How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Sünnet kestirsek mi ?kestirmesek mi ?

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Arkadaslar merhaba
fikrinizi almak istiyorum hepiniz cevap yazarsaniz sevinirim
2 erkek cocugum var biri 4 yasinda digeri
2 gun sonra 8 aylik olacak kucugu sunnet yaptirmak istiyorum ...
dusnuyorum ikisini de ayni zamanda yaptirmak istesem yas farki 3,5 oldugu icin biri icin uygun oldugunda digeri icin olmuyor (2-4 yas arasi cok sakincaliymis)hatta 1,5 -6 yasaaraliginda hic yaptirmayin diyenler var benneyaptımki
o sebeple bebisim emeklemeden iyice hareketlenmeden sunnet ettirelim diyoruz ...
siz nedersiniz ?
yaptiran arkadaslar var mi ?bu aylarda ?
diyorum ki buyuk oglusta olurken neden kardesimde olmadi yada neden simdi olmuyor der mi ?anlatsak anlar mi ?

yada bekleyelim mi ?kafamçokkarıştı

kafamiz karisik ...

eglence saz soz kismini hic sormuyorum o kisim cila kismi o is kolay ...

canım biz 15 günlükken yaptırdık. çok araştırdım bu konuyu hamile iken. ne kaa erken o kaa iyi diyolar. hem bilmiyor hem de çabucak iyileşiyor. Biz hiç sıkıntı yaşamadık bu konuyla çok şükür.. ben tavsiye ederim. adamel ile konuş istersen bi de.. o geçen günlerde yaptırdı.

düğün dernek bence de cilaa. zamanı gelince onu da yaparız hayırlıısı ile Allah o günleri de göstersin. ama böyle çok rahat.. psikolojik olarak da en iyisi..

canım biz 15 günlükken yaptırdık. çok araştırdım bu konuyu hamile iken. ne kaa erken o kaa iyi diyolar. hem bilmiyor hem de çabucak iyileşiyor. Biz hiç sıkıntı yaşamadık bu konuyla çok şükür.. ben tavsiye ederim. adamel ile konuş istersen bi de.. o geçen günlerde yaptırdı.

düğün dernek bence de cilaa. zamanı gelince onu da yaparız hayırlıısı ile Allah o günleri de göstersin. ama böyle çok rahat.. psikolojik olarak da en iyisi..

tsk ederim canim masallah kuzuna :nazar:
evet benim bildigim de cocuk ne kadar kucukse sorun va aci o kadar az oluyor ...
buyukken daha zormus

sorayim canim adamel e dekaydirigubbakcemile5

merhaba canım
bende oğlumu 8 temmuzda sünnet ettirdim
aslında nisan da yaptıracaktık 4 aylıkken ama dr umuz bez bağlandığı için sıcak havaları bekle dedi
yenidoğan olsa önemli değil ama şimdi altını bağlamazsan daha güzel iyileşir dedi
2 gün gündüzleri bez bağlamadı etrafına bakım bezleri serdim yattı geceleri mecbur bağladım 5 numara büyük bez aldım
çok rahat geçirdik
2 defa sadece ağrı kesici verdim
ve keşke dönmeye başlamadan yaptırsaydık daha rahat olurdu dönünce onun canı yanmadı ama ben korkuyordum
küçük için bence yaptır mutlaka

büyük için ise
benim kardeşlerim biri 4 yaşında biri 9 yaşındaydı sünnet olduklarında
4 yaşındaki ertesi gün evde hoplamaya zıplamaya başladı 9 yaşındaki kardeşimin yatakdan kalkması 2 gününü aldı
herşeyin farkında oluunca çok korkuyorlar
veee büyük kardeşim şimdi sünnetini çokkk net hatırlarken küçük hiçbirşey hatırlamıyor
anlatılan güzel ve komik şeyler aklında sadece onları da bizden duydu
4 yaş bence iyi

sen bilirsin tabi gene de
ama ben ilerde korkuyla beklemesini ve acıyı hatırlamasını istemedim

şimdi diyorumki iyi ki yaptırmışım

Ah Zeppim çok ince bir konu aslında.ınan bende oğlum için kararsızım sünnet konuusnda yaptırsam mı yaptırmasam mı diye?
Bence ikisini birlikte yaptır derim ama tabiki doktorun düşünceside önemli bu konuda canım.Eğer doktorumuz Selim Mert için tamam sünnet olsun der ama Ufaklık için aynı şeyi söylermi bilemiyorum..
Ne diyelim hayırlsı olsun birtanem..
Rabbim evlendikleri günleride bizlere göstermeyi nasip etsin inşallaha.s.

merhaba canım
bende oğlumu 8 temmuzda sünnet ettirdim
aslında nisan da yaptıracaktık 4 aylıkken ama dr umuz bez bağlandığı için sıcak havaları bekle dedi
yenidoğan olsa önemli değil ama şimdi altını bağlamazsan daha güzel iyileşir dedi
2 gün gündüzleri bez bağlamadı etrafına bakım bezleri serdim yattı geceleri mecbur bağladım 5 numara büyük bez aldım
çok rahat geçirdik
2 defa sadece ağrı kesici verdim
ve keşke dönmeye başlamadan yaptırsaydık daha rahat olurdu dönünce onun canı yanmadı ama ben korkuyordum
küçük için bence yaptır mutlaka

büyük için ise
benim kardeşlerim biri 4 yaşında biri 9 yaşındaydı sünnet olduklarında
4 yaşındaki ertesi gün evde hoplamaya zıplamaya başladı 9 yaşındaki kardeşimin yatakdan kalkması 2 gününü aldı
herşeyin farkında oluunca çok korkuyorlar
veee büyük kardeşim şimdi sünnetini çokkk net hatırlarken küçük hiçbirşey hatırlamıyor
anlatılan güzel ve komik şeyler aklında sadece onları da bizden duydu
4 yaş bence iyi

sen bilirsin tabi gene de
ama ben ilerde korkuyla beklemesini ve acıyı hatırlamasını istemedim

şimdi diyorumki iyi ki yaptırmışım

canim tsk ederim masallah senin oglusa; damatliginida gorursun ins. canim :1hug:

bir sunnetci bulduk bugun eve gelecek gorusecegiz bakalim hatta belki yaptiririz sunnetini ...
bende de korku var bee :asigim:

buyuk oglus icin bu yaslar tehlikeli benim bildigim ama bugun daha ayrintili gorusecegiz bakalim
onu seneye yaptiriz belki yazin o vakit 5,5 yasinda olur ikisinin dugununu de yapariz bakalim canim

opuyorum seni ve kuzunu opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Ah Zeppim çok ince bir konu aslında.İnan bende oğlum için kararsızım sünnet konuusnda yaptırsam mı yaptırmasam mı diye?
Bence ikisini birlikte yaptır derim ama tabiki doktorun düşünceside önemli bu konuda canım.Eğer doktorumuz Selim Mert için tamam sünnet olsun der ama Ufaklık için aynı şeyi söylermi bilemiyorum..
Ne diyelim hayırlsı olsun birtanem..
Rabbim evlendikleri günleride bizlere göstermeyi nasip etsin inşallaha.s.

ah adivarim inan ne kadar zor isler bunlar ...
tsk ederim canim

ins. senin kine de benimkilere de odu da bitti masallah deriz : ):nazar:
:Saruboceq: amin canim amin

Zepim tabi karar senin erkek kardeşimde doğuştan bu problem vardı ve acil olaması gerekiyordu kısmet ama ne zaman kalkışsak ateşleniyordu derken 5 yaşında aniden kalkıp yaptırdık sünnetini zor oldu tabi
geçen senede gelinimiz bir oğlu 9 diğeri 3 yaşındayken yaptırdı hemende ayaklandılar
Bana emre daha küçük gibi geldi zor olur yani senin içinde onun içinde bence biraz bekle derim tabi sağlık açısından herhangi bir aciliyet yoksa

Zepim tabi karar senin erkek kardeşimde doğuştan bu problem vardı ve acil olaması gerekiyordu kısmet ama ne zaman kalkışsak ateşleniyordu derken 5 yaşında aniden kalkıp yaptırdık sünnetini zor oldu tabi
geçen senede gelinimiz bir oğlu 9 diğeri 3 yaşındayken yaptırdı hemende ayaklandılar
Bana emre daha küçük gibi geldi zor olur yani senin içinde onun içinde bence biraz bekle derim tabi sağlık açısından herhangi bir aciliyet yoksa

canim saglik acisindan cok sukur bir sorunumuz yok ama bebeklerde daha cabuk iyilesiyormus aslinda daha erken yaptirsak daha iyiyiydi ilk 3 ay bebekler aci hissetmedigi icin en uygun donem bebekler icin ...
birde bebek ayaklanmadan yurumeye baslamadan diyorlar benneyaptımki

bebeğini doğduktan sonraki 24 saat içinde sünnet ettirmiş biri olarak sana tavsiyem iyice hareketlenmeden yaptırman.hem acıyı daha az hisseder hemde korkmaz.ben oğlumu doğduğunun ertesini günü sünnet ettirdim acı hissetmedi ilaç falanda verilmedi.

benim oğlanların ikiside 8 aylıklardı sünnet olduklarında şimdi büyük 4yaşında küçükde 15 aylık.Büyüğün vakti geçmiş artık diycem bari küçüğü yaptırda kurtul merak etme 1 haftada iyileşiyo.Tek zorluğu ilk idrarı yapasıya kadar sonra hiçbir sorun kalmıyo.Abisinede güzel bi dille anlatırsınız direk kardeşinin yarasının kanlı halini falan göstermezsiniz topu topu 1 hafta idare etmeniz yeterli. Allah yardımcınız olsun...

cok kucuk degillermi daha,yani ben boyle dusunuuyorum,benimde oglum var ama,6 yasinda dusunuyorum ben,birazda hatirlasin cocuk bu guzel gununu,,,

fisek.gif
fisek.gif
fisek.gif
fisek.gif
fisek.gif
fisek.gif

Kestirsekmi kestirmesekmi dedi veeeeeeeeeeeeeeee
Emre Denizimiz sünnet oldu:nazar:
Darısı artık Selim Mert'imin başına opuyorumnanaktan

oylemiiiii,sunnetten sonra ne denirde inan bilmiyorum,ama erkekligi hayirli olsun diyim,tuhaf kacmadi iyisallah,:kedi:

Tam Zepp in sorusuna yanıt verecektim ki gerek kalmamış.Olmuş ta bitmiş ,maaşallah..
Zepp Allah hayırlı uğurlu etsin,damatlıklarını ve nice güzel günlerini de göstersin inşaallah...

cok tsk ederim arkadaslar ...
dun ani bir kararla sunnet ettirdik kuzumuzu ...
Alllah'im ne zormus ;omrumden omur gitti arkadaslar ...
kucuk yasta yaptirmak lazimmis
buyuk oglum icin artik 1 sene daha bekleyecegiz ;napalim keske kucukken yaptirsaymisiz ...

darisi tum erkek bebislere ve buyuk oglusuma :asigim:

Merhaba Arkadaşlar.
Ben bu sünnet konusunda çok dertliyim oğlum şu anda 14 ayında. Hamileyken doktorumla konuşup hemensünnet ettirecektim çünkü bir arkadaşımdan duymuştum o zamanlarda acıda hissetmiyorlarmış. ama kayınvalide faktörü :kızgın: yüzünden yaptıramadık okadar çok konuştuki yani bunalttı ama şu anda oğlumun pipisinde net bir açıklık yok ve eşimle dünden beri konuşuyoruz yaptırsakmı ne olsa diye. ıleride çok korkuyorlar. Şu anda yaptırsak acaba acı çekermi???. Off ne zormuş yaaa.
Sünnet yaptıran arkadaşlar sünnet olurken bayıltıyorlarmı bebekleri,? ne kadar sürüyor birde.
Bu arada sünnet olan bebeşe hayırlı olsun rabbim damatlığını göstersin:nazar:

canım çok terbrik ederim Allah damatlığını da göstersin inş. bizde oğluşu sünnet ettireceğiz hemde 88 aylıkken öğle çok rahat oluyor. abimler yeğenimin kini öyle kestirdiler akşam uyudu sabaha hiç bir şeyi kalmamıştı...

selam anımlar benim oğlum 1 hafta sonra 7 aylık olacak herkez sünnet yaptıralım diyor eşimde dahil ama ben hala karar veremedim sizin yazdıklarınızı okuyunca acaba bendemi yaptırsam diye düşünmeye başladım çok zor bi karar.birde sünnet olan çocuk daha çabuk gelişir diyorlar kafam çok karıştı

ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi biz 5 aylıkken yaptırdık 2 gün zorlugu var sonra da oldu da bitti masallah

Back