- Konu Sahibi SoullessPrincess
-
Kızlar bir süredir devam eden çeyiz alışverişimin elektronik listesi için araştırmalar yapıyorum. Mutfak elektroniklerini en sona bıraktım ki hem yeni çıkan modellerde aklım kalmasın hem de garanti süreleri boşu boşuna yanmasın...
Ancak bir konuda tıkandım kaldım. İlk gördüğüm andan beri "Kenwood SKM 031 KMiX Serisi Kırmızı Tombul Metal Su Isıtıcısı"benim olmalı diyorum. Aynı zamanda kalabalık misafirlerim olduğunda rahat edebilmek adına Elektrikli Çaycı almayı düşünüyorum.
Sorum da tam bu noktada ortaya çıkıyor : Sizce her ikisini de almak ne kadar doğru? Öyle 5-10 liralık bir şeyden bahsediyor olsak hiç düşünmeden alırım, kullanmasam da dursun. Ancak fiyatlar üç aşağı beş yukarı belli. O kadar para verdikten sonra bir köşede beklemesinin bir anlamı yok.
Kimileri "çaycıyı da su ısıtıcı - kettle niyetine kullanabilirsin" diyor; kimileri ise "içinde kalacağına al gitsin".
Fikirlerinize ihtiyacım var hanımlar :26:
Biz pek cay icmedigimiz icin sadece kettle alacagim. Bana da caycilar kettle yerine oluyor demislerdi ancak ofiste ve arkadaslarda gorduklerim hep kettle dan fazla yer kapliyordu. Ustune bir de annemin arkadaslarindan caycilarda yapilan cayi icmediklerini duyunca misafir icin de asla almamaya karar verdim. Ama cok cay iciyorsaniz ve etrafinda evine gelecek insanlardan makine kullananlar varsa caycilar mantikli olabilir senin icin.
söylediğin kettlea baktım şimdi 10 numara 5 yıldız,çaysızlığa razı olur yine de alırdım bunu ben
Dimi çok güzel
Acaba ikisini alsam çok mu gereksiz olur diye düşünüyorum sadece :26:
Cayci cok pratik oluyor ben kullaniyorum genelde acik unutuyorum yanma derdi yok suyu bitince kapaniyor hemde sicak tutma modu var surekli sicak su elimin altinda
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bence kettle ı beğendiysen kaynattığın suyla çaydanlıkta yapabilirsin çayı. İlla çay makinesi almana gerek yok. Normal çaydanlık alacaksın değil mi? O zaman çay makinasının tek fazlası demliği oluyor, pnun için de klasik çaydanlık yeter bence :)
Peki aynı zamanda kettle kullanma ihtiyacı duyuyor musun canım :26:
Benim almayı düşündüğüm çaycı (alırsam) büyük olanlarından. Acaba pratik olması açısından aynı zamanda kettle ihtiyacım olur mu? Yoksa çaycı da aynı işi görüyor diyerek kettle bir süre sonra boşa mı çıkar :26:
Tabi ki üyük bir bçaydanlık alacağım
Ama çaycıların termos özelliği var yani uzun bir süre çayı sıcak tutuyorlar. Çaydanlık olursa uzun uzun ocakta kalacak
Kafam fazla karışık :105:
Bende çeyizime ketlee almadım. Fakirin çaycısını aldım onun yerine zaten her iki şekilde iş görüyor çaycılar o yüzden fazladan para vermeye hiç gerek yok.
Ben kettle ihtiyaci duymuyorum zaten icinde surekli kaynamis su var dugmesine basip tekrar kaynatiyorum o kadar kettle olarak kullanmak istersen ust demligini kaldir kapagi ikisinede uyuyor kapatirsin kettle olarak kullanirsin misafir gelince salona koyuyorum sicak cayi servis etmeside pratik oluyor ben fakir almistim kettle kadar yer kapliyor buyuklugu benim icin ideal ama seni bilemem tabi
Mesela bizim evde sadece kettle var; çok çay içen insanlarız. Makine gereği duymadık yine de
Hem çay ocak üstünde haldır haldır kaynadıkça acılaşıyo; yeterince kaynayınca altını kapat ya da yanınıza alın. Su bitene kadar soğumuş olur sonra tombik kettle den su eklersin
Ben de evlenirken ne alsam diye karasızım senin gibi aslında; ama benim beğendiğim bir kettle henüz olmadığı için iki fikre de açığım
Ben kettle ihtiyaci duymuyorum zaten icinde surekli kaynamis su var dugmesine basip tekrar kaynatiyorum o kadar kettle olarak kullanmak istersen ust demligini kaldir kapagi ikisinede uyuyor kapatirsin kettle olarak kullanirsin misafir gelince salona koyuyorum sicak cayi servis etmeside pratik oluyor ben fakir almistim kettle kadar yer kapliyor buyuklugu benim icin ideal ama seni bilemem tabi
Bence de içinde kalmasın kettle ı al. Çünkü içinde kalınca onu da bir gün gelir yine alırsın bir şekilde.Kızlar bir süredir devam eden çeyiz alışverişimin elektronik listesi için araştırmalar yapıyorum. Mutfak elektroniklerini en sona bıraktım ki hem yeni çıkan modellerde aklım kalmasın hem de garanti süreleri boşu boşuna yanmasın...
Ancak bir konuda tıkandım kaldım. İlk gördüğüm andan beri "Kenwood SKM 031 KMiX Serisi Kırmızı Tombul Metal Su Isıtıcısı"benim olmalı diyorum. Aynı zamanda kalabalık misafirlerim olduğunda rahat edebilmek adına Elektrikli Çaycı almayı düşünüyorum.
Sorum da tam bu noktada ortaya çıkıyor : Sizce her ikisini de almak ne kadar doğru? Öyle 5-10 liralık bir şeyden bahsediyor olsak hiç düşünmeden alırım, kullanmasam da dursun. Ancak fiyatlar üç aşağı beş yukarı belli. O kadar para verdikten sonra bir köşede beklemesinin bir anlamı yok.
Kimileri "çaycıyı da su ısıtıcı - kettle niyetine kullanabilirsin" diyor; kimileri ise "içinde kalacağına al gitsin".
Fikirlerinize ihtiyacım var hanımlar :26:
Ben annemin evine çaycı aldım sabah akşam çay içmemize rağmen kullanılmadı evde hiç. Çaydanlığa alışmışız çaycıda çaylar suyun içinde yüzmüyor vs diye tadı tam çıkmıyor dediler.
Sadece 1 kez kullandık duruyor öyle.. Ben o yüzden kettle diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?