• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

khaled hosseını

• Konu Sahibi Konu Sahibi cancu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cancu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
3.685
1
156
40
Bursa
kıslar süper 2 kitap daha uçurtma avcısı ve bin muhteşem güneş kitabın yazarı khaled hosseını...

sevgili cancu,
bende yazarın kitaplarını çok beğenerek okudum. wikipedia'da yazar hakkında yazılanları da buraya aktarmak istedim.yerimseniben

Halit Hüseyni (Khaled Hosseini) (d. 4 Mart 1965, Kabil, Afganistan) Tacik asıllı romancı ve doktor. Şu anda ABD vatandaşıdır. İlk romanı Uçurtma Avcısı, 2003 yılında yayımlanmış olup pek çok ülkede en çok satanlar listesine girmiştir. İkinci romanı Bin Muhteşem Güneş 22 Mayıs 2007 tarihinde satılmaya başlanmıştır.

Hüseyni, Kabil doğumlu olup Alevilik mezhebine mensup bir yazardır. Babası Afganistan Dış İşleri Bakanlığında çalışmıştır. 1970 yılında baba Hüseyni, Afganistan Elçiliğindeki görevi dolayısıyla ailesiyle birlikte Tahran, İran'a yerleşmiştir. 1973 yılında Hüseyni ailesi, Halit'in erkek kardeşinin doğacak olması sebebiyle Kabil'e geri dönmüştür. Ailenin Afganistan'a dönmesinin ardından bir kaç ay sonra da 40 yıllık Afgan lider Zahir şah kuzeni Davut Han tarafından düşürülmüştür.

1976 yılında Hüseyni'nin babası Paris'te kendine bir iş bulmuştur ve bütün ailesini bu şehre taşımıştır. Hüseyni Ailesi'nin Kabil yerine Paris'i tercih etmesinin sebebi, Afganistan'ın o dönemlerde içinde bulunduğu komünist baskıdır. Bu sebepten dolayı, Hüseyniler 1980 yılında ABD'den siyasi sığınma hakkı kazanmış ve San Jose, Kaliforniya'ya yerleşmişlerdir.

Hüseyni, 1984 yılında Independence High School Lisesi'ni bitirdikten sonra Santa Clara Üniversitesi Biyoloji bölümüne kabul olmuştur. 1988 yılında mezun olan Hüseyni, ertesi sene Kaliforniya Üniversitesi Tıp bölümüne girmiştir. 1993 yılında cerrah olan Hüseyni, dahili cerrahideki ihtisasını 1996 yılında Los Angeles'taki Cedars-Sinai Medical Center'da tamamlamıştır. Hüseyni doktorluk mesleğine ilk kitabı Uçurtma Avcısı'nı yazdıktan bir buçuk yıl sonraya kadar (2004) devam etmiştir.

Hüseyni şu anda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu'nda UNHCR iyi niyet elçisi olarak mültecilere yardım etmektedir. Hüseyni, Kuzey Kaliforniya'da İran asıllı Amerikan eşi Roya ve iki çocuğuyla hayata devam etmektedir.

kediciğim benim teşekkür ederim paylaşımın için ama baksana sanırım kimse okumamış kitabı 0 yorum:çok üzgünüm:

bin muhteşem güneşi aldım geçen hafta ama henüz okumaya fırsat bulamadım,benim için yeni bir yazar önceki kitabınıda okumadım,inşallah beğenirim bende.....

Arkadaşlar ben sadece "Uçurtma Avcısı" nı okudum. Ama çok iyi bir kitap. Afganistan'ı sadece karanlık bugünü ile değil, geçmiş güzel günleri ile beraber savaşın vahşi yüzünü de göztererek anlatan ve hikayeye, savaşın beslediği bir aile dramını çok iyi yedirmiş yazar. bravo.. .a.s.

bin muhteşem güneşi aldım geçen hafta ama henüz okumaya fırsat bulamadım,benim için yeni bir yazar önceki kitabınıda okumadım,inşallah beğenirim bende.....

sevgili talya,

yazar öyle güzel, akıcı, gerçek bir dille yazmış ki sanki o cümleler oluk oluk içinize akıyor. okudukça içi yanıyor insanın, ne bileyim yaşanmış bir taraflarınıza dokunduruyor bilerek ya da bilmeyerek...
hem uçurtma avcısı hem de bin muhteşem güneş okuduktan sonra hafızanızda çok güzel bir yer işgal edecek, hatırladıkça buruk bir gülümsemeyle anacaksınız vay be ne kitaptı diyerek... :kahve:

uçurtma avcısının süper bir kitap,merak eden varsa mutlaka okusun,gereksiz bir çok kitap okuyoruz,bhu kitabı gözünüz kapalı alın.diger dünyayı da görmek lazım bazen....

2 gün içerisinde bitirdim elimden düşüremedim, Hasanı ve Sohrab ı kolay kolay unutamayacagım sanırım.

Son düzenleme:
yazarın bildiğim kadarıyla iki kitabı var Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş. ikisini de okudum. gerçekten yazılanlar ve yazarın anlatış uslübu çok güzel. İkinci kitabında farklı hayatları bir birine öyle bir noktada bağlamış ki hem şaşkınlık yaşatıyor insanda hem de bir hüzün veriyor bazen.

Ama yine de Açurtma Avcısı nı daha çok beğendim.

bin muhteşem güneşi okumuştum çok güzeldi uçurtma avcısını aldım bugün sıra gelince onuda okucam daha bi sürü kitap var okuncak yazı çok seviorum bol vaktim oluo :)

yazarin iki kitabini da okudum. mükemmel kitaplar. Khalid Hosseini nin asil mesleği doktorluk olmasina ragmen inanilmaz güzel bir uslupla yazmis kitaplarini. Tipki usta bir edebiyatcinin elinden cikmis gibi... Uçurtma Avcisi ve Bin Muhteşem Güneş i herkese gönül rahatligiyla tavsiye edebilirim.

ıkisinide çabucak bitirdim, dönüp dolaşıp tekrar kurcaladım, aslında alırken şüphelerim vardı güzel midir diye ama güzel ne demek :ecrin_bebek: herkese tavsiye ederim hihoyyyt

aylar önce okudum uçurtma avcısını tek kelimeyle süperdi ya

herkese okutuyorum kitabı

bin muhteşem güneşide internetten sipariş vermiştim dün geldi onu da okuyacağım

ıkisini de okudum ikisi de muhteşem kitaplar, ama Bin muhteşem Güneş, kadın hikayesi olduğu için daha çok sevdim, kitabın sonunda Afganistan da kadın olmanın ne kadar zor olduğunu anladım ve halime binlerce kez şükrettim, bu yazarın çıkacak kitaplarını iple çekiyorum, çok güzel akıcı bir anlatımı var, kurgu hikayeler ama gerçek hayattan kesitler sunuyor

ucurtma avcısını yeni bitirdim o neydi öle ya:gitme: o emiri öldüresm geldi kötükedihüso basta kitabı sevmedm ilk 10 sayfada fln bıraktm bi hafta sora baktm baska kitabım yok mecburen okudum iikide okumusum bi günde bitirdim bayıldım bayıldımmmm

Back