- 25 Mayıs 2014
- 1.431
- 565
-
- Konu Sahibi onlygodcanjudgeme
calismiyorsunuz
ev isi sizindir bu bir
ikinciside ailenizi hatali buldum
bu yastaki cocuk evlendirilir mi hic
ücüncüsüde genel olarak söyleyim
erkek arkadas flört gezmek tozmak yani bunlarin yasi sizin yaslaniriniz
bunlari saglikli sekilde yasamak varken evlenmek neden anlamiyorum
doğumunuza çok az kalmış sizi evde yalnız mı bırakıyor insanın gözü arkada kalır, bence numara yaparak sizi isteyip istemediğini anlayabilirsiniz bişey olmuş izlenimi vermelisiniz telefon ederse cevap vermeyin sadece ona değil kimseye cevap vermeyin bakalım meraklanıcak mı ne yapıcak
Çocuk demiyor mu babam nerede diye çok sorumsuzca eşinizin yaptığı bence fazla yüklenmeyin eşinize ne olursa olsun en azından bebek doğana kadar o yokmuş gibi davranın boşanma için ilk adımı o atsın madem boşanmak istiyorsa.Şuanda zaten eşimin ilk evliliğinden oğluyla beraberiz evde çocuk çizgifilm izliyor bende oturuyorum. Ama yarım saattir kasıklarım çok ağrımaya başladı rahmimde baskı hissediyorum umarım birşey olmaz
Canım kıyamam ya Allah yardımcın olsun.Bir kaç gün önce akşam acile gitmek zorunda kalmıştık. Vajinada çok kaşıntı , akıntı, batma oluyordu dayanamamıştım. Doktor muayne edip nst ye bağlamıştı. Ve eşim sürekli dışardan beni arayıp üzmüştü. Check up mı yaptırıyorsun , 40 dk oldu , 1 hafta önce zaten gitmedin mi doktora diye sürekli arayıp bunaltmıştı. Oysa odada diğer hamile bayanlar eşleriyle telefonda öyle güzel konuşmalar yapıyorlardı ki... Gözlerim dolu dolu durdum nst de...
Çocuk demiyor mu babam nerede diye çok sorumsuzca eşinizin yaptığı bence fazla yüklenmeyin eşinize ne olursa olsun en azından bebek doğana kadar o yokmuş gibi davranın boşanma için ilk adımı o atsın madem boşanmak istiyorsa.
Bir de madem çocuk var eğer büyükse çocuk numara yapın sancılarım tuttu diye yataktan kalkmayın hiç babasını arar herhalde siz söylemeden.Bakalım gelicek mi napıcak mübalağa yapın biraz fenalaşın.
Canım kıyamam ya Allah yardımcın olsun.
Çocuk babasını doğru düzgün görmüyor ki... 7 yaşında. Uyudu şimdi..
Ben bişey demiyorum artık ona , ama eğer ciddi ciddi dava açmaya giderse o zaman evden çıkar giderim bende. Sonuçta çocuğumu ve beni istemeyen birini ben hiç istemem...
Olaya objektif olarak baktığımda kesinlikle haklısınız. Hatta belki kendi kızım 17 yaşında evlenmek istese karşı çıkarım bilemiyorum.
Ama subjektif olarak bakarsam fiziksel olarak yaşımı göstersem ve hep kızımın ablası olduğumu zannetseler bile psikolojik olarak ve düşünce olarak yaşımın hep çok üstündeydim. Yaşıtlarımla hala bile pek anlaşamam arkadaşlarım genelde benden büyüktür. Ayrıca Evliliği ve anneliğimi aynı zamanda okulu kaldırabileceğimi düşünmesem evlenmezdim. Haa ama kadının ekonomik özgürlüğü olması konusuna son derece katılıyorum ve sıkı sıkı okuluma devam ediyorum.
Dediğiniz gibi doğumgünü partisindeki küçücük bir aksaklıktan dolayı hafakanlar içinde boğulan(farz-ı misal) bir 17-18 yaşındaki kızın evlenmesine ben de karşıyım. Sonuç belli hüsran olur zaten.Bir de çocuk olduysa hepten darbeden olur taraflar.
Ama benim demek istediğim bu değildi. Evliliği pek yaşa bağlamamak lazım. Tüm şartlar olgunlaştıktan sonra gerçekleştirilen Evliliklerde de bol boşanma görüyoruz. Yani evliliğin oturaklığı olumlu gidişatı ve huzur mutluluk getirisi olması için belli bir yaş ve belli bir toplumsal statü (özellikle kadında) çok ana kriterler değildir.
En ana kriter 'saygı' dır ve kaç yaşında olursa olsun bir insan saygı duyabiliyorsa ve elinde saygı uyandırabiliyorsa o evlilik devam eder.
Saygıdan ve sevgiden ötesi bana teferruat gibi geliyor.
Ben evliliğin illa erken yaşta olması gerektiğini savunmadım. Belli ki tam anlatamamışım. Demek istediğim en önemli olan yaş ya da şartlar değil 'saygıdır'.Yaşınızdan çok olgun olduğunuz belli yazdıklarınızdan ama sizin durumunuz böyle diye erken evlilik baz alınmamalı. 20 yaşından önce evlenilmesini çok doğru bulmuyorum.
Eşiniz kaç yaşında? Ne iş yapıyor?
Görücü usulü müydi severek mi evlendiniz. Bunlar önemli.
Herkesin durumu kendine özel tabii ki.Eşinizin ve onun ailesinin durumu da önemli evlilikte pek çok değişken var.
ben de 20 yaşındayım ve 1 senelik evliyim. çocuk için erken mi peki. hamileyim ve oğlum olacakEski konularini da okudum bu adamla evlenmekle hata yapmişsin.
Hamile iken şiddet görmüşsün annen kapim açik dediği halde boşanmamişsin.
Çok gençsin bebek için acele etmişsin ama olan olmuş.
Umarim kendin ve bebeğin için doğru olani yaparsin. Hakkinda hayirlisi olsun.