kıbrıs odtu ve itüde okuyanlar yardimcı olabilirmisiniz

sebbo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2014
3.192
6.328
34
kardeşimin tercihlerınde kibris odtü ve itu universitesini yazmak istiyoruz.Oralarda okumak nasildir universite sartlari arkadaslik ortami kibrista hayat pahalımıdır istanbula gore okumasi rahat olurmu oradaki halkin bizlere yaklasimi nasil ulasimi rahatmi bırde pahalimi odtü dağin basinda diye duydum ulasimi zormu varmi ole bişi cok kararsisiz yardimcı olurmusunuz kizlar

Oncelikle canim kibris da hayat pahali. Ben 2-3 senedir sık sık giderim kibris a . Sunu soyleyebilirim sana. Ne kiz ne de erkek cocugumu oyle bir ortamda okutmam. Arkadas ortami birak kibris in ortami berbat zaten. Ahlak disi seyler cok fazla. Odtu nerde onu bilmiyorum tam olarak ama tavsiye etmem.

kardeşimin tercihlerınde kibris odtü ve itu universitesini yazmak istiyoruz.Oralarda okumak nasildir universite sartlari arkadaslik ortami kibrista hayat pahalımıdır istanbula gore okumasi rahat olurmu oradaki halkin bizlere yaklasimi nasil ulasimi rahatmi bırde pahalimi odtü dağin basinda diye duydum ulasimi zormu varmi ole bişi cok kararsisiz yardimcı olurmusunuz kizlar

zenginseniz sorun yokda sirf cocuk okusun diye bir sekilde parayi denklestirip okutacaksaniz vede yolladiginiz cocuk bu fedakarligin bilincinden olacak kadar olgun degilse illaki yaninda okuyan asil zengin arkadaslarinin onu bozma kotu etkileme ihtimali cok yuksek. Sonucta parali bir universite cogu baba parasiyla gelip kibris gibi yerde okul okuduklarini falan saniyorlar. Bence turkiyede gozunuzun onunde bir yere yollayin neden kibris ? daha mi ucuz okul ucretleri ?

Ben de odtu mezunuyum ve kuzenimi de ellerimle odtu kkk ya yolladim. Bu yuzden baya bilgi sahibiyim. Kibris hakkinda basma kalip inanislar var. yok iste cok pahali, ortami kotu vs. bunlar dogru olabilir baska universiteler icin. Mesela bir girne amerikan ya da yakindoguda asla okutmazdim. Oralar hakkaten son caresi olan ve okumus olmak icin okuyan cocuklarla dolu ve okul umurlarinda degil.
Odtu kkk guzelyurt bolgesinde. Burasi lefkosaya 30 girneye 45 dk mesafede. Biraz mahrumiyet bolgesi gibi. Her zaman elinin altinda gece kulupleri vs yok yani. Kampus cok guzel ve yeni. Hele yurtlarina biz bayilmistik.( ankarada fare deliginde kalmisiz biz demistim :)) arkadaslaik iliskileri cok iyi oluyor biraz uzak olduklari icin. Hele de sosyal bi cocuksa hic cani sikilmaz. Kendi kendilerini eglendiriyorlar ki zaten calismaktan vakit kalmiyor.
Benim yegenim iki yil hazirlik okudu cunku calismadi esek sipasi. Ve odtu hazirlik da cok zor bir yer. Hakkaten ankaradaki sinavlarin kitaplarin aynisini kullaniyorlarmis. Egitim aynisi yani. Simdi bolume gecti. Elektrik okuyor (ikinci yili)ve hocalari hep amerikadan egitimli. Gene bolumlerin ders icerikleri programlari da ankarayla ayni.Cok zorlaniyor ama memnun da bir yandan cunku is hayatim icin onemli demeye basladi( odtu psikolojisine girdi yani :)) ortalamasi cok iyi degil ama bolum birincisi ve ikincisi bu sene ankara kampusune gecis yapmislar. Yani zamaninda o puani tutmayan cocuklar bile cok calisirsa ankaraya geceniliyor. Yaxokulu dersleri de ankara kampusunde alinabiliyormus. Ve okul ucretleri de mantik sinirlari icinde. Hepsinin bursu varmis zaten.
Itu ye gelince o da istanbulda koklu ve basarili bir universite ama bence en buyuk eksisi egitimi yuzde yuz ingilizce degil. Bizim esek sipasi bile konusuyor ingilizceyi simdi. Ingilizce maillesiyoruz haberlesmek icin:) baya ilerlemis :))
Kariyer icin en iyi seviyede ingilizce ogrenmesi lazim ve bu da kurslarla ya da okuldaki haftada uc saat kimsenin sallamadigi ingilizce dersiyle olmuyor. Yuzde yuz ing olunca dile alisiyor ve mezun oldugunda ing is gorusmesi yapacak toplanti duzenleyecek seviyeye geliyorlar.
Gorumcem de ankara odtu mezunu ( ayni donemiz ama hic karsilasmamisiz:)) ve okul biter bitmez yabanci bir sirkette ise basladi. Bu imkanlar itu lulere pek sunulmuyor :KK43:
Uzun oldu ama baska sorularinix varsa bana sorabilirsiniz.
Iyi sanslar

bi tandigimiz kac senede ingikizce hazirligi gecemedi en sonunda okulu birakti

Yeğenlerim kıbrısta okuyor. Üniversite adı vermeyeceğim ama ikisi de farklı üniversitelerde. Bakmayın ortam kötü diyenlere, gayet güzel çocuklar var orada. Okul hayatı güzel, yurtlar güzel, eğitim ciddi anlamda zorluyor. Bizimkilerin ders çalışmaktan felekleri şaşıyor. Eğer imkan varsa gönderin derim.

Itü de odtü de çok köklü üniversiteler,eminim kıbrıs kampüsleri de çok güzeldir.eğitim dili konusuna gelirsek evet itü %30 ingilizce ama belirli bölümlerde eğitimi ana dilde almak ingilizce almaktan daha yararlı oluyor.İngilizce anlatıldığında öğrencinin anlaması için çoğu öğretmen konuları basitleştirdiklerini söylemişti.

kıbrıs kesinlikle tavsiye etmediğim bir yer. bu sene kıbrıstaki ikinci senem olucak. yaşam ücretleri yurt fiyatları yeme içme vs her şey burdan kat kat pahalı. ortam olarakta gerçekten hoş değil. küçücük köy gibi bir yer tatil için gidip otelden çıkmazsınız bi kaç gün dışarsını gezersiniz evet çok hoşunuza gider eğlence mekanları denizi havası gerçekten güzel ama üniversite okumak için kendinizi geliştirmek için kurslar, kültürel faaliyetler yok denecek kadar az. kimseye önermiyorum

X