Keşke evlenmeseydim diyen var mı?

benim kaynanamda dünyadaki en iyi kaynanalardan birisi..herşeye karışır ama eşimle aramı bozmak için uğraşmaz Allahtan fakat mızmızlığıyla anandan emdiğin sütü burnundan getirir.. bende senin gibi diyordum kendi anama babama yapıyorum onlarda anam babam elimemi yapışacak... Ama şimdi öyle diyemiyorum. çünkü annen baban sen ne yapsan olgunlukla karşılar bu kezde böyle olsun der ama kaynana kayınbaba öyle demiyor malesef... dünyanın en iyiside olsa kaynana milletine yaranılmıyor..

Valla canım benim için herkes iyi ben anneme ( kayınvalideme) dedim anne eğer oğlunu benden kıskanıyorsan evlendirme dedim hemde babamın (kayınpederimin) yanında . Olur öyle şey dedi sende benim kızımsın dedi bende anne gel bir adım geleyim on adım dedim hiç bir şey demedi. Lafımı söylerim kırmadan şaka yollu. İş konusuna gelince komşumuzun bile evini temizlemeye gittim yeri geldiğinde, yardım etmeyi severim ama kullanıldığımı hissettiğimde elimi ayağımı çekerim.. Benim kendi annem bana tek bir söz söyledi yengen beni çok üzdü sen üzmeyeceksin anneni babanı dedi. Eğer üzersen ve onlar şunu söylerse seni doğuran ananın allah belasını versin derse sütümü helal etmem dedi. Bu yüzdende kıramam onları.

evlilik için ne erken nede geç kalıcaksın herşeyi her duyguyu zamanında yaşıycaksın.. kariyer yapıcam diye evlenmeyip sonra pişman olmaktansa bazen kendimizin için iyi gördüğüm şeylerin ne kadar yanlış olduğunu zaman geçince anlıyoruz ama iş işten geçmiş oluyo o zamanda evlensek desekte hiçbişey değişmiyor...

Zaten ailelere inanamıyorum.
Kız gidecem dese ana baba hoooop nereye demeli.
Neyse...
Bence şu anda kendine iyi kötü bir iş bul.
Temizliğe gelen kadınlar bile günde 100 lira alıyor. Sen 80 iste ki talebin çoğalsın.
Bence şu an tek amacın çalışmak ve para biriktirmek olsun.

İlk iki cümleye katılıyorum da, bulacağı iş niye illa temizliğe gitmek onu anlayamadım?

Sen 80 iste talebin çoğalsın ne ya?

Çok ukala bir tavır, ayıp.

arkadaşım kayınvalidenle oturmanın ne olduğunu ben iyi bilirim.bende kiradaydım çok sıkıştık kv evine geldik.evimin bütün eşyalarını yatak odama sığdırmaya çalıştım.odam küçük ve yatak odası takımım da yok.1.5mt lik gömme dolap var ,bir de baza herşey tıkış tıkış benimde.neyse ki köprüyü geçene kadar a.... d..... demeyi öğrendim.ben eşinle iletişiminin iyi olmadığını düşündüm yazdıklarından.sorunlarını annesini kötülemeden onunla paylaşmalısın.eşinle paylaşınca rahatlarsın bence.ona da içten içten tavır almamış olursun.çünkü annesine karşı seni ezdirip ezdirmemek onun elinde.Allah kolaylık ve huzur versin arkadaşım...

İlk iki cümleye katılıyorum da, bulacağı iş niye illa temizliğe gitmek onu anlayamadım?

Sen 80 iste talebin çoğalsın ne ya?

Çok ukala bir tavır, ayıp.[/QUOT

Ben konumun basında temizlik yapıyorum yazmıştım oyle sanmış arkadas art niyet sanmıyorum.Ben üniversite mezunuyum zaten.

Canım inşallah herkes istediğini dilediğini yaşar. Evet buradaki bir çok konuyu okuyunca acaba yakındaki evi seçmekle hata mı ettim diye düşündüm. Sonra düşündüğümden utandım çünkü hiç bir anne oğlunun uzak olmasını istemez. Hem baktım olmuyor evim ayrı kesem ayrı çekilirim evime. Ama ne olursa olsun hep diyorum rabbim anneme ve babama karşı en ufak bir kötü söz çıkarmasın ağzımdan. Annem yengemden çok çekti hani şuan ramazan olduğu için söylemek istemiyorum. Evi vs ayrı olduğu halde anneme anne nasıl bile demedi. Yani iyi kaynanalarda var bunu ben demiyorum benim annemi tanıyan herkes diyor o kaynanaya düşmemiş görümceye düşmemiş diyorlar.. Bu yüzden ben gittiğim evde aile gibi yaşamak istiyorum. Yeri geldiğinde aşağıya inip yemekde yapıcam temizlikte... Annemin evinde yapıyorum zor gelmiyorda o annemin evinde yapmamda zor gelmeyecek.

Rabbim hepinizin kalbine göre versin. Herkesin yar ve yardımcısı olsun rabbim.. Utandırmasın kimseyi. Ve sende tez vakitte ayrı eve çıkabil inşallah.. Sık sık dua et canım bilhassa cuma namazdan önce :)

İnş canım her sey istediğin gibi olur.Ben de cok farklı düşüncelerle geldim bu eve ama oyle olmadı tabiki iyi kayınvalıdelerde gorumcelerde var.Ama işte bilemiyorsun.İnsanlar zamanla da değişiyor.Ben k.valideme de hak veriyorum kzından buyuk oğlundan cok cekmış.Nerdeyse butun sulaleye bakmışlar karı koca calışıp bu oturduğumuz yerde ellerinden ekmek yemeğen kalmamış,cok gezmişler kaynana derdi olmamış hiç kavga etmemışler ama baslaında hep 17 kişi varmış:Ee şimdi aksama kadar evde bir sey yapamıyor tek derdi ben oğlum aksama kadar ne yapacak o ne yapmış bu ne yapmamış.Oyle bir durum işte...

başta ayrı eve çıksaydın diye bişey yok..insan oan düşünemiyo..herşeyin gayet güzel olabileceğine inanıyo..yaşayabilirim diyo..ama öyle olmuyo işte..sorunlar çıkıyo,gerginlik oluyo ne bileyim oluyo işte bişeyler..ama eşin ayrı eve çıkmak istemiyosa yapcak bişey yok..elinden bişey gelmiyo..kırgınlıklar küslükler söylenen sözler geçsede zamanla unutulsada insanın içinden silinmiyo..nekadar güllük gülüstanılkta olsa herşey içini kemiren bişey oluyo ve hep huzursuz oluyosun..seni çok iyi anlıyorum..

Çalışayım diyorum ya kafam rahat olsun.Eşim şftradan sonra bir arkadasını getirdi.Cocuk ne zamandır beni işe almak istiyor muhasebecı olarak asıl mesleğim o değil ama daha once yapmıştım muhasebe.Çocuğun şirketı cok ıyı kazancı falan baya iyi ama bana maasa gelınce cok az veriyor o yuzden kabul etmedim.He sadee geleyim.Çocuk geldi eşim de babasına soyluyor dedi nes calışcak dedi o da ben ne calış ne calışma derim dedi o sıra kvalide atlıyor.EE bayramdan once versin avans.Hayda esım de susturdu.Daha işe gırmeden maas gıttı.Bİizm basımızda yiyici cok eşimin abısı,ablası, yığenler derken hop bize bir sey kalmıyor.

başta ayrı eve çıksaydın diye bişey yok..insan oan düşünemiyo..herşeyin gayet güzel olabileceğine inanıyo..yaşayabilirim diyo..ama öyle olmuyo işte..sorunlar çıkıyo,gerginlik oluyo ne bileyim oluyo işte bişeyler..ama eşin ayrı eve çıkmak istemiyosa yapcak bişey yok..elinden bişey gelmiyo..kırgınlıklar küslükler söylenen sözler geçsede zamanla unutulsada insanın içinden silinmiyo..nekadar güllük gülüstanılkta olsa herşey içini kemiren bişey oluyo ve hep huzursuz oluyosun..seni çok iyi anlıyorum..

Evet aynen oyle o kadar kırgınımki cabalıyorum onlar için.İnanın eşime cok nadır patlma noktasındayken soylerım boyle olduğunu bılse ne anne tanır ne abla.Oyle de olsun istemiyorum:vicdanım el vermıyor.Ben istesem sabah kalkarım alırım cocuğumu aksama kadar gelmem afedersiniz evi bilmem ne goturur.Kİmse bana bir sey diyemez eşimle aynı anda eve girerim sıkıysa desinler.Dİyorum ya bu evde eltim kalmış 10 sene bir cop ne amış ne de yerden kaldırmış:Ya kendı kızı maddı durumlar yuzunden kalmış o da aynı sekılde.Kendı anlatıyor kvalidem ama her seyını yapıyorum düşünün orucum o oturuyor ee kayınpeder kendısı eşim bir de bebek sayılır oğlum 2,5 yasında bir tesekkur et allh razı olsun de.Hani kızın nerde yazlıkta.Şİmdi 1 haftadr kendı kayınpederi hasta onun yanında baska sehırde hastanede.KIZı uğradı diyorkı anne senelerdir calıştın şimdi dinlen.CIktı gıdıyor merdıvenden yukarı bağırıyor nes benım oğlumda sana gelcek haberın olsun bu ne ya.Boyle bır uslup var mı ben mı abartıyorum:arkamdan olmaycak laflar et.

Arkadaslar ben ne evliliği beoyle bilirdim ne de insanları:BİZ daha once babaannemden cok cektık.Bİrlikteydik onla da ama o tam bir felaketti öldü 90 kusur yasında o kadar vicdanlıımdır bir damla yas akmadı.Hep buyuk konuştum kvalideyle aynı ev mi asla dıye ondan oldu bu.Ya da annemle aynı kader tabiki daha hafıfı babam hep babaannemi tutardı.E baktım benim eşim oyle değil aılesı ıyı(oyle sandım) ee eltim de oturmuş nasıl olsa calısıyorum dedim.Derken işte olan oldu 4 senem boyle işkenceyle geciyor.İlk kez bilgisayar basında boyle oturdum.İçerde kuduruyor o şimdi.Yaslılar erken yatar yok anam bu gec yatar.

Eşin neden bekar adam gibi yaşıyor hayatını. evlilik iki kişiliktir. hayatı paylaşmaktır. maaşallah seninkisi bütün sorumluğu senin omzuna yüklüyor. bunu da kadın kabul ediyor. sonra da bu ülkede kadınlar eziliyor. çıkın şu zihniyetten. o da elini taşın altına soksun. evde sorumluluk alsın. sen bakıcı değil onun eşisin. hayat ortağıssınız birbirinizin.

keşke evlenmeseydim diyen var mı bilmiyorum ama keşke eşime sınırsız taviz vermeseydim diyen var!!

:nazar::nazar::nazar:24 senedir demedim,inşallah bundan sonrada demem:18::18:

Keske evlenmeseydim dememin mumkunati yok. Cunku herseyden once biricik yavruma sahibim bu sayede..:KK69:

X