Ben de odtu mezunuyum ve kuzenimi de ellerimle odtu kkk ya yolladim. Bu yuzden baya bilgi sahibiyim. Kibris hakkinda basma kalip inanislar var. yok iste cok pahali, ortami kotu vs. bunlar dogru olabilir baska universiteler icin. Mesela bir girne amerikan ya da yakindoguda asla okutmazdim. Oralar hakkaten son caresi olan ve okumus olmak icin okuyan cocuklarla dolu ve okul umurlarinda degil.
Odtu kkk guzelyurt bolgesinde. Burasi lefkosaya 30 girneye 45 dk mesafede. Biraz mahrumiyet bolgesi gibi. Her zaman elinin altinda gece kulupleri vs yok yani. Kampus cok guzel ve yeni. Hele yurtlarina biz bayilmistik.( ankarada fare deliginde kalmisiz biz demistim :)) arkadaslaik iliskileri cok iyi oluyor biraz uzak olduklari icin. Hele de sosyal bi cocuksa hic cani sikilmaz. Kendi kendilerini eglendiriyorlar ki zaten calismaktan vakit kalmiyor.
Benim yegenim iki yil hazirlik okudu cunku calismadi esek sipasi. Ve odtu hazirlik da cok zor bir yer. Hakkaten ankaradaki sinavlarin kitaplarin aynisini kullaniyorlarmis. Egitim aynisi yani. Simdi bolume gecti. Elektrik okuyor (ikinci yili)ve hocalari hep amerikadan egitimli. Gene bolumlerin ders icerikleri programlari da ankarayla ayni.Cok zorlaniyor ama memnun da bir yandan cunku is hayatim icin onemli demeye basladi( odtu psikolojisine girdi yani :)) ortalamasi cok iyi degil ama bolum birincisi ve ikincisi bu sene ankara kampusune gecis yapmislar. Yani zamaninda o puani tutmayan cocuklar bile cok calisirsa ankaraya geceniliyor. Yaxokulu dersleri de ankara kampusunde alinabiliyormus. Ve okul ucretleri de mantik sinirlari icinde. Hepsinin bursu varmis zaten.
Itu ye gelince o da istanbulda koklu ve basarili bir universite ama bence en buyuk eksisi egitimi yuzde yuz ingilizce degil. Bizim esek sipasi bile konusuyor ingilizceyi simdi. Ingilizce maillesiyoruz haberlesmek icin:) baya ilerlemis :))
Kariyer icin en iyi seviyede ingilizce ogrenmesi lazim ve bu da kurslarla ya da okuldaki haftada uc saat kimsenin sallamadigi ingilizce dersiyle olmuyor. Yuzde yuz ing olunca dile alisiyor ve mezun oldugunda ing is gorusmesi yapacak toplanti duzenleyecek seviyeye geliyorlar.
Gorumcem de ankara odtu mezunu ( ayni donemiz ama hic karsilasmamisiz:)) ve okul biter bitmez yabanci bir sirkette ise basladi. Bu imkanlar itu lulere pek sunulmuyor
Uzun oldu ama baska sorularinix varsa bana sorabilirsiniz.
Iyi sanslar