü doğal olana döndüğü şu günlerde kil maskeleri, evde cilt bakımının en popüler içerikleri arasına girmiş durumda. Çünkü büyük markaların zengin içeriklerle satışa sunduğu farklı türden kil maskeleri, haftalık cilt bakımı rutini için son derece pratik ve doğal çözümler sunuyor.

Klasik kil maskesi bakımından yana olanlar için aktarlar hala bu konunun en güvenilir adresi ve çok şanslıyız ki ülkemiz kil bakımından oldukça zengin. Saf kil, Türkiye’de hem ucuz hem de kalitelisini bulmak mümkün.

Kullanmakta olanlar kil maskesinin cildi nasıl da ipek gibi yaptığını bilir. Düzenli kullananlar faydasını görmüştür. Bilmeyenler ve kil maskesi ile henüz tanışmamış olanlar için kil maskesi nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar, faydaları nelerdir gibi önemli sorulara cevap vermek istedim.

Sultanların Prenseslerin Güzellik Sırrı Kil Maskesi

Kilin temizlikte, saç ve cilt bakımında kullanılması tarih öncesine dayanmaktadır. Tıpkı kül gibi temizlikte ve kişisel bakımda kullanılan en eski malzemelerden biridir. Çamurla ve külle temizlenme, yerini sabuna bıraktıktan sonra ise kil, kadınlar arasında cilt bakımında en çok tercih edilen birkaç malzeme arasındaki yerini korur.

Kil taşı ile peeling, kil taşı ile saç diplerini temizleme ya da saçları güçlendirmek için kil kullanımı, Batı Anadolu’dan Mezopotamya’ya oradan da Orta Doğu’ya kadar yayılır. Bu coğrafyalardaki saraylarda, hamamlarda kadınlar kili güzelleşmek ve cildi beyazlatmak için kullanmışlardır. Çamur banyoları, kil taşı ile yüz ovma gibi geleneksel yöntemlerin baş kahramanı, farklı renklerdeki aynı malzeme yani kildir.



Kil Maskesi Nedir?

Kil, volkanik bir taştan elde edilen mikropartiküler yapıya sahip doğal bir malzeme. Kil maskesi bu doğal içeriğin su, gül suyu, saf su gibi sıvılarla çamur haline getirilmesiyle elde ettiğimiz, mineral açısından zengin bir cilt maskesidir.
Evde, klinik ortamda ve doğal çamur göllerinde uygulanabilebilen kil maskesi sadece yüz için değil tüm vücutta kullanılmaya uygundur. Cilde faydaları nedeniyle, kozmetik amacının dışında tedavi amaçlı olarak da kil maskelerinden faydalanılmaktadır.

Düzenli ve doğru şekilde kullanıldığında cilt sağlığını destekleyen kil maskesi, gözenekleri arındırır ve sıkılaştırır. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırdığı için yaşlanma karşıtı koruma sağlar. Siyah nokta ve akne tedavisinde kil maskeleri, özellikle genç ciltler için en uygun, doğal içeriktir.

Yeşil kil en çok bilinen türü olsa da beyaz ve pembe kil de giderek daha fazla kişi tarafından kullanılıyor. Cilt temizliği ve cilt yenileme özellikleri sayesinde kil maskelerinin bakım rutinlerimizde yeniden popüler hale geldiğini söyleyebilirim.

Kil Maskesi Ne İşe Yarar?

  • Cildi temizler, gözenekleri açar,
  • Ölü deriyi alır, nazik bir peeling etkisi sağlar.
  • Cildi canlandırır, parlaklık verir.
  • Fazla yağlı cilt görüntüsünü ortadan kaldırır.
  • Düzenli kullanımda gözenekleri sıkılaştırır.
  • Cildi sıkılaştırma etkisi vardır.
  • Akne ve siyah noktaları temizler, akne ve siyah nokta oluşumunu engeller.
  • Düzenli kullanıldığında cilt lekelerini açma özelliğine sahiptir.
  • Cildi tonunu eşitler, cildi beyazlatır.
  • Kan dolaşımını hızlandırır, cildin yenilenmesini destekler.
  • İnce kırışıkları açar, yaşlanma karşıtı koruma etkilidir.




Kil Maskesi Nasıl Yapılır?

Evde kil maskesi yapmak isterseniz ihtiyacınız olan biraz kil ve su, saf, gül suyu, papatya suyu, maden suyu gibi cilde faydalı bir tür sıvı. Ya da birçok önemli markanın, içerik olarak zenginleştirilmiş hazır kil maskelerinden hoşunuza giden birini tercih etmek daha pratik ve güvenli bir tercih olabilir.
  • Kil maske ince bir katman şeklinde temizlenmiş cilde uygulanır.
  • 10-15 dakika boyunca kuruması için beklenirken, maskenin çatlamaması gerekir.
  • Bu süreyi sırt üstü yatarak geçirmenizde fayda var.
  • Daha sonra maskeyi ılık, ıslak bir havlu, sünger ya da bezle cildinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Tüm aşamalarında cildinize karşı nazik davranmanız, kil maskenin faydasını artırır ve tahriş olasılığını ortadan kaldırır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…