kıızmın uykusuzlugu

Fulnep

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
1.195
69
358
aglamaktan ölcem:(( bneım bu kızımın uykusu ne zamn duzelcek Allahım ..goruyorsun yorgunluktan bıttıımm...bayılcam:(( kımse de yok yardım etcekk..bunun da uyumaya hıc nıyetı yok:( bende ne sinir kaldı ne bisey..bogazlarım şişti aglamaktan..cok uzuluyorum kendımee..cok yıprandım ben yaa:8

Sanırım bebeğin 1 yaşından büyük...Gündüz uykusu nasıl bilmiyorum ama o yaşlarda gündüzleri mutlaka 2 kez uyuması lazım..Gece de en geç saat 10 da uyutmalısın....
Artık her şeyi anlayabileceği için uyku saatleri geldimi mutlaka üzerini değiştir , yani pijamalarını giydir..Işıklar açıksa kapa gece lambası filan aç..
Kucağında dururken en çok hangi pozisyonda hoşlanıyorsa öyle tut.Sonra keyfi yerine gelince de beşiğine ya da ayağına filan koyarak salla....
Hangi şartlarda,ne şekilde uyunacağını kavrasın ve bunların sonucunda uyuması gerektiğini anlasın...Ben çocuk gelişimi için kurs almıştım ve hocamız bize bunları öğretmişti....
Bir de uyuduktan sonra gecenin bi vakti uyanıyorsa mutlaka karnı acıktığı içindir...Uyutmadan önce
doyur ve de geceleri süt ya da devam sütü gibi şeyler ver....
inşllh faydalı olur, kızın bol bol uyur..

aglamaktan ölcem:(( bneım bu kızımın uykusu ne zamn duzelcek Allahım ..goruyorsun yorgunluktan bıttıımm...bayılcam:(( kımse de yok yardım etcekk..bunun da uyumaya hıc nıyetı yok:( bende ne sinir kaldı ne bisey..bogazlarım şişti aglamaktan..cok uzuluyorum kendımee..cok yıprandım ben yaa:8

Bebek ufaksa yapar.belki gazı vardır.bunlar için çocuk doktorlarıbitkisel çay falan öneriyo rahatlasın diye.eczanelerde var.

Bebekse normal bunlar..
Bi dönem uykusuz kalıcaksınız..
Ben koca sıpayı akşam uyutamıyorumm..
Öğretmenine bile şikayet ettim akşam yatmak bilmiyo
Büyüdükçe dertleride büyüyo bunların anacım..
Hep minnak kalsalar:31:

1 yaşından sonra gündüz uykusu 1 e inmelidir...Sabah çok erken kaldırın...

guzelım cocuk uyuyacaksa 11-12 gıbı uyumalı gunduz
aksamda muhtemelen 6 gıbı uyuyacak ve sabaha kadar uyanmayabılır
benım oglum 6 aylıkken aksam 8de yatar sabah 6 da kalkardı :36:
ıyı geceler cayı vermeyı fılan denesenız

merhabalar;
benim de bir kızım var, 14 aylık(maşallah)
geceleri yarım saatte bir uyanıyor. yani eğer iyi günündeyse 7-8 kez uyanıyor ve ben ona bıle mutlu oluyorum. düüşünün artık..
ama kendime daima şunu söylüyorum... "sabret mumteha. çünkü maksimum 1 yıl daha bu böyle gider. sonra Allah'ın izni ile bebeğin büyüyecek. bu günlerini özleyeceksizn"

bu durum ömür boyu sürecek olsa çok haklısınız. insan düşündükçe bile bunalıma girer. hayatımın her günü böyle geçecek diye. ama lütfen kendinizi yıpratmayın. biliyorum çok zor ama bu günlerimiz geçecek.

bu arada lütfen tüm sorumluluğu tek başınıza yüklenmeyin. misal saabah 6'dan sonra bebeğim uyumassa bile işe gidene kadar eşim oyalıyor onu ve ben 2 saat rahat uyuyorum. ya da o işten gelince kızımla oynuyor ve yine uyuyup dinleniyorum. muhakkak eşinize sorumluluk verin ve kendinize dinlenecek zamanlar oluşturun. bu size iyi gelecektir.
umarım bebeğiniz sağlıklı bi uyuma rutinine kavuşur. sevgiler...

kızlar konuyu açan hanım benim kızkardeşim olur ve ben ona bir günde olsa bebeği gündüz uyutma uykusu geldiğinde bile oyala uyumasın gece uyut böylece gece gündüz yer değiştirsin dedim. fakat kardeşim kıyamıyor bebeğe. bebeği olan hanımlar siz ne dersiniz böyle yapması uygun olur mu??

konuyu yeni gördüm arkadaşlar ve hemen yazmaya koyuldum. 10 aylık bir kızım var doğduğundan beri uyku problemi yaşıyorum bu aralar grip oldu ve iyice arttı uykusuzluğu. 1.5 ay kadar anne sütü verebildim kızıma sonra mama ile devam etti bunu niye belirtiyorum çünkü mama alan çocuğun anne göğsünde uyuma şansı olmadığı için ya kucakta pışpışlıyorsunuz ya yatakta ya da ayakta sallanarak uyuyor. mama aldığı için gaz problemi çok oldu denemedik gaz ilacı bağırsak düzenleyici kalmadı. önce kucağımda sallayarak uyuttum daha sonra gaz sancıları başladığında ayakta sallamak zorunda kaldım.bu na rağmen gece 2 yada 3 ten önce derin uykuya geçmiyordu. sabahlarıda babamız işe giderken kalkılıyor daha sonra 3 saatlik bi uykuya yatılıyordu. geceden bende yorgun olduğum için onun uyumasını fırsat bilir uyuyordum çünkü biliyorum ki gece yine geç yatılacak mecburen dinlenmek zorundaydım. yaşadığım yerde hiç bir akrabamız yardımcı olacaak kimsem olmadığından gece için dinlenmek zorundaydım. artık kimin çocuğunu görsem gece uyuyormu diye soran bir haldeyim ve aldığım cevaplar beni hep üzmüştür çünkü 10 dan sonra ayakta kalan pek çocuk yokmuş.öle ya da böyle bu günlere geldik denemedik yöntem kalmadı gece 3 de uykuya dalıyor ama en az 3 yada 4 defa kalkılıyor tekrar uyutuyorum artık yatıp kalkmaktan baş ağrısı çektiğim için ağrı kesicilerle yaiar hale geldim. gece moduna girip erken yatırmayıda denedim ama onu öğle uykusu gibi uyuyup kalkıyor sonrada kesinlikle gece 3 ya da 4 e kadar uyumuyordu. bir başka yöntem yataktan almayın ağlasın elbet uyuyacak dedi doktorumuz o da olmadı ağladıkça hırslandı ama uyumadı anne yüreğim bu yönteme dayanamadı. olsun o sağlıklı olsun da varsın uyumasın dedim. bu arada çok hareketli bi cocuk kilosu boyu fazlası var eksiği yok.. uyumadığı zaman dilimlerindede bir huzursuzluk ağlama durumlarıda yok.12 saat uyumadığı günler olmuştur benim pilim bitiyor ama onda tık yok. hala oyun oynama modunda. gece 4 te ayağımda sallayıp ninni söylerim o uyumak yerine alkış yapar bana.çok ağlıyorum geceleri uykusuzluk başıma vuruyor eşim uyuduğu için ona kızıyorum herkesin ışığı sönük olup bizimki hala yandığı için oturup oturup ağlıyorum hala neden böyle diye. ama allahıma şükrediyorum sonra hiç bir sağlık problemi yok yavrumun allah başka dert vermesin diyorum . ama en çok ta uyumaması yavrumu etkileyecek diye korkuyorum yani öğünlerinin saatleri hep kaymış durumda vücut saati şaştı kabızlığımız var kakamızı gece 2 de 3 te yapar haldeyiz. bu arada biraz genetik bir durumda söz konusu babamız 1 yaşına kadar geceleri hiç uyumazmış. dr.umuz her söylediğimde olur bazı çocuklar gece uyumayabilir diyordu. çok dr.da gezdik bununla ilgili.kendi doktorumuz avil diye bir ilaç önerdi antihistaminik içirmemek için inanın çok direndim ama belki düzenler 1 hafta içireyim o düzene alışır dedim ilacın yan etkisi uyku ama kızımda 1000 kişide bir görülen diğer bir yan etkiyi yaptı daha beter bir uykusuzluk aşırı haraketlilik hemen kestik ilacı. artık dr. bile şaşırdı ve en son olarakta bu hafta gripten ötürü sabah 5 - 6 da yatmaya başladı hatta dün gece 6 da yattı sabah babasına uyanmamış bende o kadar yorgunum ki kızım uyanana kadar uyuyorum bir kalktım ki saat öğlen 3 olmuş hemen doktora götürdüm anlattım durumu ve bize atarax verdi 1 hafta kullan durumuda bana mutlaka bildir ben böyle bir hastayla karşılaşmadım merak ediyorum dedi. olmazsa psikiyatra yönlendiecekmiş. bu gece içirdim ilacı saat 3,5 da uyudu hadi daha bünye ilk günden tepki veremeyebilir diyorum bakalım diğer geceler ne olacak. yani arkadaşlar beterin beteri var işte ben ne yapayım çok uzattım yine yazarım sonra artık gidip yatayım iyi sabahlar hepinizee..

bunu iki gün önce yazmıştım arkadaşım diğer topicte. ilacı içirdim ama banamısın demiyor dün gece arabayla dolaşmaya bile çıktık gece 3 te.. ama yok uyumuyor. babası bu sabah işe gitmedi ki onu erkenden kaldırabilsin diye. oyaladı gündüz uykusunu da az uyuttum bu gece saat 1 de uyudu ve saat 2:20 den beride ayakta. salladım salladım uyumadı bende sinirlendim bıraktım yatağına geldim senin konunu ukudum ne olacak böle bilmiyorum

Slm benim ućuzlerim var uc tane kizim var 2 yasini gectiler masallah onlara
Dogduklarindan beri uyku sorunlari var ve hala devam ediyor aksam en gec 9 da uyuyorlar ama gece her biri en az 5 kere kalkiyolar geri uyuyorlar hemen ama artik ben yat kalk yapmaktan her sabah bas agrisiyla uyaniyorum sabir diyorum icimden ama olmuyor iste buyudukce zoruma gidiyor artik sanki yeni dogmus bebek gibi uyaniyorlar ben care bulamadim drlar bazi cocuk oyle olur diyorlar uykusuzluktan butun gun sinirlerim tepemde geziyorum
Komsum yeni dogum yapti bebegi 4 aylik emmeye bile kalmiyomus cocuk benimkiler buyudu ama aynilar daha
Allahim butun uykusuz annelere sabir versin guc versin cok zor

guzelım cocuk uyuyacaksa 11-12 gıbı uyumalı gunduz
aksamda muhtemelen 6 gıbı uyuyacak ve sabaha kadar uyanmayabılır
benım oglum 6 aylıkken aksam 8de yatar sabah 6 da kalkardı :36:
ıyı geceler cayı vermeyı fılan denesenız

meraBA canım oğlun 6 aylıktan küçükken ne kadar uyurdu? benim kızım şuan 3.5 aylık . bazen iyi uyuyor bazen hiç.. dün akşam 9 gibi uyudu gece 2 ye kadar 6-7 kez uyandı. 2 den sonra sabah 7 gibi uyudu sadece 1 saat:50: bende yalnız büyütüyorum ve cok zorlanıyorum uykusuz kalmak sinirleri harab ediyor :( gece cayı içiremiyorum mamayı ise hiç almıyor ne yapacağımı şaşırdım . bu kadar küçük bebek uykusuzluğa nasıl dayanıyor:44:

Merhaba,
ben de 2 çocuk annesiyim. Bebeğin uyumama sebebini araştırmak gerekir. Bazen bebekler burun tıkanıklığında gece devamlı uyanırlar bu durumda geceden bebeklere özel rhinfant sprey verilebilir burun açan bir ilaçtır, deniz suyu değil, ayrıca eczanelerde bulunan nazal aspiratör almıştım, burnu onunla temizlediğimde çok rahatlıyorlardı...
Şayet burun da sorun yoksa bebek susadığı için veya acıktığı için uyuyamaz... bunun haricinde elbette klasik sebep gaz sancısıdır..
Büyük kızım 3 aydan sonra rahatladı gazı geçti, ikinci kızım 6 ay kadar çekti gaz sancısını ve bu süreç içerisinde sürekli ağlayan ve uyumayan yada çabuk uyanan bir bebekle uğraşılır... ne çaylar ne bişey bize fayda etmedi... simetikon içeren damlalar faydalı olabiliyor.. ben karnına masaj yapıyorum, yüzü koyun dizime yatırım karnını rahatlatıyordum...

1.5 ay once aaçmışım konuyu..bakıyorum da şoyle ılerleme hıc yok kızımda..hala uyanık..hala beraber oturuyoruz...masallah 15 aylık oldu cok sukur..sımdı de azı dısı kabardı...bu cocuk buyutmek ne kadar zormuss allahım...kolaylıkla buyuyen cocuklaraa..onları buyuten annelere imreniyorum....

isigi sondur yatagina koy ve uyuyo gibi yap biraz bekler bakar yapacak bisey yok uyur sonra yatagina goturursun... biz oyle yapiyorduk isiklar sonmeden herkes yataga girmeden kesinlikle uyumak istemiyordu cunku...

benim kizim 2 yasinda ve biz de uykusundan çok çektik hala çakiyoruz ama baya duzeldi...
Yenidogan gunde saatlerce deliksiz uyurken benimki yarim saatte 1saatte bir uyanirdi...
En kotu animiz bir kere 48 saat boyuca neredeyse hiç uyumadi bi yarim saat kestirdi o kadar naptiysam ne ettiysem uyutamadim...
Geceleri çok uzun yatar (11-12 saat) gunduz yarim saat :s
2 yasina girince iyice buyudum havalarina girdi gunduz uykusunu tamamen birakti sadece gece (12 saat falan)
problem su ki kizima uyku yatak diyince otomatik olarak aglamaya basliyo "annecim lutfen yatmayalim" diye yalvariyo aglarken, halbuki gozunden uyku damliyo... dogdugundan beri uyumamak için savasiyo...

Bilmez miyim ne zordur uykusuzluk... Benim kızım bir ara 45 dakikada bir uyanıyordu. Sabahta işe gidiyorum: Telefonda konuşurken cümleye başlayıp bitiremezdim. Hatırlayamazdım neden bahsettiğimi. 1 yaşından sonra yavaş yavaş düzeliyor. Başka bir konu için baktığım blogta şöyle bir yazı var. Anneyim Güzelim: Bebeğinizi uyutmak için Garantili 5 Strateji
Orada kullanılan yöntem işe yarayabilir. Uyku gözlüğü kullanıyormuş blog yazarı...

Kolaylıklar diliyorum

sagolun kızlar cevaplarınız ıcın kızım allah uzun omur versın 16 aylık oldu ..uykusunda eskıye nazaran Allaha sukur duzlme var.memeden ayırdım bu bıze yaradı acıkcası..he yaradı dedıgıme bakmayın uykusu o kadar berbattı kı suana sukredıyorum..kızımı soran olursa yanımda bana cene yapıyoo:d

eltimin de 6 aylık bebeği var sadece kucakta uyuyor ve yerine veya bir yere yatırdığında hemen uyanıyor 2 saatden fazla uyumuyor gece çayı falanda veriyor ama aksine daha çok uykusuzluk oluyor gece dizinde sallarken eltim uyuya kalıyor bebeği uyumuyor doktora götürdüklerinde ise doktor gayet normal bu kadarlık bebek için diyor ne gündüz uykusu ne gece uykusu hiç yok yalnız şunu farkettik bebeğin tüm eziyeti annesine babaya gelince melek oluyor gülücükler atıyo uyuyo ama sadece 15 dk sırtı yere değdiği anda gözler açılıyor anlamdık u arım yaşına girmeden düzelirde eltoş da rahat eder gerçi onun bebiş uyanıkkende durmuyor devamlı kucakta gezdircen bir yere oturtsan yıkıyor ortalığı:emir_bebek:

Allahıma cok sukur ama bazı anneler bu konuda gercekten cok sanssız oluyor..allahtan zaman hızla akıyor..

zeynepcim sana ulaşmaya çalıştım ama bir türlü karşılaşamadık.. benim kızımın durumu senden daha da vahim inan bana. meme falan da emmiyor ama hiç uyumadan ertesi günü yapıyoruz. yapıyorduk diyeyim çünkü burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bir dr. adı aldım dr.a ulaştım ve bir sitede yazdıklarını okudum. allah razı olsun o arkadaştan. benim kızımda bende bitmiştik artık en son sinir krizi geçirdim ben eşim zor sakinleştırdi. migren hastasıyım ileri derecede bilenler bilir o geçmek bilmeyen ağrıyı. geldimi gitmez bu ağrı. düzen ister iyi uyku ister aç kalmak yaramaz strese gelemezsin. ben tam bir yıldır hiç geçmeyen baş ağrısı ile yaşıyordum. bugün kızımın doğum günü yani tam bir yıl oldu :)) sinir krizi geçirdiğim gün çocuk psikiyatırdan randevu almıştık gidemedim. her şeyde var bir hayır işte. diğer dr. ilk olarak avil diye bir antihistaminik vermişti alerji ilacı yan etkisi uykuydu 1 hafta kullandık işe yaramadı sonra atarax verildi inan ağlayarak verdim vicdanım o kadar sızladı ki ama onun çok ama çok uykuya ihtiyacı vardı tam büyüme çağındalar büyüme hormonu gece salgılanıyor biliyorsun. neyse 3 günde onu denedik işe yaramadı ben artık iyice korktum ve bıraktım nasıl yaramadı diye düşünüp duruyordum. daha sonra vermicem hiç bi ilaç dedim ama inan o agrasifliğim uykusuzluğun başınıza vurduğu an o kadar sinirli oluyordum ki kızımı daha çok üzmekten korkuyordum en son kendimi kullanmamakta olduğumuz boş odaya atarak ağlama krizine girdim zavallı kızımda yatağında ağlıyordu bu arada saat 8.00 civarıydı babamızda işe gitmek için hazırlanıyordu adamcağız üztünü yarı gimiş yarı giymemiş bir şekilde beni sakinleştirmekle uğraştı inan o ağlama beni nefessiz bıraktı şaçlarımı öle bir yolmuşum ki kafamıda artık nerelere vurduysam kaç gün ağrıdı .. babası kızımızı uyuttu 9 gibi ve gitti ama benim minik kız 11 de yine uyandı ne kadar kötüde olsam benden başka bakacak kimsesi olmayan kızıma yine ben koştum. sonra burdan bir arkadaşın tavsiye ettiği kadir tuğcuya ulaştım. sipraktin diye bir şurup önerdi o da alerji ilacı ama daha çok iştah açıcı olarak kullanılıyor çocuklarda .. inanmayarak o ilaca başladım ama 2 farklı doktora daha da sordum. sonra bir doktorumuz dediki eğer kızının alerjik bir rahatsızlığı olsaydı bu ve benzeri ilaçları kullanacaktın belkide çok uzun süreler kullanacaktın şimdi öyle düşün ve 1 ay bu ilacı kullan uyku bu çağda çok önemli gündüz hiç uyumasın isterse ama gece mutlaka uyumalı ve başladık ilaca.. 5 gün kullanıp 3 gün ara veriyorum yarın yine son ara günümüz ve son kürümüzü uygulayıp bırakıcam kısmetse. düzeldimi diye merak ediyorsun şimdi evet tam olmasada düzeldi gece 12 de yatıyor belli aralıklarla uyanıyor su içiyor geri uyuyor saat 4 de mama için uyanıyor ve tekrar pışpışlanıp saat 8 e kadar uyuyor ama asla gündüz uykusuna yatmıyor. bir tek akşam üstü 6 gibi uyku bastırıyor uyutuyorum yarım saat sonra kalkıyor ve gece 12 ye kadar yine ayakta. ama en azından gece uyku uyuyor ve bende .. ve tüm gün yemek yemenin haricindede asla oturmayan ve durmayan bir çocuk ama o yorulmak nedir bilmiyor. tam bir enerji bombası artık yediklerinden mi mamadan mı bilemiyorum.. akşamlarıda çok enerji içeren yiyecekler vermemeye çalışıyorum doktorun önerisine uyarak ama çok birşey değişmedi. bu arada ilaca ara verdiğimiz o 3 gün boyuncada yine gece 12 de uyuyor ama daha çok uyanıyor ve dalmakta yine zorlanıyor fakat gündüz yinede uyumuyor. o günlerde bazı geceler ayağımda sallanarak uyuyor bende oturur vaziyette uyuyorum başka çarem yok yeterki uyusun diyorum . yinede doktora gidicez fakat randevu almak çok zor olduğu için bu aşamada ilacı kullandım ben azından gece uyuması gerektiğini anladı sanırım varsın gündüz hiç uyumasın şimdi uykuda prenses 12 de yattı bende yatıcam şimdi gece 4 te kesin uyanıyor ama .. aslında bu gece beslenmesinide kesmek gerekiyormuş ama geceleri hiç uyumayan bir çocuk olduğu için mama yemeye alışkın karnı acıkınca mutlaka kalkıyor ve uyuyamıyor ne yapabilirim ki uyusun diye yediriyorum aç kalmasına da gönlüm razı gelmiyor . inan durumum çok vahimdi ben bu yola başvurdum ama doğru ama yanlış istersen sende bir irtibata geç doktorla kadir tuğcu adı..

Back