- 23 Ocak 2007
- 1.066
- 4
- 36
- Konu Sahibi white_girl
Cennet Ada Kıbrıs'ı Geziyoruz ve Tanıyoruz (Resimlerle-Gezmeyi bilemeyenlere)
Sİzlere Kıbrısın Bazı yerlerini tanıtmak istiyorum.. gelmeyen görmeyen.. hatta gelip te gezmeyi bilemeyen arkadaşlara fikir olur..
Sitede bazı arkadaşlar beğenmedik buraya gelmek kabus gezilecek yerler yok gibi laflar etmiş çok gücendim o yüzden size tanıtıyorum
Öncelikle St.Hilarion Kalesinden başlıyorum..
Aşşağıda gördüğünüz resim;
BUFFAVENTO ve Kantara kaleleri gibi adanın Arap saldırılarına karşı korunması için yapılan kalelerden biridir. Kalenin adı Hilarion adlı bir azizden gelmektedir..
Bu da MAVİ KÖŞK (kaçakçının köşkü)
Mutlaka gidin...
Köşke giden ağaçlı yolGirne – Güzelyurt dağ yolu üzerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi yakınlarındaki
Çamlıbel köyü’nde, 1956 tarihli Mavi Köşk, Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun
en büyük silah tüccarı İtalyan asıllı Rum olan Pablo Pavilides’in evi.
Kilit nokta ise şu: Köşk bu fotoğrafta görünen dağların tepe noktaları
bile dahil hiçbir noktadan görünmüyor. Köşkün sahibi çok yakın bir arkadaşı olan
bir mimara bu köşkü yaptırdıktan sonra köşkün yerinin kimseler tarafından
bilinmemesi için mimarı öldürtüyor.
Aşağıda gördüğünüz bayrak Beş Parmak dağları üzerinde, geceleri ışıklandırılmış güneyden de, adanın hemen hemen yer yerinden görünen bir şaheser...
Bu resimde ise Bellapais Manastırını görüyoruz;
Girne'nin doğusunda, Beşparmak dağlarının eteklerinde, derin bir uçurumun hemen üzerinde yer almaktadır. Kıbrıstaki gotik sanatın eşsiz örneklerinden biri olan bu manastır, Fransızca "Abbaye de la Paix" yani "Barış Manastırı" isminin zaman içinde bozulması ile bugünkü adına ulaşmıştır.
Kilise yapısı günümüzde çeşitli klasik müzik konserleri ve Bellapais Müzik Festivali kapsamındaki etkinlikler için kullanılan eşsiz bir salondur.
Bu resimde Buffavento Kalesini görüyoruz;
Bufavento Kalesi, St. Hilarion ve Kantara Kaleleri ile birlikte adayı Arap akıncılarına karşı savunmak için oluşturulan uyarı zincirinin bir parçası olarak inşa edilmiş..
Gitmekten hiç bıkmadığım bir yer burası arkadaşlar Eski Girne Limanı;
Girne kentine ait liman adanın en gözde limanıdır, Liman boyunca bar ve restaurantlara rastlamak mümkündür; aynı zamanda Girne kalesi görülmeye değer başka bir tarihi güzellik
Aşağıda gördüğünüz limanın hemen dibindeki Girne Kalesi;
Girne Kalesi’nde tarihe şahit olabileceğiniz bir çok bölüm bulunuyor. Kaleyi dolaşırken Kıbrıs’ın küçük bir ada olmasına rağmen, insan tarihi boyunca adaya bu kadar çok önem verenlere sizde hak vereceksiniz.
Tarihi yerler çok arkadaşlar sabaha kadar anlatsam göstersem bitmez
birazda tatil yerlerini gezelim
Burası Girneden bir kare;
Burasıda Karpazdan bir görüntü.. Ünlü karetta karetta kaplumbağalarının olduğu sahil
ALTIN KUMSAL diye nitelendirilir..
Beğenilen Kaya Artemis Oteli.. Bu örelin mimarisi yunan mitolojisi sembolleri ile süslenmiştir.. Sizi gerçekten bambaşka bir dünyada hissetiriyor..
Bu da Gazi Mağusada bulunan Salamis
Genellikle tatil yapmak için gittiğim bir ortamdır.. Salamis Bay Conti
Evet Bunlarda seçme resimler
Mağusa Limanı
Lala Mustafa Paşa Cami-Mağusa
Ünlü Karpaz Eşekleri :)
Beş Parmak Dağları
Sİzlere Kıbrısın Bazı yerlerini tanıtmak istiyorum.. gelmeyen görmeyen.. hatta gelip te gezmeyi bilemeyen arkadaşlara fikir olur..
Sitede bazı arkadaşlar beğenmedik buraya gelmek kabus gezilecek yerler yok gibi laflar etmiş çok gücendim o yüzden size tanıtıyorum
Öncelikle St.Hilarion Kalesinden başlıyorum..
Aşşağıda gördüğünüz resim;
BUFFAVENTO ve Kantara kaleleri gibi adanın Arap saldırılarına karşı korunması için yapılan kalelerden biridir. Kalenin adı Hilarion adlı bir azizden gelmektedir..
Bu da MAVİ KÖŞK (kaçakçının köşkü)
Mutlaka gidin...
Köşke giden ağaçlı yolGirne – Güzelyurt dağ yolu üzerinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi yakınlarındaki
Çamlıbel köyü’nde, 1956 tarihli Mavi Köşk, Makarios’un avukatı ve Orta Doğu’nun
en büyük silah tüccarı İtalyan asıllı Rum olan Pablo Pavilides’in evi.
Kilit nokta ise şu: Köşk bu fotoğrafta görünen dağların tepe noktaları
bile dahil hiçbir noktadan görünmüyor. Köşkün sahibi çok yakın bir arkadaşı olan
bir mimara bu köşkü yaptırdıktan sonra köşkün yerinin kimseler tarafından
bilinmemesi için mimarı öldürtüyor.
Aşağıda gördüğünüz bayrak Beş Parmak dağları üzerinde, geceleri ışıklandırılmış güneyden de, adanın hemen hemen yer yerinden görünen bir şaheser...
Bu resimde ise Bellapais Manastırını görüyoruz;
Girne'nin doğusunda, Beşparmak dağlarının eteklerinde, derin bir uçurumun hemen üzerinde yer almaktadır. Kıbrıstaki gotik sanatın eşsiz örneklerinden biri olan bu manastır, Fransızca "Abbaye de la Paix" yani "Barış Manastırı" isminin zaman içinde bozulması ile bugünkü adına ulaşmıştır.
Kilise yapısı günümüzde çeşitli klasik müzik konserleri ve Bellapais Müzik Festivali kapsamındaki etkinlikler için kullanılan eşsiz bir salondur.
Bu resimde Buffavento Kalesini görüyoruz;
Bufavento Kalesi, St. Hilarion ve Kantara Kaleleri ile birlikte adayı Arap akıncılarına karşı savunmak için oluşturulan uyarı zincirinin bir parçası olarak inşa edilmiş..
Gitmekten hiç bıkmadığım bir yer burası arkadaşlar Eski Girne Limanı;
Girne kentine ait liman adanın en gözde limanıdır, Liman boyunca bar ve restaurantlara rastlamak mümkündür; aynı zamanda Girne kalesi görülmeye değer başka bir tarihi güzellik
Aşağıda gördüğünüz limanın hemen dibindeki Girne Kalesi;
Girne Kalesi’nde tarihe şahit olabileceğiniz bir çok bölüm bulunuyor. Kaleyi dolaşırken Kıbrıs’ın küçük bir ada olmasına rağmen, insan tarihi boyunca adaya bu kadar çok önem verenlere sizde hak vereceksiniz.
Tarihi yerler çok arkadaşlar sabaha kadar anlatsam göstersem bitmez
birazda tatil yerlerini gezelim
Burası Girneden bir kare;
Burasıda Karpazdan bir görüntü.. Ünlü karetta karetta kaplumbağalarının olduğu sahil
ALTIN KUMSAL diye nitelendirilir..
Beğenilen Kaya Artemis Oteli.. Bu örelin mimarisi yunan mitolojisi sembolleri ile süslenmiştir.. Sizi gerçekten bambaşka bir dünyada hissetiriyor..
Bu da Gazi Mağusada bulunan Salamis
Genellikle tatil yapmak için gittiğim bir ortamdır.. Salamis Bay Conti
Evet Bunlarda seçme resimler
Mağusa Limanı
Lala Mustafa Paşa Cami-Mağusa
Ünlü Karpaz Eşekleri :)
Beş Parmak Dağları