Kestane...

baharistan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2008
167
1
96
48
Zonguldak
kızlar ya bne günlerdir düsünüyorum kılo almammak ıcıcn ve bır ıkı kılo vermek ıcıcn cunku bı 4,5 ay ılac kulllanmam yasak amelıyat oldugm ıcıcn netten bıtkılerı gezınırken kestanenın faydalrını okudum ve ben cok sevıyorm kestaneyı ve ınaın cok guzl tok tutuyor düsündüm 2 gün sadece kestane yıyecem cay ve su cayı kestannenın yanında sevdgım ıcıcn ıcıyorum ve kestaneyı cig yıyorm severek kaydirigubbakcemile3 ıkı gunden bırsey cıkmaz sadece kestane yesem bugun sabah kahvaltımı yaptım 200 gr kestaneyle yanı yaklasık 250 kalorı aldım tüm gun aksama kadr 800 gr daha yıyecem ve günümü tamamlayacam kaydirigubbakcemile3 bakalım ne olcak ıkı günün sonunda bırsey kaybetmem nasılsa hem uc uz hem organik hemde saglıklı kaydirigubbakcemile3
BUDA FAYDALARI
Soğuk kış gecelerinin harika lezzeti kestane tam bir sağlık iksiri. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1 ve B2 vitaminleri içeren kestane; kış aylarının kötü şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara hayli iyi geliyor.

Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin diğer özelikleri ise şöyle:
* Kandaki yüksek kolesterolü düşürür.
* Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenler.
* Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar.
* Potasyum eksikliğinden yakınanlar için etkili bir ilaçtır.
* Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önler.
* Çok önemli bir enerji kaynağıdır.
* Kansere karşı koruyucu olduğu da düşünülüyor.
Haber Kaynağı: ALINTIDIR

kestane oldukca kalorili olduğu için diyet dönemlerinde pek tavsiye edilmez bildiğim kadarıyla ama siz çiğ yediğinizi söylemişisniz belki bu durum biraz farklı olabilir.bilirsiniz havuç çiğ yenildiğinde farklı pişmiş olarak yenilidğinde ise farklıdır çünki nişastalı bir besindir.kestanedede böyle bi durum olabilir.ama sağlıklı ve dengeli beslenme varken kendinizi bi denek olarka kullanmayın bence.üstelik kısabir süre önce ameliyet olmusunuz anladığım kadarı ile geçmiş olsun diyorum ve sağlığınızı bozmamak adına düzenli ve dengeli beslenmenizi şiddetle öneriyorum. a.s.

kestane yemektense ekmek yesen daha az kalori alırsın heralde:bbo:
10 kestane 5 dilim ekmeğe eşityerimseniben

Ben de kestanenin kilo aldırdığını duymuştum. Hatta bir akrabamız 2 kilo kestane getirmiş ama diyette olduğumdan bir tane bile yemedim, öle duruyor, çürüycek garip

Ben de kestanenin kilo aldırdığını duymuştum. Hatta bir akrabamız 2 kilo kestane getirmiş ama diyette olduğumdan bir tane bile yemedim, öle duruyor, çürüycek garip

arkadaş çiğ olarak tükettiğindne bahsetmiş bu durma farklılık getirebilir.

ayrıca size tavsiyem kestaneleri yemeyecekseniz birine verin evde bekletmeyin.çünki kestane kurdu kabus gibi bişey.kocaman kalın ettli etli insanın midesini bulandırıyo.normal baklitat kurdundan çok daha kötü.bununla karşılamamka için bir an önce çaresine bakın.unutursanız her tarafı kurt sarabilir.bizzat yaşadım!!!

Kestaneye bayılırım ben ya...eşim de çok sever
canım çekti bak cokacimcoook
eşimle bi kilo yeriz bi oturuşta boshayallersmile

Hamilelikte kestane diye arastirirken forumda buldum kendimi :)) benn cook severim kestanee cok aserdim hamileliktee :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…