Keşke meslek sahibi olup öyle evlenseydimsayfa 8 ve 9 da boşanma kararı aldıgımızı yazdım

Dıger konunu okudum tüp bebek diyorsun şimdi de erkenmi .aramıza yeni katılmanla alakayı çözemedim.
biz bebek için acele ettik maalesef. hemen olsun dedik yani. tüp bebek istedik bu yüzden. ben anne olmayı çok istiyordum hep. annemi çok erken yaşta kaybettim

En dertsiz kadın bile lohusa zamanında dünyaya siyah çerçeveden bakıyor. Insan ın elinde değil ki. Hormonlar yüzünden. Acaba yeni bir hayata adım atmak için doğum ertesi ve lohusalık üstü iyi bir zaman değil mi

Eşim çok yardım etmesine, bir süre kayınvalidemin yanımda olmasına ve görümcemin ev işlerine bile yardım etmesine rağmen ilk aylarda çok bocalamıştım. Sudan çıkmış balık gibi oluyor insan ilk zamanlar.

Sen gündüz çalışıp akşam yorgun argın nasıl bebek bakacakksın BACIM.

Hadi bunu da geçtim gözünden sakınacağın bebişini sen işteyken kime emanet edeceksin.

Boşanma kararın doğru fakat çok geçççç.
Acaba bir süre daha ertelemeli misin??
En azından kelebeğin ele avuca gelene kadar

ben de 20 yaşındayım ve 1 senelik evliyim. çocuk için erken mi peki. hamileyim ve oğlum olacak
Sizin kararınız saygı duyarım fakat bence evlenmek içinde çocuk sahibi olmak içinde çok gençsiniz.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

senin durumun üzerinden yorum yapmayacağım yorumum genel olacaktır,

her kız okumalı, mesleğini eline alıp kendi ayakları üzerinde durmalıdır. ben anlamıyorum herkes liseden sonra bir aşk meşk derdinde. daha lisede ilk çıktığı adamla evlilik hayali kuruyor. üniversitede de böyle. arkadaşlar yalnızlık Allaha mahsus, elbet evlneceksiniz nedir bu derdiniz.

evlilik çok süper bişi olsa gam yemiyeceğim. zamanı gelince evlenirsiniz.

konu sahibine gelince hala senin için geç değil. açıktan oku, gir kazan :)

Canım parasına minnet etmiyorum deme al ala bildiğin kadarını,böyle para düşkünü adamların canını beylik laflar etmeyle değil parasını almakla yakarsın senin ettiğin kelimeler bu adamın canını yakmaz ama aldığın para yakar,al ala bildiğini almayıpta mutlu etme bu adamı üç kuruşta olsa al

oncelikle arkadasiniz degilim
sonrasinda ise lutfen hayatindan batili ve bati ile ne ilgisi varsa herseyi ama herseyi cikarin

Allah yardimcin olsun ama bir yere takildim bosansan bile ailen pek arka cikmiycak gibi annenin lafiyla anladim bunu.arkana takilan olur vs denis bence su asamada bosanmayi ertele küs ol ama evinde dur sonra düsun tasin belki aranizda düzelir zamana birak

Batının her şeyini sorgusuz sualsiz kabul etmek, yaşamak zorunda miyiz? Yararlı olanı alırım olmayanı almam.

Valla flört baya yararlı bir şey tabi ki. 100 yıl önceki gibi tanımadan bilmeden evlenmiyoruz böylece. Uzun süredir de böyle yürüyor bu işler. Benim annem babam da bütün teyzelerim dayılarım da flört etti önce dediğin gibi aylarca veya yıllarca. Büyükannem zamanına dönecek değiliz. İnsanlık artık ileri gitsin yaa ilkelliğe doğru gitmesin nolur.

Sırf meraktan soruyorum, siz bu sureci nasıl degerlendirmemiz gerektiği konusunda bizi aydınlatır misiniz? Ailem mi seçmeli ? Yada aylarca flört etmek yerine 1 haftada tamam budur mu demeliyim ?

sorununuz okumamak,meslek sahibi olmamak değil küçük yaşta evlenmek bence.bu çalışma ve harcadığınız parayı yüzüne vurma mevzusu eşe göre değişir çünkü.yanlış bi evlilik olmuş yanlış kararlar vermişsiniz ama geç değil.

Batının her şeyini sorgusuz sualsiz kabul etmek, yaşamak zorunda miyiz? Yararlı olanı alırım olmayanı almam.

flört etmek yararlı değil mi yani.flört demek tanımak demek.o zaman tanımadan etmeden görün beğenin iyice tanımadan evlenin.sonrasında ne çıkarsa bahtınıza.adam sapık,karaktersiz,yalancı,dolandırıcı falan çıkarsa kaderinize boyun eğin oturun aşağıya.uygun bulmuyosanız siz çocuklarınıza ve gençlere nasıl flört edilmesi gerektiğini öğretin bence.ama flört kesinlikle kötü bişey değil.

Canım ben de hamileyken şiddet görüp boşanma kararı almıştım
Hatta burda konularımda da yazıyor
Ama sonra bi şekilde af diledi barıştık
Sonuç iki aylık bebeğimle annemlere geldim
Yaklasık 3 aydır da burdayım
Boşanmaya karar verdim
Keşke hamileyken bu kararımdan vazgeçmeseydim de en azından bebeğimin düzenini annemlerde kurardım
Kendime çok kızıyorum

Bak canım Allah biz kadınlara anneliği ve kadınlığı vermiş.
Bu nimet
Bir kadın hem anne hem baba olur ama erkekler olamaz
Bir kadın erkeğin yaptığı her işi yapar
Ama erkek yapamaz
Bir kadın tüm çileleri çeker içinden de sağ salşm çıkar
Ama erkek kendini sigaraya alkole verir ya da depresyona girer çıkamaz
Kadın erkekten güçlüdür buna emin ol
Yani ya çocuğuma bakamam çalışamam çok zorlanırım bunları kafandan sil
Nasıl mutlu olurum ına bak ona göre çabala
Çocuğuna mis gibi bakarsın
Kendine iş de bulursun
Eğitimini de yaparsın
Dünya bunun örnekleriyle dolu
Bir kişi bile becerebildiyse biz de beceririz
Kendine inan güven
Bırak o sürünsün üzülsğn
Çocuğun olana kadar da gez toz kafanı dinle rahatına bak

bu konu erken yaşta evlenmek için can atan hatta konu açan kızlara örnek olsun
kesinlikle özellikle kız öğrencilerimize anlata anlata bir hal oluyoruz ama anlamıyorlar
eşin iyi çıksa iyi de kötü çıkarsa ne yapacaksın diyorum ya seni döverse ya aldatırsa
okulun kıymetini bilmiyorlar
bazısı da ben hiç üniversite düşünemem hocam ailem kesinlikle izin vermez diyorlar onlara da üzülüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…