Khaled Hosseini

mavrulam

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2007
6.527
884
38
Hüseyni, Kabil doğumlu olup Alevilik mezhebine mensup bir yazardır. Babası Afganistan Dış İşleri Bakanlığında çalışmıştır. 1970 yılında baba Hüseyni, Afganistan Elçiliğindeki görevi dolayısıyla ailesiyle birlikte Tahran, İran'a yerleşmiştir. 1973 yılında Hüseyni ailesi, Halit'in erkek kardeşinin doğacak olması sebebiyle Kabil'e geri dönmüştür. Ailenin Afganistan'a dönmesinin ardından birkaç ay sonra da 40 yıllık Afgan lider Zahir şah kuzeni Davut Han tarafından düşürülmüştür.

1976 yılında Hüseyni'nin babası Paris'te kendine bir iş bulmuştur ve bütün ailesini bu şehre taşımıştır. Hüseyni Ailesi'nin Kabil yerine Paris'i tercih etmesinin sebebi, Afganistan'ın o dönemlerde içinde bulunduğu komünist baskıdır. Bu sebepten dolayı, Hüseyniler 1980 yılında ABD'den siyasi sığınma hakkı kazanmış ve San Jose, Kaliforniya'ya yerleşmişlerdir. Uçurtma Avcısı kitabında bu göç dolu yaşamına değinmiştir.

Hüseyni, 1984 yılında Independence High School Lisesi'ni bitirdikten sonra Santa Clara Üniversitesi Biyoloji bölümüne kabul olmuştur. 1988 yılında mezun olan Hüseyni, ertesi sene Kaliforniya Üniversitesi Tıp bölümüne girmiştir. 1993 yılında cerrah olan Hüseyni, dahili cerrahideki ihtisasını 1996 yılında Los Angeles'taki Cedars-Sinai Medical Center'da tamamlamıştır. Hüseyni doktorluk mesleğine ilk kitabı Uçurtma Avcısı'nı yazdıktan bir buçuk yıl sonraya kadar (2004) devam etmiştir.

Hüseyni şu anda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nda iyi niyet elçisi olarak mültecilere yardım etmektedir. Hüseyni, Kuzey Kaliforniya'da İran asıllı Amerikan eşi Roya ve iki çocuğuyla hayata devam etmektedir.

Uçurtma Avcısı (The Kite Runner)(2003)
Bin Muhteşem Güneş (A Thousand Splendid Suns)(2007)
And the Mountains Echoed (Ve Dağlar Yankılandı / 21 Mayıs 2013)

Üç kitabını da okudum Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş çok güzel okumanızı tavsiye ederim...
Ve dağlar yankılandıyı beğenemedim malesef...

Bende ilk ikisini okudum. Bin Muhteşem Güneş'e bayıldım gerçekten kadın olmanın zorluklarını çok güzel işlemiş. Üçüncüyü de almayı düşünüyorum :)

ve dağlar yankılandının kurgusu bence mükemmeldi severek okudum

Harika bir yazar. Uçurtma Avcısını okumuştum sıkıcı bulmustum. Daha sonra Bin Muhteşem Güneşi okudum bayıldım, gerçekten bayıldım :KK36::KK36::KK36:Ilk kez okuduğum zaman kendime gelememiştim. O dönemde kadın olmanın zorluğunu anlatıyordu. Baş kahraman Meryemin hazin sonundan çok etkilenmiştim. Ona karşı bir sürü haksızlık sonunda hazin sonu çok etkileyicidir. Babası bir tür kötü adamdı kocası da bir tür gerizekalı adamdı, ikisi de Meryemin hayatını mahvettiler. Meryemin hayat hikayesine gerçekten çok üzülmüştüm, ALLAH bilir Meryem gibi kaç kadın babasının ya da kocasının kurbanı olmuştur:cry::cry::cry:

Harika bir yazar. Uçurtma Avcısını okumuştum sıkıcı bulmustum. Daha sonra Bin Muhteşem Güneşi okudum bayıldım, gerçekten bayıldım :KK36::KK36::KK36:Ilk kez okuduğum zaman kendime gelememiştim. O dönemde kadın olmanın zorluğunu anlatıyordu. Baş kahraman Meryemin hazin sonundan çok etkilenmiştim. Ona karşı bir sürü haksızlık sonunda hazin sonu çok etkileyicidir. Babası bir tür kötü adamdı kocası da bir tür gerizekalı adamdı, ikisi de Meryemin hayatını mahvettiler. Meryemin hayat hikayesine gerçekten çok üzülmüştüm, ALLAH bilir Meryem gibi kaç kadın babasının ya da kocasının kurbanı olmuştur:cry::cry::cry:
meryem karakteri beni de çok etkilemişti.en çok etkileyen şeyse meryemin babasının ona çocukken izletemediği çizgi film yerine cd bırakması.onu da meryemin izleyememesiydi.

Uçurtma Avcısı'nı okudum, bayıldım. Elimde bir de Bin Muhteşem Güneş var, yakında okuyacağım.

Uçurtma avcısı adlı kitabının konusu biraz psikolojimi bozmuştu. Ne biraz, aylar sonra bile irite ediyordu. Görmek bile istemedim; kitaplığımdan kaldırıp çöpe attım.
İyi bir yazar ama...

yazarın anlatımını seviyorum. hayalden ziyade gerçek olaylarla kurgulanmış olması beni çok mutlu ediyor. everek okuduğum bir yazar

Bin Muhtesem Gunes'i bitirdim ve cok begendim. Ucurtma Avcisi'ndan daha cok hosuma gitti.
Baskasina da oluyor mu bilmiyorum ama bu yazarin kitaplari bana hep Afganistan'i merak ettiriyor. Kabil'e, Herat'a filan gidesim var.

Afganistan'da yaşanan onca yokluk ve acilardan sonra zaten ne yazabilirdi ki yazar.
Her seferinde ne rahat yaşamım varmış dedirtiyor bana. Insanligimdan utandirmasi da cabasi

X