Keşke evlenmeseydim diyen var mı?

ah biz kadınlar daha ufacık genç kızken nelerin hayalini kuruyoruz da hayat bize neler öğretiyor neler gösteriyor.
annemizin babamızın kanatları altındayken herşey bir şekilde hallediliyor yoluna giriyor diye evlenince de öyle olacak diyoruz
herkesi kendimiz gibi görüp sayıp değer veriyoruz
ama ele karışmak o kadar zor ki
neler umuyoruz neler görüyoruz
ne hayallerle evleniyoruz
ne hayal kırıklıklarıyla sürdürüyoruz yaşantımızı
kimimiz diğerine göre biraz daha şanslı ama hayat işte adil olmadığını birkez daha kanıtlıyor.

dün eşimle konuştuk. maddi olarak büyük sıkıntılar içindeyiz biz konularım var topikte okuyan olduysa
o kadar emek vererek kurduğum yuvamda şimdi huzurluyum ama mutlu değilim
aksilikler sıkıntılar hiç peşimizi bırakmadı
her sıkıntı bitti rahata çıkıyoruz derken hep daha kötüsüyle sınadı Rabbim bizi
bir şekilde yaşıyoruz, idare etmeye çalışıoyoruz
ama yüksek sesle defalarca söylüyorum evlendiğim için çok pişmanım
eşimi çok seviyorum ondan başkasıyla bir hayat istemezdim ama
yaşadığım hayatı da istemiyorum
her ayın 15inde, kira gününde, kredi ve ödemeler gelince kendime kahrediyorum
niye evlendim ki diyorum
sefalet sürmek için mi
cevap bulamıyorum yine eşime sarılıyorum ama o da biliyor
evlendiğim için çok pişmanım
boşanmayı düşünmüyorum, istiyormuyum bilmiyorum ama yapamam
ama pişmanım hem de çok pişmanım
çevremdeki herkes beni, bizi mutlu zannederken
dün eşime haykırdım pişmanlığımı
çoğu kez de sizlere
tekrarlıyorum
böyle bir hayat sürdüğüm için evlendiğime pişmanım

ah biz kadınlar daha ufacık genç kızken nelerin hayalini kuruyoruz da hayat bize neler öğretiyor neler gösteriyor.
annemizin babamızın kanatları altındayken herşey bir şekilde hallediliyor yoluna giriyor diye evlenince de öyle olacak diyoruz
herkesi kendimiz gibi görüp sayıp değer veriyoruz
ama ele karışmak o kadar zor ki
neler umuyoruz neler görüyoruz
ne hayallerle evleniyoruz
ne hayal kırıklıklarıyla sürdürüyoruz yaşantımızı
kimimiz diğerine göre biraz daha şanslı ama hayat işte adil olmadığını birkez daha kanıtlıyor.

dün eşimle konuştuk. maddi olarak büyük sıkıntılar içindeyiz biz konularım var topikte okuyan olduysa
o kadar emek vererek kurduğum yuvamda şimdi huzurluyum ama mutlu değilim
aksilikler sıkıntılar hiç peşimizi bırakmadı
her sıkıntı bitti rahata çıkıyoruz derken hep daha kötüsüyle sınadı Rabbim bizi
bir şekilde yaşıyoruz, idare etmeye çalışıoyoruz
ama yüksek sesle defalarca söylüyorum evlendiğim için çok pişmanım
eşimi çok seviyorum ondan başkasıyla bir hayat istemezdim ama
yaşadığım hayatı da istemiyorum
her ayın 15inde, kira gününde, kredi ve ödemeler gelince kendime kahrediyorum
niye evlendim ki diyorum
sefalet sürmek için mi
cevap bulamıyorum yine eşime sarılıyorum ama o da biliyor
evlendiğim için çok pişmanım
boşanmayı düşünmüyorum, istiyormuyum bilmiyorum ama yapamam
ama pişmanım hem de çok pişmanım
çevremdeki herkes beni, bizi mutlu zannederken
dün eşime haykırdım pişmanlığımı
çoğu kez de sizlere
tekrarlıyorum
böyle bir hayat sürdüğüm için evlendiğime pişmanım

Ne güzel anlatmışsın.
Benim soylemek istediklerim sanki ben yazmışım gibi geldi okurken yazdıklarını.
Dilerim Allahtan hepimiz için her seyin iyisi olur.

seni çok iyi anlıyorum tatlım.çocuğum ayanlış şeyler öğretmycem diyosun bi bakıyosun başkası öğretmiş.eşinle konuşsan çocuk için desen.çok kızıyorum böyle şeylere.bu neslin silinip yeni nesli bzim oluşturmamız lazım.sakım ha böyle kayınvalide olmayın:KK53:

keşke evlenmeseydım o kadar cok söyluyorumkı bunu... bırde hamıleyım kendımı o kadar caresız hıssedıyorumkı

ah bu kızlarımız, seviyorum ölüyorum falan fırt diye kabulleniyorlar kayınvalide ile yaşamayı. Atalarımız "dağ dağ üstüne olurda, ev ev üstüne olmaz" demişler.
baştan tavır koymak gerek. ayrı bir ev açıp yuvasını kuramayacak adam evlenmemeli bence. neymiş aile yanı. işte benim görümcede öyle seviyorum ölüyorum ayağına kayınvalide ile yaşamayı kabul etti. erkek tarafı evde 8 kişiymiş. sizce ne olacak? bu yatacak hepsi bunamı hizmet edecek, sen gelinsin deyip bumu hepsine hizmet edecek
abisi yırtındı diye şimdi tavır aldı abisiyle konuşmuyor.. ah kızlar ah...

Evet keşke diyorum ama farklı bir açıdan. Eşime hep derim ''Yine seninle ama o yasımda değilde bi 5-6 hatta 10 yıl sonra evlenseydim'' diye. Cünkü o zaman kendimi bu kadar ezdirmezdim . Çocukmuşum beaaa :) He bu arada 19 yasında evlendim 7 yılı bitirdik :)

Öyle yıpratıcı olaylar yasadım ki içimdeki cocuğu öldürdüler kendimi çok yaşlı hissediyorum ruhum çoktu. O yüzden bende keske evlenmeseydim diyorum kocamı çok seviyorum ama bu sevgi sorunları çözmüyor

Keske evlenmeseydim ben de diyorum. Yasananlar birikintiler yolunda gitmeyen bir evliligi suruklemek insani ancak yipratiyor.
El eviyle basa cikmak zor....

Simdiki aklim olsaydi o dogru adami kirk yasima kadar da olsa bulana kadar beklerdim..

Son düzenleme:
msjları okurken hüzünlendim.bende çok söylüyorum bumu üstelik 7 yıllık ilşkinin üstüne evlendik biz..6yıllık evliyim şuan.çok sevdim ama ailesiyle hiç uyum sağlayamadık e haliyle ilişkimize yansıdı.aslında eşime göre sorun yok ama ben atlatamıyorum yaşananları.eşimede ısınamıyorum.oda farkında bunun nefretle baktığımı söylüyor.bazen ayrılmayı istiyorum sonrada çocukların baba sevgisinden mahrum kalmalarından korkuyorum..bende onsuz olamam herhalde çünkü sevgi bitse bile bağımlılık devam ediyor..o flört dönemlerindeki gibi olabilsek her şey farklı olacak belki:))))

ben evlendigime hic pisman degilim....iyikide evlenmisim diyorum....beni sinir ettigi durumlar haric tabi...ama ailesiyle yasamis olsaydim bu dusuncemin tam tersi olurdu eminim....onun ailseinde gelin hizmet etmek haklida olsa susmak kimseye cevap vermemek hep beraber bir evin icinde yasamak soz hakkin hic olmamak...seni assagilasalarda sesini cikarmamak nereye gidersen git esinin ailesinden izin almadan surdan suraya gidememek gelin demek elin kizi demek....evlenince insan daha iyi anliyor....nisanliyken kayinbabamin bir lafi vardi kizim elindir gelin benimdir...meyersem nekadar yalnmis insan kendi cigeriyle elin kizini bir tutarmi....allahima hergun sukurler ediyorum iyiki onlarla yasamamisim iyiki yanlizim mutluyum....evliligimin ilk yillari cok incittiler...daha 4 gunluk gelinken daha esimin yanina gelmeden kaynanamdan ilk darbeyi yedim...yillar gecsede o yaptigi yanlisi unitmicam....evlendim sirf yurt disindayiz diye her ay para istemeler...telefon acarim sen mecbursun zaten aramaya derler...bu lafin uzerine aramazsin yemedigin hakaret kalmaz...elin kiziyizya hak ederiz nede olsa....benim esimle tek problemim buydu neden ailen boyle....bu konuda esimle cok tartistim son noktaya bile geldigimiz oldu esim iyi bilir inat ettimi yapacagimi her defasinda aglayarak vazgecirtti....ama insan kirildimi kiriliyor....onlarda icimde zerre kadar sevgi yok.....ama esim icinde olsa saygida kusur etmem kiymetlerini bilirim...benim aile yapimla onlarinki cok farkli....bizde gelin el ustunde tutulan esi ve ailesi hep kiymet veren belki bu rahatligi kendi ailelerinde bile yasamamislardir hur her istediklerini yapma acisindan baskici aile degillerdir yani...ama esimin ailesi tam tersi....allahtan esim ailesine cekmemis onlardan cok farkli....ne istedigime saygi duyan biri....arada su zitlasmamiz esimin tripleri olmasa super allaha sukur dedigim gibi ona ofkelendigim gunler haric iyiki evlenmisim diyiyorum bu adamla...

Keşke evlenseydim diyorum , bende mi bir problem var acaba :))

eşimise viyorum ama ailesinden nefret ediyorum.öbür gelini seviyorlarmış.çünkü onu kayınvalidem çok beğenmiş ve kendi memleketlerindenmiş.beni ise eşim beğendiği ve farklı memleketten olduğum için hep dışladılar.ailesi görümcem,eşi,eltim hepsi yani hamile kalcam diye korkuyorlar.dışarıdan gelen gelin çocuk getirecek diye.bu kadar yani.bazen aklıma geliyor.geldikçe sırf ailesi yüzünden evlenmeseydim diyorum.ama eşime bir bakınca da her şeyi unutuyorum,es geçmeye çalışıyorum

Ben dıyorum keske evlenmeseydım:KK43:((
Cok sevdıgım ve ömrumu gecırecegımı sandıgım adam hamıleyken benı aldattı
dogumdan sonra bambaska bırı oldu ve sımdı bosanmak ıstıyor..
Bebegım 8 aylık ve bosanacagız:KK43:((
Keske bu hatayı yapmasaydım ,zaten femısnısttım ve evlılıge hep karsıydım,
gec evlendım 32 yasımda da bosanıyorum..(3,5 yıl evlılık)
Bekarlara tavsıye sakın evlenmesınler

Bayadır yazamamıştım.Yazan arkadaslara da cevap veremedim.İşe başladım benim için bir nebze iyi oldu kafam dağılıyor.Ama her şey aynı hatta daha da kötüye gidiyor.Eşimle hepten uzaklaştık.Bİr de balık sezonu dükkanda da işler kötü.eşim balığa gidiyor kafa dağıtmaya gece gündüz yok.Borçlar da arttıkça arttı...İyice çıkmazdayım.

Kim umursuyor sizi?Eşiniz mi kayınvalideniz mi ya da kimden bekleyeceğiz bizi düşünmesini?Sadece kendimizden beklemeliyiz dediğinizi duyar gibi oldum.