Keşke meslek sahibi olup öyle evlenseydimsayfa 8 ve 9 da boşanma kararı aldıgımızı yazdım

doğumunuza çok az kalmış sizi evde yalnız mı bırakıyor insanın gözü arkada kalır, bence numara yaparak sizi isteyip istemediğini anlayabilirsiniz bişey olmuş izlenimi vermelisiniz telefon ederse cevap vermeyin sadece ona değil kimseye cevap vermeyin bakalım meraklanıcak mı ne yapıcak

calismiyorsunuz
ev isi sizindir bu bir
ikinciside ailenizi hatali buldum
bu yastaki cocuk evlendirilir mi hic
ücüncüsüde genel olarak söyleyim
erkek arkadas flört gezmek tozmak yani bunlarin yasi sizin yaslaniriniz
bunlari saglikli sekilde yasamak varken evlenmek neden anlamiyorum

Buradaki genç arkadaşlarımızı florte ozendirmesek arkadaşım. Flört dinimizce günah. Tamam bir süre tanırsın ama flört deyince aylarca çıkmak diye yorumluyorum ben. Bi de batıdan bize gelen bişey flört. Aslında bizim orfumuzde yoktu

doğumunuza çok az kalmış sizi evde yalnız mı bırakıyor insanın gözü arkada kalır, bence numara yaparak sizi isteyip istemediğini anlayabilirsiniz bişey olmuş izlenimi vermelisiniz telefon ederse cevap vermeyin sadece ona değil kimseye cevap vermeyin bakalım meraklanıcak mı ne yapıcak

Şuanda zaten eşimin ilk evliliğinden oğluyla beraberiz evde çocuk çizgifilm izliyor bende oturuyorum. Ama yarım saattir kasıklarım çok ağrımaya başladı rahmimde baskı hissediyorum umarım birşey olmaz :KK43:

Bir kaç gün önce akşam acile gitmek zorunda kalmıştık. Vajinada çok kaşıntı , akıntı, batma oluyordu dayanamamıştım. Doktor muayne edip nst ye bağlamıştı. Ve eşim sürekli dışardan beni arayıp üzmüştü. Check up mı yaptırıyorsun , 40 dk oldu , 1 hafta önce zaten gitmedin mi doktora diye sürekli arayıp bunaltmıştı. Oysa odada diğer hamile bayanlar eşleriyle telefonda öyle güzel konuşmalar yapıyorlardı ki... Gözlerim dolu dolu durdum nst de...

Şuanda zaten eşimin ilk evliliğinden oğluyla beraberiz evde çocuk çizgifilm izliyor bende oturuyorum. Ama yarım saattir kasıklarım çok ağrımaya başladı rahmimde baskı hissediyorum umarım birşey olmaz :KK43:
Çocuk demiyor mu babam nerede diye çok sorumsuzca eşinizin yaptığı bence fazla yüklenmeyin eşinize ne olursa olsun en azından bebek doğana kadar o yokmuş gibi davranın boşanma için ilk adımı o atsın madem boşanmak istiyorsa.
Bir de madem çocuk var eğer büyükse çocuk numara yapın sancılarım tuttu diye yataktan kalkmayın hiç babasını arar herhalde siz söylemeden.Bakalım gelicek mi napıcak mübalağa yapın biraz fenalaşın.

Bir kaç gün önce akşam acile gitmek zorunda kalmıştık. Vajinada çok kaşıntı , akıntı, batma oluyordu dayanamamıştım. Doktor muayne edip nst ye bağlamıştı. Ve eşim sürekli dışardan beni arayıp üzmüştü. Check up mı yaptırıyorsun , 40 dk oldu , 1 hafta önce zaten gitmedin mi doktora diye sürekli arayıp bunaltmıştı. Oysa odada diğer hamile bayanlar eşleriyle telefonda öyle güzel konuşmalar yapıyorlardı ki... Gözlerim dolu dolu durdum nst de...
Canım kıyamam ya Allah yardımcın olsun.

Çocuk demiyor mu babam nerede diye çok sorumsuzca eşinizin yaptığı bence fazla yüklenmeyin eşinize ne olursa olsun en azından bebek doğana kadar o yokmuş gibi davranın boşanma için ilk adımı o atsın madem boşanmak istiyorsa.
Bir de madem çocuk var eğer büyükse çocuk numara yapın sancılarım tuttu diye yataktan kalkmayın hiç babasını arar herhalde siz söylemeden.Bakalım gelicek mi napıcak mübalağa yapın biraz fenalaşın.

Canım kıyamam ya Allah yardımcın olsun.

Çocuk babasını doğru düzgün görmüyor ki... 7 yaşında. Uyudu şimdi..
Ben bişey demiyorum artık ona , ama eğer ciddi ciddi dava açmaya giderse o zaman evden çıkar giderim bende. Sonuçta çocuğumu ve beni istemeyen birini ben hiç istemem...

ne biçim adam bu ya çok öfkelendim çok da üzüldüm sizin için:KK43:
stres yapmamaya çalışın, en azından bebeğiniz için, stres sonucu salgıladığınız hormonlar plesentadan ona da geçiyor kortizol hormonu. ona zarar verir lütfen başka şeylere odaklanmaya çalışın...
sağlam bir karakteriniz var belli... Allahın izniyle aşacaksınız bu zorlukları inanıyorum size. Yolunuz açık olsun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın büyütün...

Çocuk babasını doğru düzgün görmüyor ki... 7 yaşında. Uyudu şimdi..
Ben bişey demiyorum artık ona , ama eğer ciddi ciddi dava açmaya giderse o zaman evden çıkar giderim bende. Sonuçta çocuğumu ve beni istemeyen birini ben hiç istemem...

Bu noktada haklısınız ama bir yerlerde tazminat istemeyeceğinizi yazmıştınız, onu bir daha düşünün bile demiyorum, lütfen bu fikrinizden vazgeçin. Bu gurur meselesi yapılacak bir konu değil.

İmkanlarınızı zorlamanız gerekse bile bir yolunu bulup eğitiminizi tamamlayacağınızdan, iyi bir yerlere geleceğinizden hiç şüphem yok. Ancak şu an sekiz aylık hamilesiniz, önceliğiniz bebeğinizin sağlığı ve bakımı olmalı. Ve eşiniz istese de istemese de bu konuda size maddi yardımda bulunmak zorunda. Umarım dişli bir avukat bulur ve hakkınız olan her bir kuruşu söke söke alırsınız.

Ve eşiniz gibi, hayat arkadaşının sağlık masraflarının bile lafını etmekten utanmayan birine verilebilecek en büyük ceza da bu olur zaten.

Son düzenleme:
Kesinlikle nafakayı almalısın gurur yapma o parauı çocuğun ihtiyaçlarına kullanırsın sen kendine harcamazsın. Çocuğu tek başına yapmadığına göre yanında olmuyor üstüne şiddet gösteriyorsa en azından parasını kullan bebeğin için. Yazık insanoğlu nasıl bu kadar kötü olabiliyor

okudum benden 2 yaş büyüksün çok üzüldüm Allah yardımcın olsun ama ailen kapılarını sana açıyorsa bosan kurtul

Olaya objektif olarak baktığımda kesinlikle haklısınız. Hatta belki kendi kızım 17 yaşında evlenmek istese karşı çıkarım bilemiyorum.

Ama subjektif olarak bakarsam fiziksel olarak yaşımı göstersem ve hep kızımın ablası olduğumu zannetseler bile psikolojik olarak ve düşünce olarak yaşımın hep çok üstündeydim. Yaşıtlarımla hala bile pek anlaşamam arkadaşlarım genelde benden büyüktür. Ayrıca Evliliği ve anneliğimi aynı zamanda okulu kaldırabileceğimi düşünmesem evlenmezdim. Haa ama kadının ekonomik özgürlüğü olması konusuna son derece katılıyorum ve sıkı sıkı okuluma devam ediyorum.

Dediğiniz gibi doğumgünü partisindeki küçücük bir aksaklıktan dolayı hafakanlar içinde boğulan(farz-ı misal) bir 17-18 yaşındaki kızın evlenmesine ben de karşıyım. Sonuç belli hüsran olur zaten.Bir de çocuk olduysa hepten darbeden olur taraflar.
Ama benim demek istediğim bu değildi. Evliliği pek yaşa bağlamamak lazım. Tüm şartlar olgunlaştıktan sonra gerçekleştirilen Evliliklerde de bol boşanma görüyoruz. Yani evliliğin oturaklığı olumlu gidişatı ve huzur mutluluk getirisi olması için belli bir yaş ve belli bir toplumsal statü (özellikle kadında) çok ana kriterler değildir.

En ana kriter 'saygı' dır ve kaç yaşında olursa olsun bir insan saygı duyabiliyorsa ve elinde saygı uyandırabiliyorsa o evlilik devam eder.

Saygıdan ve sevgiden ötesi bana teferruat gibi geliyor.

Yaşınızdan çok olgun olduğunuz belli yazdıklarınızdan ama sizin durumunuz böyle diye erken evlilik baz alınmamalı. 20 yaşından önce evlenilmesini çok doğru bulmuyorum.
Eşiniz kaç yaşında? Ne iş yapıyor?
Görücü usulü müydi severek mi evlendiniz. Bunlar önemli.
Herkesin durumu kendine özel tabii ki.Eşinizin ve onun ailesinin durumu da önemli evlilikte pek çok değişken var.

yine burada yazan bir arkadaş vardı. hamileyken eşi aldatmıştı boşandılar bebeği şimdi 2 yaşında kpss kursuna gidiyor ki uzun süre ailesinden de destek alamamış. yeni yeni destek almaya başlamış anladığım kadarıyla. daha çok gençsin hiç bir şey için geç değil. okulunu dışarıdan bitirirsin benim annem ben varken ortaokulu kardeşime hamileyken liseyi dışarıdan bitirdi. ünv de kazandı ama doğum nedeniyle devam edemedi. yapılanilir şeyler bunlar :KK66: evladınla birlikte kararlıysan yeni bir hayat kurabilirsin.

Yaşınızdan çok olgun olduğunuz belli yazdıklarınızdan ama sizin durumunuz böyle diye erken evlilik baz alınmamalı. 20 yaşından önce evlenilmesini çok doğru bulmuyorum.
Eşiniz kaç yaşında? Ne iş yapıyor?
Görücü usulü müydi severek mi evlendiniz. Bunlar önemli.
Herkesin durumu kendine özel tabii ki.Eşinizin ve onun ailesinin durumu da önemli evlilikte pek çok değişken var.
Ben evliliğin illa erken yaşta olması gerektiğini savunmadım. Belli ki tam anlatamamışım. Demek istediğim en önemli olan yaş ya da şartlar değil 'saygıdır'.

Hiç konuşmayın eşinizle laf düşerse terslemeden cevap verirsiniz, sakin olmaya çalışın her evlilikte böyle dönemler olur, her insan bir değildir öyle düşünün.Ama kendinizi de ezdirmeyin.
Ne yapıyor şuanda yanınızda mı

Öncelikle allah yardımcınız olsun

kaç konunuzu okudum şiddetten sonra bile döndünüz

İlgilenmediği sizi zorunlu tuttuğu ilk eşinn çocuğuyla bile siz baktınız

Ama şimdi adım gibi eminim en geç 2 güne tekrar barışacaksınız

Maalesef

Eski konularini da okudum bu adamla evlenmekle hata yapmişsin.
Hamile iken şiddet görmüşsün annen kapim açik dediği halde boşanmamişsin.
Çok gençsin bebek için acele etmişsin ama olan olmuş.
Umarim kendin ve bebeğin için doğru olani yaparsin. Hakkinda hayirlisi olsun.
ben de 20 yaşındayım ve 1 senelik evliyim. çocuk için erken mi peki. hamileyim ve oğlum olacak

X