Keşke evlenmeseydim diyen var mı?

ben varım.
hiç hayal ettiğim gibi bir hayat sürmüyorum malesef:KK43:
ya ben evlenmeden çok kördüm, ya da herşeyi istediğim gibi gördüm o zamanlar
ama şimdilerde kafamı hangi duvarlara vursam bilemiyorum
bu arada eşimi çok sevdiğimi belirtmek isterim
evlilik süreci ve sonrasındaki yaşadıklarımız bizi fazlasıyla yıprattı
ah şu para yok mu hep o sebepten

her evlilikte sorunlar olur..özellikle ilk yıllar..birsürü badireler atlatırsınız..kavgalar sonra barışmalar evi terketmeler ağlamalar isyan etmeler ohooo daha neler neler...tabi bunu yaşamayan azınlıklarda var...
sonra o sular durulur..gül gibi geçinmeye başlarsınız..hele bide çocuklar oldumu bazı taşlar oturmuş demektir..
ben onca badirelerden sonra iyikide evlenmişim diyorum..:nazar: bir senedir çok çok mutluyum..allah bozmasın..

o yüzden hiçbişey evlilikten soğutmasın arkadaşlar sizi..ama gerçekten tanıdığınız biriyle evlenin..hepsi gelir geçer..yeterki sevginiz bitmesin..

İnş. herkesin bozuk olanların düzelir.Benim korkum bırımız maddıyat bızımız manevıyat derken arada jaybolup gıtmek.Senin bir konunu okumustum hep guleryuz dıyordun aslında oyle yapabılsem.Ama aptalım ben gelene gıdene guleryuz ese gelınce asık surat:KK43:

ailesinin gibi hiçbiyerde kolay yaşayamaz insan ama bunu evlenınce anlamak daha acı çünkü herkesten çok sevdiğin yaşanmaz bi hale getiriyor hayatı pişmanlıkla yaşanmaz şu bi gerçek istersek herşeyi yaparız

ben varım.
hiç hayal ettiğim gibi bir hayat sürmüyorum malesef:KK43:
ya ben evlenmeden çok kördüm, ya da herşeyi istediğim gibi gördüm o zamanlar
ama şimdilerde kafamı hangi duvarlara vursam bilemiyorum
bu arada eşimi çok sevdiğimi belirtmek isterim
evlilik süreci ve sonrasındaki yaşadıklarımız bizi fazlasıyla yıprattı
ah şu para yok mu hep o sebepten

Allah hepimizin yardımcısı olsun.Paranın gozu kor olsun:)

Allah yardımcınız olsun...

Bende bir kaç ay sonra evleneceğim annem (kayınvalidem) ve ablam (görümcem ) ile aynı binada oturacağız. 2. katta ablam 3.katta annem 4. katta da ben oturacağım kısmet olursa. Çevremdeki herkes keşke diğer evde otursan dediler bir diğer evi daha var nişanlımın ailesinden biraz uzak ama ben küçüklüğümden beri hep annem ve babamla aynı binada oturacağım derdim. Hiç kayınvalide kaynata gözü ile bakmadım hep anne baba gibi gördüm umarım pişman olmam. Nişanlım ilk baştan annesine ablasına söyledi zaten benim yanımda hemde kimse karımı sakın üzmesin dedi yoksa beni kaybedersiniz dedi. Şuan çok iyiler dilerim böyle devam eder.

Senin durumun benden daha zor aynı ev içinde yaşamak zor ayrı evin olsa en azından özelin olur.. Eşini kırmadan güzel dille anlat..

Allah yardımcınız olsun...

Bende bir kaç ay sonra evleneceğim annem (kayınvalidem) ve ablam (görümcem ) ile aynı binada oturacağız. 2. katta ablam 3.katta annem 4. katta da ben oturacağım kısmet olursa. Çevremdeki herkes keşke diğer evde otursan dediler bir diğer evi daha var nişanlımın ailesinden biraz uzak ama ben küçüklüğümden beri hep annem ve babamla aynı binada oturacağım derdim. Hiç kayınvalide kaynata gözü ile bakmadım hep anne baba gibi gördüm umarım pişman olmam. Nişanlım ilk baştan annesine ablasına söyledi zaten benim yanımda hemde kimse karımı sakın üzmesin dedi yoksa beni kaybedersiniz dedi. Şuan çok iyiler dilerim böyle devam eder.

Senin durumun benden daha zor aynı ev içinde yaşamak zor ayrı evin olsa en azından özelin olur.. Eşini kırmadan güzel dille anlat..

İnş canım her sey istediğin gibi olur.Benim eşim de hep uyarıyor,benimle ilgili ağızlarını acamazlar,konuşturmaz,hemen verir cevabını susturur onları.Ben de derim uzaktaki ev diye sana.O da yıne burda yazan arkadaslardan yola cıkarak soyluyorum.Tabiki yıne de kendı evın olcağı ıcın cok daha farklı olur ama taviz verme derim nasıl alıştırırsan oyle gıder cunku.

kim umursuyor sizi?eşiniz mi kayınvalideniz mi ya da kimden bekleyeceğiz bizi düşünmesini?sadece kendimizden beklemeliyiz dediğinizi duyar gibi oldum.
Benzer konular acmıştım daha once.ama su an cok doldum yıne bir temızlık yapıcam on tane sey eklenmezki.her seye de karışılmazki.
çok bunaldım ağlıyordum eşim de geç gitti işe o da sordu kackez noldu dıye yok bir sey dedim.kızdı cekti gitti.(yani kızdığı için gıtmedi ama sinirli cıktı,hazırlanmıştı)
ayakkabılıkta 2. Ayakkabım olsa hemne dısarı cıkarır.ne o koyayım odama,az oncede toz alıyorum.yok salonda cekmecede ceyızlerım var ortuler faln ılle onu koy odana dıyor.her seyı bır odaya sığdırmaya calışıyorum.bazalı 2 cekyat var salonda.kızının esyalarıyla dolu kackez soyledım onaları alsın soyle yok anam.ille ben kaldırıcam.sığıntı gıbı yasıyoruz.iş buldum gıdemedım ayağı alcıya alındı kayınvalıdemın her seyını yapıyorum hala yaranamıyorum.akşam esımın yanında dıyorkı neymış ayağı alcıdaymış acaba kızının yazlığına mı gıtseymış(o olmayınca bayrama kımse gelmez dıye soyluyor).duyanda her işi o yapıyor sanıcak şaşırdım kaldım ya.sankı evın temızlığını o yapıyor mısafırlerı o ağarlıyor.cok doldum.eşimden de soğudum artık onunla hiçbir sorunumuz yokken ne durumlara düştük.ne bir sohbet ne bir paylaşım.ben evin bakıcısı,temizlikçisi o da evin bekar oğlu gibi yuzunu bile doğru dürüst görmüyorum.

[sıze=2]cnm benım kıyamam yha cok haklısın zor bir durumdasın bendede bekar bir görümce var ama allahtan calısıyor oda gelınce cok nadır elını birşeye atar öylece oturur senı cok ii anlıyorum bu konularda eşlerın arası cok bozuk oluyor ama ben de sneın gıbı cok uzaklasıyordumkı durdum dedım onların isteği bu belkı eşimle uzaklasmamız ve buna izin vermedim çünki biliyorlar herşey tek bizim üstümüze kalınca ruuhsal yönden kötü olacagız buda eşimize yansıyacak söyledıgım zamanlarda daha yumusak söyluyorum eşime böyle böyle dıye anlayıslı ol bana karsı ben söyliyeyım sana sen yut dıyorum içimi sana anlatamazsam iyice aklımı kaybedıyorum dıyorum bence eşinle aranı bozma kimse için ..:KK54:
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:
[/sıze]

bence kayınvalide zemzemlede yıkansa aynı evde olmuyor ev üstüne ev olmaz diye boşuna dememişler yakın biyerden ev tutun imkanınız olunca günaşırı gelin yardım edin elbette taşındınız diye surat yapılacak dargınlık olucak ama siz hiç cvp vermeyip yumuşak davranın zamanla alışırlar inş.imkan bulursunuz ev tutmaya

[sıze=2]cnm benım kıyamam yha cok haklısın zor bir durumdasın bendede bekar bir görümce var ama allahtan calısıyor oda gelınce cok nadır elını birşeye atar öylece oturur senı cok ii anlıyorum bu konularda eşlerın arası cok bozuk oluyor ama ben de sneın gıbı cok uzaklasıyordumkı durdum dedım onların isteği bu belkı eşimle uzaklasmamız ve buna izin vermedim çünki biliyorlar herşey tek bizim üstümüze kalınca ruuhsal yönden kötü olacagız buda eşimize yansıyacak söyledıgım zamanlarda daha yumusak söyluyorum eşime böyle böyle dıye anlayıslı ol bana karsı ben söyliyeyım sana sen yut dıyorum içimi sana anlatamazsam iyice aklımı kaybedıyorum dıyorum bence eşinle aranı bozma kimse için ..:KK54:
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:
[/sıze]

Bİraz işve cilve yapsam yuzume gulucuk maskesi taksam eşime karsı cok guzel olacak

bence kayınvalide zemzemlede yıkansa aynı evde olmuyor ev üstüne ev olmaz diye boşuna dememişler yakın biyerden ev tutun imkanınız olunca günaşırı gelin yardım edin elbette taşındınız diye surat yapılacak dargınlık olucak ama siz hiç cvp vermeyip yumuşak davranın zamanla alışırlar inş.imkan bulursunuz ev tutmaya[/QU
Kimi zaman insan kendi annesiyle babasıyla bile anlaşamıyor ama yıne kendı annen sen soylesen o unutur gıder o soylesen sen.Ama kayınv. boyle olmuyor.

Ben bazen söylüyorum..2,5 yıllık evliyim 17 aylık oğlum var..Eşim ile severek evlendik..Eşimin annesi yüzünden o kadar çok keşkem oldu ki bazen keşke denizinde boğulduğumu hissediyorum..Maalesef keşkeler ile olmuyor işte..

evliliğin 1/3 yıllarında genelde keşke evlenmeseydim derler bende demiştim ...ama evlilik oturunca iyikiye dönüyor ister istemez ...sanırım ayrı eve geçince herşey düzelir ama o güne kadar da herşeye güzel yönünden bak kötü bakarsan herkes gözüne şeytan gibi görünür ve çok yıpranırsın kimseye bişey olmaz sana olur olan sabret dayan hayata güzel bakmaya çalış allah yardımcın olsun

evliliğin 1/3 yıllarında genelde keşke evlenmeseydim derler bende demiştim ...ama evlilik oturunca iyikiye dönüyor ister istemez ...sanırım ayrı eve geçince herşey düzelir ama o güne kadar da herşeye güzel yönünden bak kötü bakarsan herkes gözüne şeytan gibi görünür ve çok yıpranırsın kimseye bişey olmaz sana olur olan sabret dayan hayata güzel bakmaya çalış allah yardımcın olsun

İnş cnm bizimki de diğer kotu gıden evliliklerde düzelir Allah herkese her seyin en güzelini versin.

İnş canım her sey istediğin gibi olur.Benim eşim de hep uyarıyor,benimle ilgili ağızlarını acamazlar,konuşturmaz,hemen verir cevabını susturur onları.Ben de derim uzaktaki ev diye sana.O da yıne burda yazan arkadaslardan yola cıkarak soyluyorum.Tabiki yıne de kendı evın olcağı ıcın cok daha farklı olur ama taviz verme derim nasıl alıştırırsan oyle gıder cunku.

Canım inşallah herkes istediğini dilediğini yaşar. Evet buradaki bir çok konuyu okuyunca acaba yakındaki evi seçmekle hata mı ettim diye düşündüm. Sonra düşündüğümden utandım çünkü hiç bir anne oğlunun uzak olmasını istemez. Hem baktım olmuyor evim ayrı kesem ayrı çekilirim evime. Ama ne olursa olsun hep diyorum rabbim anneme ve babama karşı en ufak bir kötü söz çıkarmasın ağzımdan. Annem yengemden çok çekti hani şuan ramazan olduğu için söylemek istemiyorum. Evi vs ayrı olduğu halde anneme anne nasıl bile demedi. Yani iyi kaynanalarda var bunu ben demiyorum benim annemi tanıyan herkes diyor o kaynanaya düşmemiş görümceye düşmemiş diyorlar.. Bu yüzden ben gittiğim evde aile gibi yaşamak istiyorum. Yeri geldiğinde aşağıya inip yemekde yapıcam temizlikte... Annemin evinde yapıyorum zor gelmiyorda o annemin evinde yapmamda zor gelmeyecek.

Rabbim hepinizin kalbine göre versin. Herkesin yar ve yardımcısı olsun rabbim.. Utandırmasın kimseyi. Ve sende tez vakitte ayrı eve çıkabil inşallah.. Sık sık dua et canım bilhassa cuma namazdan önce :)

Ben bazen söylüyorum..2,5 yıllık evliyim 17 aylık oğlum var..Eşim ile severek evlendik..Eşimin annesi yüzünden o kadar çok keşkem oldu ki bazen keşke denizinde boğulduğumu hissediyorum..Maalesef keşkeler ile olmuyor işte..

Canım ne yaşadığını bilmiyorum ama keşke dememeye çalış olur mu çünkü keşke dedikçe daha çok keşkelerin oluyor. Yaşadıklarını bilmediğim için söylüyorum kırılma yada kızma lütfen ama güzel taraflarını düşün. Baktın keşke diyeceksin oğlunun gözlerine bak unut o yaşadığın olayı yada kötü anı.. Rabbim seninde yar ve yardımcın olsun canım...

evet keşke evlenmeseydim diyorum ama kızlarımı görünce iyi ki evlenmişim bunlar benim evlilikten kazancım ve yaşam sebebim diyorum karışık bir durum yani
senin için tek çözüm evini ayırman canım imkanın varsa iki oda ev de olsa ayrı otur azıcık aşın kaygısız başın olsun

Canım inşallah herkes istediğini dilediğini yaşar. Evet buradaki bir çok konuyu okuyunca acaba yakındaki evi seçmekle hata mı ettim diye düşündüm. Sonra düşündüğümden utandım çünkü hiç bir anne oğlunun uzak olmasını istemez. Hem baktım olmuyor evim ayrı kesem ayrı çekilirim evime. Ama ne olursa olsun hep diyorum rabbim anneme ve babama karşı en ufak bir kötü söz çıkarmasın ağzımdan. Annem yengemden çok çekti hani şuan ramazan olduğu için söylemek istemiyorum. Evi vs ayrı olduğu halde anneme anne nasıl bile demedi. Yani iyi kaynanalarda var bunu ben demiyorum benim annemi tanıyan herkes diyor o kaynanaya düşmemiş görümceye düşmemiş diyorlar.. Bu yüzden ben gittiğim evde aile gibi yaşamak istiyorum. Yeri geldiğinde aşağıya inip yemekde yapıcam temizlikte... Annemin evinde yapıyorum zor gelmiyorda o annemin evinde yapmamda zor gelmeyecek.

Rabbim hepinizin kalbine göre versin. Herkesin yar ve yardımcısı olsun rabbim.. Utandırmasın kimseyi. Ve sende tez vakitte ayrı eve çıkabil inşallah.. Sık sık dua et canım bilhassa cuma namazdan önce :)

benim kaynanamda dünyadaki en iyi kaynanalardan birisi..herşeye karışır ama eşimle aramı bozmak için uğraşmaz Allahtan fakat mızmızlığıyla anandan emdiğin sütü burnundan getirir.. bende senin gibi diyordum kendi anama babama yapıyorum onlarda anam babam elimemi yapışacak... Ama şimdi öyle diyemiyorum. çünkü annen baban sen ne yapsan olgunlukla karşılar bu kezde böyle olsun der ama kaynana kayınbaba öyle demiyor malesef... dünyanın en iyiside olsa kaynana milletine yaranılmıyor..

X