- Konu Sahibi Nehirrr2013
-
arkadaşlar benim kardeşim 14 yaşında trikotillomani hastası kirpiklerini koparıyor.Uzun süreden beri kirpiklerini koparıyor ve sorduğumuzda cevap vermiyor tersliyor.Bi kaç gün önce bana açıldı kirpiklerimi koparıyorum kendimi tutamıyorum dedi.Çok utanıyorum ama elim gidiyor bişy yapamıyorum dedi.Psikiyatriye gidecez ama sizce kardeşime ne söylesem ne anlatsam onun bilinç altına etki eder ve kendini tutabilir???
bende de, trikotillomani (vücuttan saç,kıl, tüy koparma) var, saçlarımı koparıyorum ve "koparma şunları" diyenlere direkt dalasım geliyor
trikotillomani, bir takıntı, bir "kendine hakim olamama (dürtü kontrol bozukluğu)" durumu. o yüzden kişi, eline hükmedemiyor ki saçını, kaşını yolmaktan geri dursun. inanın, ellerim benden değilmiş gibi oluyor, sanki o el bana rağmen gidip saçı koparıyoro yüzden "koparma şunları" diyenlere kızıyorum, halimden anlamadıkları için.
çözüm ise sadece psikolog (veya benim gibi şanslıysanız arkadaşınız olan psikiyatrist) ve direktiflerini izleyecek olan kişide bitiyor. çevrenin telkini bir işe yaramıyor
ben yapma demiyorum anlıyorum çünkü onu. hani yazmışn ya arkadasiniz olan psikiyatrst diye demek arkadasinin konuşması seni etkiliyor. ben kardeşime ne soyleybilirim yani? bu arada kaç yaşındasın ? kardesim psikolog ne yapabilir yine düzelmm diyor biraz umutsuz. Psikiyatrinin etkisi oluyor değil mi
bence kesinlikle bi psikiyatri kontrolünde olmalı benim kızkardeşim de saçını yoluyodu bi bölge sırf o yüzden kelleşmişti hatta ama psikiyatriden sonra bıraktı bu alışkanlığını sana tavsiyem bu inşallah bırakır bu alışkanlığını
peki kız kardeşin kaç yaşında ve kaç yaşından beri koparıyordu
selam kizlar k.bakmayin rahatsiz ediyorum ama sunu demem lazim benim yasim 17 ve buyuk bir depresyonun sonunda saclarimi koparmaya basladim gecen sene kis zamaniyi saclarimi ylardim ellerim kendi kendine yapoiyordu yani söyle deyim kafamdaki saclarin yarisi gitmisti kel olmustum resmen 2 ay sonra annem fark etti ama piskologa bu yasadigim ulkede asla ama asla gidemem avrupada yasiyorum neysem simdi sorunlarim yavas yavas gitmisti 2-3 ay hic oynamadim saclarim cikti duzeldi ama bu son iki gundur cok yoluyorum napacam ben ya geri geldi elimi tutamiyorum elim sacima gitti icin de daha kolay kopuyor piskologa gidemem annemgile de diyemem bana kizip duruyiorlar zaten elimi sacimda görunce yapma diyorlar ya sanki ben yapmak mi istiyorum tabiki istemiyorum ama elim bu son 2 gundur sacimda bugun 15--20 koparmisimdir napacam ben yaaaaa(((
Kirpik bakımı alın tamamen kopardıgında ne hale gelecegını uysalca asla kızmayarak gosterın ılaclar bır ıse yaramaz Dürtü paniksel bişey bu üzülen içe kapanıklar daha cok kendınden cıkarıyor acısını dısa donmesını saglayın pskolojık bısıarkadaşlar benim kardeşim 14 yaşında trikotillomani hastası kirpiklerini koparıyor.Uzun süreden beri kirpiklerini koparıyor ve sorduğumuzda cevap vermiyor tersliyor.Bi kaç gün önce bana açıldı kirpiklerimi koparıyorum kendimi tutamıyorum dedi.Çok utanıyorum ama elim gidiyor bişy yapamıyorum dedi.Psikiyatriye gidecez ama sizce kardeşime ne söylesem ne anlatsam onun bilinç altına etki eder ve kendini tutabilir???
Hala devam edıyomu canım bendede var boyadan yanınca dürtüsel üni son senesi başladı illet bir hastalık kazısan dahi aklına gelirse gecmıyo ılac faydasız en iyisi kendini eğitmek umarım eski yazındır düzelmiştir ama saç kayıpların varsa yada güçsüzse Vichy serum var neogenic ve şampuanı baya faydalı bosluklara elin her saca gittiğinde film falan izle boş durmaselam kizlar k.bakmayin rahatsiz ediyorum ama sunu demem lazim benim yasim 17 ve buyuk bir depresyonun sonunda saclarimi koparmaya basladim gecen sene kis zamaniyi saclarimi ylardim ellerim kendi kendine yapoiyordu yani söyle deyim kafamdaki saclarin yarisi gitmisti kel olmustum resmen 2 ay sonra annem fark etti ama piskologa bu yasadigim ulkede asla ama asla gidemem avrupada yasiyorum neysem simdi sorunlarim yavas yavas gitmisti 2-3 ay hic oynamadim saclarim cikti duzeldi ama bu son iki gundur cok yoluyorum napacam ben ya geri geldi elimi tutamiyorum elim sacima gitti icin de daha kolay kopuyor piskologa gidemem annemgile de diyemem bana kizip duruyiorlar zaten elimi sacimda görunce yapma diyorlar ya sanki ben yapmak mi istiyorum tabiki istemiyorum ama elim bu son 2 gundur sacimda bugun 15--20 koparmisimdir napacam ben yaaaaa(((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?