• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke bir işin olsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Örgünde senden 20 yaş küçük çocuklarla okuman sana nasıl zevk verecek hem de çocukların var. Üniversite okumanın anlamı yaşıtlarınla kah zor kah zevkli zamanlar geçirmek. Millet etrafında abla abla diye gezecek. Yani çocukların olmasa sana meşgale olur git oku derim ama küçük çocukları olan kadın için şu an çok mantıklı değil.

Aöf de halihazırda lise mezunu memurlar için mantıklı. Memursun maaşım artsın dersin okursun diplomanı yükseltirsin. Onun dışında belirli bir mesleğin ve hedefin yokken aöf okusan nolacak? Arkadaşım ev hanımı. 4 yıllık aöf kamu yönetimi, 2 yıllık aöf sosyal hizmetler, 2 yıllık aöf ilahiyat ve 2 yıllık örgün öğretim çocuk gelişimi okudu. Hala ev hanımı. Çok da çabaladı ama belediyeye vs giremedi. Bu da onun kısmetsizliği oldu. Mezuniyetleri de normal hayatta işine yaramıyor.

30 yaş üstü kadın kontenjanından bahsedilmiş ama onun için daha önce örgün lisans kazanmamış olma şartı var diye biliyorum, siz bir programı yarım bıraktığınız için bu imkandan faydalanamayabilirsiniz belki fakat emin değilim güncel şartlardan.

Üniversite sizin de içinizde bir yara olmasa belki oğlunuzun sözleri çok etkilemezdi, sonuçta çocuktur çalışıyor olsaydınız bu sefer de ev hanımı bir annenin çocuğuna özenip keşke işi bıraksan hep benle olsan da diyebilirdi. Anladığım kadarıyla siz de eğitime devam etmeyi gerçekten istiyorsunuz, o zaman neden olmasın? Örgün eğitim çocukla zor gelirse açıköğretim bile içinizdeki isteği tatmin edebilir. Annem 60a yaklaştı, zamanında o da fakülteyi yarım bırakmış şu an tekrar hazırlanmayı düşünüyor :)
Evet benim yaramı tekrar kanattı sanırım, dediğiniz gibi çocuklar sonuçta hep bişeyler ister ama O'nun sözü benim yarım bıraktığım ve hep kendimi eksik hissettiğim şeyleri hatırlattı. Tamamen kendimi bırakmışım..

Son düzenleme:
İsterseniz yaparsınız, 35 yaş sonrası okumamış kadınlar için kontenjanlar oluyor. Hemşirelik ebelik gibi bölüm tercihleri yapabilirsiniz. Destekçiniz varsa neden olmasın.

Ancak oğlunuzun zenginlik yarışının ucu bucağı yok. Oğlum kolejde okuyor. Ultra zengin aile çocukları var. Biz karı koca memuruz sadece… şükür durumumuz iyi. Ama o çocukların ailesi gibi de değiliz , 3 katlı villa yaptırıp havuzunda yüzemez 🤪. Oğlumun isteği de bu🤣. Nasıl olduralım mümkün değil.

Çalışan kadın olabilirsiniz, okumanıza da gerçekten gerek yok. Yada 2 yıllık bile olur. Size bağlı… üzülmeyin boş boşuna…
Benim oğlumun eski okulunda uçağı olan veli vardı
Oğlum da fakirlik genlerinden herhalde bizim niye yazlığımız yok diye soruyordu
İyi ki uçağımız niye yok demedi😬😬

Konu sahibi bence önce meslek olabilecek bir eğitim alıp çalışın sonra para kazanmaya başladığınızda istediğiniz bölümü okursunuz

Yanlış anlamayın ama ülkenin yarısı işletme mezunu. İş bulmanıza ekstra bir katkısı olacağını düşünmüyorum.
Amacınız sadece üniversite okumaksa daha eğlenceli bir bölüm tercih edebilirsiniz. Amacınız iş bulmaksa üniversite okumayın zaten. Gencecik çocuklar üniversite mezunu olup iş bulamıyor, bizim yaşımızdakiler daha dezavantajlı bu konuda.
Ben yerinizde olsam ortaöğretim kpssye girer, atanırım. Üniversite okumayı çalışırken düşünürüm.
İşletmeyle alakalı bir arkadaşın önerisi üzerine onu düşündüm. Kpss fikrini bi çok arkadaş yazmış. Hepsine bakıyorum inceliyorum ,benim içime umut doğdu yazdıklarınızı okudukça. Ben başaramamıştım. Ama başaran bir sürü kadın görüyorum. Ne kadar mutlu oluyorum anlatamam

Konuyu açarken de belirttiğim gibi evden iş yapıyorum.
Ev benim,kira yok, küçük masrafsız bir ilçedeyim.Ailem de çok sıkıştığımda destek oluyor.
evde yaptiginiz ufak tefek islerle koca evi cevirdiginizi dusunmemistim.
isterseniz tekrar konuyu acmasini saglayin soyle bir cumle kurun; "oglum ben calisiyorum zaten. hani goruyorsun ya evde (atiyorum) örgü yapiyorum. sonra onlari satiyoruuuum, yeni insanlar buluyorum onlar ne istiyorsa onu da dikiyoruum. hic gormedin mi beni calisirken? o benim hobim degil iş. iş bir sey yapip para almak demektir. ben de onlari yapiyorum para kazaniyorum. hani bayramdi gecen hafta alisveris yaptik ya. iste ben para kazandim onlarla yaptik. iş icin illa ki hergun evden cikmaya gerek yok ki. bazilari evinde bilgisayari aciyor ta afrikayla is yapiyor . onlar da evden calisiyor benim gibi:)
simdilik evden calismak bana daha guzel geliyor cunku ali çok küçük. ben işe gidersem ona kim bakacak? sen okuldan 3te geliyorsun, eve tek gelecek kadar buyumedin. seni okuldan nasil alacagim? siz biraz buyuyun ben de disarida calisip para kazanacagim ama simdilik evde calisip para kazaniyorum" diyin.

30larda anne oldum ,o yaşa kadar açıktan okuma çabam oldu. Genç yaşta neden okumadın derseniz konuda yazdığım gibi ailem okutmadı. Tüm çabama ağlamalarıma rağmen.
Pandemide sınavlar online oldu ama bişi ifade etmiyor işletme zaten iş bulunacak bi bölüm değil bence kendin için adım atmalısın bu sene sınava girmeyeceksen yine zor bi iş ara artık ne olursa

evde yaptiginiz ufak tefek islerle koca evi cevirdiginizi dusunmemistim.
isterseniz tekrar konuyu acmasini saglayin soyle bir cumle kurun; "oglum ben calisiyorum zaten. hani goruyorsun ya evde (atiyorum) örgü yapiyorum. sonra onlari satiyoruuuum, yeni insanlar buluyorum onlar ne istiyorsa onu da dikiyoruum. hic gormedin mi beni calisirken? o benim hobim degil iş. iş bir sey yapip para almak demektir. ben de onlari yapiyorum para kazaniyorum. hani bayramdi gecen hafta alisveris yaptik ya. iste ben para kazandim onlarla yaptik. iş icin illa ki hergun evden cikmaya gerek yok ki. bazilari evinde bilgisayari aciyor ta afrikayla is yapiyor . onlar da evden calisiyor benim gibi:)
simdilik evden calismak bana daha guzel geliyor cunku ali çok küçük. ben işe gidersem ona kim bakacak? sen okuldan 3te geliyorsun, eve tek gelecek kadar buyumedin. seni okuldan nasil alacagim? siz biraz buyuyun ben de disarida calisip para kazanacagim ama simdilik evde calisip para kazaniyorum" diyin.
Bununla koca evi çevirmiyorum zaten anlattığım gibi.
Yazdığınız ayrıntılara benzer şekilde anlatmaya çalıştım. Zaten küçüklükten beri hep konuşuruz zenginlik para bunların önemli olmadığını.Emeğin çabalamanın, başarmanın önemli olduğunu.Aslında orda ne kadar ayrıntılı anlatsam da hani çocuklar somut şeyler ister ya onun gibi bişey.
Oğlumun bişeylere özenmesinden çok, benim içimdeki o başaramamışlık hissi depreşti aslında. Bu konuda kendimi çok suçluyorum ,evet engel olundu bana ,okutulmadım ama şimdi düşünüyorum da dövselerde sövselerde gitseydim okula..

Sizi çok tebrik ediyorum. Ama sizin konu sahibinden farkınız var. O açıktan okumayı bile bırakmış. Siz universite okumasaniz da emekli olacak kadar, uzun yıllar calismişsiniz 🧿

Onlardan biri de benim. 48 yaşımdayım. Babasız, üvey baba dolayısıyla da annesiz büyüdüm maalesef. Liseyi 1995 yılında annemin ve üvey babanın okuldan alma istekleri ile hala, babaanne, teyze, dayı, amca gibi akrabalarda 3 er gün 5 er gün kalarak bitirdim. Kendi imkanlarımla üniversite sınavına girdim herkesten habersiz. Çünkü izin vermezlerdi. 1995 yılında 4 yıllık muhasebe finansman bölümünü kazandım. Annem kim uğraşacak seninle dedi. Gidemedim içimde kaldı. Çalışma hayatı emeklilik derken geçen yıl girdim sınava 300 puan aldım ve şimdi okuyorum. 30 yıl sonra.
Yukarıdaki yorumumu size yazdim

Sizi çok tebrik ediyorum. Ama sizin konu sahibinden farkınız var. O açıktan okumayı bile bırakmış. Siz universite okumasaniz da emekli olacak kadar, uzun yıllar calismişsiniz 🧿
Evet bırakmışım ne kadar beceriksizim değil mi. Neden bıraktığımı ne şartlarda olduğumu defalarca açıkladım, ama hep bir açık hep bir eleştiri. Aslında açıklama yapmama da gerek yoktu çünkü ben bundan sonrası için ne yapabilirim diye sormuştum ,güzel kalpli hanımlar sağolsunlar çok yardımcı olmuşlar hepsini araştıracağm

Merhabalar. Ben 2 çocuk annesiyim, küçük oğlum bana yapışık gibi yaşıyor. Bu yüzden dışarda çalışamıyorum. Evden ufak tefek işler yapıyorum. Ama sonuç olarak işimin bi adı yok ,ev hanımıyım.

Bu gece ikinci sınıfa giden oğlumu uyuturken, anne keşke senin de bir işin olsa, okulda bütün çocukların annesi çalışıyor ,hepsinin mesleği var dedi. O'na beni gençken beni okutmadılar diyemedim ama ,evlendikten sonra üniversiteye devam etmeye çalıştığımı ama hamile kalınca rahatsızlandığımı ve yarım kaldığını söyledim.

Sonrasında ikinci çocuk ardından boşanma ve bu durumdayım. O'na aynı zamanda mesleklerin değil ,çok paranın değil , emeğin değerli olduğunu ve benim emekçi biri olduğumu anlatmaya çalıştım.
Okulda, babam şu iş yapıyo ,annem şurada çalışıyo, biz çok zenginiz yarışından kaynaklanan kafa karışıklığını ne kadar düzeltebildim bilmiyorum.
Bugüne kadar en büyük zenginliğin, güzel kalpli olmak, iyi ve dürüst olmak olduğunu anlatmıştım ve çok da güzel anlamıştı ama, gerçek dünyayla okula gidince tanıştı.
Şimdi bunları neden yazdım biliyor musunuz, ben yıllardan beri okuyamadığım için içimde yara kalmıştı zaten, oğlumdan da bunları duymak çok üzdü beni, ağlamamak için zor durdum.
Sizce kırktan sonra üniversiteye yeniden başlamam mümkün mü, altından kalkabilir miyim. İki çocuk, ev iş güç derken ..
Küçük oğlumun okula başlamasına 2 yıl var O'nu beklemeli miyim? Çocuklara bakacak ilgilenecek kimse de yok. Sınavdı ,ders çalışmaktı, okula gitmekti bunlar benim için şuan o kadar büyük meseleler ki..
Bi yanım imkansız diyo, bi yanım korkaksın ...
Ortaogretim kpss ye girin bence

Merhabalar. Ben 2 çocuk annesiyim, küçük oğlum bana yapışık gibi yaşıyor. Bu yüzden dışarda çalışamıyorum. Evden ufak tefek işler yapıyorum. Ama sonuç olarak işimin bi adı yok ,ev hanımıyım.

Bu gece ikinci sınıfa giden oğlumu uyuturken, anne keşke senin de bir işin olsa, okulda bütün çocukların annesi çalışıyor ,hepsinin mesleği var dedi. O'na beni gençken beni okutmadılar diyemedim ama ,evlendikten sonra üniversiteye devam etmeye çalıştığımı ama hamile kalınca rahatsızlandığımı ve yarım kaldığını söyledim.

Sonrasında ikinci çocuk ardından boşanma ve bu durumdayım. O'na aynı zamanda mesleklerin değil ,çok paranın değil , emeğin değerli olduğunu ve benim emekçi biri olduğumu anlatmaya çalıştım.
Okulda, babam şu iş yapıyo ,annem şurada çalışıyo, biz çok zenginiz yarışından kaynaklanan kafa karışıklığını ne kadar düzeltebildim bilmiyorum.
Bugüne kadar en büyük zenginliğin, güzel kalpli olmak, iyi ve dürüst olmak olduğunu anlatmıştım ve çok da güzel anlamıştı ama, gerçek dünyayla okula gidince tanıştı.
Şimdi bunları neden yazdım biliyor musunuz, ben yıllardan beri okuyamadığım için içimde yara kalmıştı zaten, oğlumdan da bunları duymak çok üzdü beni, ağlamamak için zor durdum.
Sizce kırktan sonra üniversiteye yeniden başlamam mümkün mü, altından kalkabilir miyim. İki çocuk, ev iş güç derken ..
Küçük oğlumun okula başlamasına 2 yıl var O'nu beklemeli miyim? Çocuklara bakacak ilgilenecek kimse de yok. Sınavdı ,ders çalışmaktı, okula gitmekti bunlar benim için şuan o kadar büyük meseleler ki..
Bi yanım imkansız diyo, bi yanım korkaksın ...
Küçük oğlunuz kaç yaşında artık devlet anaokulları 3 yaştan itibaren alıyor,Ayrıca artık illa üni bitirmenin değil de bir meslek sahibi olmanın önemli olduğunu düşünüyorum, çocuğun dediği de o işe yoğunlaşmış...Mesela bir dükkan da açsanız annem ticaret yapıyor der esnaf der,tatmin olur.

Aslında orda ne kadar ayrıntılı anlatsam da hani çocuklar somut şeyler ister ya onun gibi bişey.
Oğlumun bişeylere özenmesinden çok, benim içimdeki o başaramamışlık hissi depreşti aslında. Bu konuda kendimi çok suçluyorum ,evet engel olundu bana ,okutulmadım ama şimdi düşünüyorum da dövselerde sövselerde gitseydim okula..
iste gayet somut birsey sizin evdeyken örgü yapmaniz - ya da ne yapiyorsaniz onu yapmaniz. evde goruyor sonucta somut birsey var ortada. bir dahakine (yine ornegimi orguden verecegim mesleginizi bilmedigim icin) "bu mavi kazak nasil olmuş? bu bitsin aldigim parayla sizin odaya yeni abajur almsk istiyorum oyuncakli. parami alinca beraber gidelim secelim istersen" de, hem mutlu olur hem işinin nasıl işledigi aklina oturur.
somut örnekse somut ornek:)
bence sizin okuyamamaniz sizde kompleks olmus, guzel bir isiniz olmamasindan utaniyorsunuz. o yuzden cocugunuzun soyledigi basit bir seyi bile yanlis anlamissiniz.
su an sizi gecindiren bir isiniz var, cocugunuz "anne neden senin de herkesin annesi gibi isin yok" diyince "oglum isim var ya" diyeceginize "universite mi okusam" diyorsunuz. cocuk size universitenin üsünü dememiş ki. hem bu ulkede universite okuyarak iş mi bulunur? hele ki bitirince 45 + olacaksiniz. nasil bulanilirsiniz o diplomaya sahip gencler bile issizken?
benim annem de okula gitmek istedigi halde okutulmamis (ama ilginc, sonraki kardesleri okula gitmek istemedigi halde zorla okutulmaya calismis, ikisi de kendi istegiyle lise terk. olan anneme olmus)
hep okusa cok basarili olacagina inanan biri ve okuyamamak onda kompleks yaratmis. cocuklugum boyunca hep bunu gördum. mesela derslerimiz ne zaman kotu olsa "ben ailemin gozune bakardim beni okutsunlar diye okula gondermediler, ben size neler yapiyorum okuyun diye siz bu notlari getiriyorsunuz" diye bagirir cagirirdi. ne zaman herhangi bir kurum kontrat vs egitimini sorsa utanirdi. kendi cabasiyla bitirmeye calistigi donem de 28 subat zamanina denk gelmis sansina ortaokulu aciktan bitirmesine ragmen diplomasini alamamis basortulu fotografi degistrimek istemeyince. sonra zaten coluk cocuk unuttu gitti derken bir gün esti önce o diplomasini aldi, sonra liseyi aciktan bitirdi, sonra uni sinavina girdi, baraji gecti. puani düsüktü ama yazilsin isterse gitmesin, en azindan uni ortamina girer, egosu tatmin olur diye biz destekledik baska sehre önlisansa gitmesini. sonra heralde biraz mantikli dusundu. güzel otelde bile kalamayan kendi nevresimini tasiyan, yurtdisina gidince valize nevresim caydanlik atan huylu birisi. gittigi kucuk sehirdeki cirkin pansiyonlarda hic kalamaz. zaten otobusten uzak yoldan da nefret eder. o yuzden vazgecti. ama yine de mutlu, cunku ne zaman egitim konusu acilsa eskisi gibi boynunu bükmüyor, "beni ailem okutmadi aciktan kendim okudum, 48 yasinda universite kazandim ama kaydolmadim" diyor.
siz de sirf zevkine , sirf "kazandim okudum" demek icin okuyabilirsiniz ama su an zamani degil. hem iki küçük cocugunuz var hem paraniz az. bu isteginizi saklayin icinizde, arasira hobi olarak uni ders kitabi okuyup sorular cozun ozellikle sayisali ogreten videolar izleyin - farketmeden temeliniz atilir. sinava girmeye karar verdiginizde isiniz daha da kolaylasir.
peki uni okumak sart mi?
bizim ulkede (belli basli bazi bolumler haric) bence boş iş. hem egitim kalitesi yok, bölümün ne olursa olsun yetkin olmuyorsun, hem sadece akademik ezber var, işe dair ogrendigin birsey yok ortada. insanlar ise alirken "uni mezunu" diyor aliyor sen ünide maliye mi okudun, psikoloji mi okudun, su urunleri mi okudun, sigorta mi okudun. herkes ayni isi yapiyor bir ofiste.
benim ilk isim cocuklara yonelik bir isti. adi bilindik bir firmanin yeni actigi bir birim. ilanlarda "sosyoloji ,psikoloji, ogretmenlik mezunu" insan ariyorlardi. birsey sandim basladim meslekle en ufak bir alakasi olmayan bir isti ve acilis doneminden, reklam icin gelen gazetelere "tüm calisanlarimiz alaninda uzman egitmenler psikologlar" vs diye reklami yapildiktan ve adi duyulmaya basladiktan sonra baslangic maasindan tasarruf etmek icin lise mezunu almaya basladilar. bir sure sonra onca psikoloji mezunu lise mezunuyla ayni isi yapar oldu.
cok niş alanlar haric cogu ofis boyle.
okumamis insanlarin yapmasi gereken pek cok iste de (kasiyerlik, tezgahtarlik , pompacilik vs) calisan cogu kisi uni mezunu malesef.
bizim gibi ulkelerde cok fazla universite var , ulkedeki genc issizlik oranlarini 4 sene dusurmekten baska da bir seye yaramiyor.

Küçük oğlunuz kaç yaşında artık devlet anaokulları 3 yaştan itibaren alıyor,Ayrıca artık illa üni bitirmenin değil de bir meslek sahibi olmanın önemli olduğunu düşünüyorum, çocuğun dediği de o işe yoğunlaşmış...Mesela bir dükkan da açsanız annem ticaret yapıyor der esnaf der,tatmin olur.
Oğlumu dönem başında ana okuluna verdim güzel de gidiyordu, sonra okulda zorbalığa maruz kalmış. Öğretmeniyle çözmeye çalıştık, ancak çocuk gitmek istemedi, zorbalık yapan çocuk da devam etti davranışlarına, hatta pedagog desteği aldım, pedagog bi kaç seans sonra ,şuan yaşı çok büyük değil seneye tekrar deneyin, üstüne gitmeyin dedi . Bi çok şey denedik aslında döndürebilmek için. Malesef şuan okuldan nefret ediyor gibi ,bunu çözmek için de çok uğraştım uğraşıyorum.
Verdiğiniz fikirler için de teşekkür ederim 🩷

Tam toparlanıyoruz derken pandemi patladı. Ardından beklenmeyen ikinci çocuk, bi süre sonra eşle sorunlar ve boşanma.. Daha da yazacak çok şey var ama yazdıkça soru kapısı açılıyor.
aslinda pandemide ve sonraki birkac yil acikogretim sinavlari online oldu. en hic alakasi olmayanlar bile internete sorup sorup gecti. acikogretimin en prime zamanlarini olumsuzluk olarak yazmissiniz😅

Evet bırakmışım ne kadar beceriksizim değil mi. Neden bıraktığımı ne şartlarda olduğumu defalarca açıkladım, ama hep bir açık hep bir eleştiri. Aslında açıklama yapmama da gerek yoktu çünkü ben bundan sonrası için ne yapabilirim diye sormuştum ,güzel kalpli hanımlar sağolsunlar çok yardımcı olmuşlar hepsini araştıracağm
Beceriksiz olup olmadiginizla ilgili bir fikrim yok. Sadece isteğinizin gerçekçi değil hayal olduğunu düşünüyorum. Evlenmeden önce aileniz, sonrasında şartlariniz vs vs. Hep sizin dışınızda bir engelden bahsetmişsiniz.. Oğlunuz iş demiş, üniversite değil. Üniversite çok içinizde kalmışsa kadınlara sağlanan kolaylıklar var. Amacınız calismaksa KPSS seçeneği var. Evden çalışarak çocukların masrafını ve evin masraflarını karşılıyorsunuz zaten işiniz var.
Benim bir ablam bekarken açık öğretimi bıraktı, uğraşamam dedi. Diğeri ilkokul mezunu olarak evlendi. Boşandı, tekrar evlendi , iki çocuğu oldu. Şu an ikinci üniversitesini bitiriyor.
Yani şartlar zorlayıcı da olsa gerçekten istediklerimiz için 15 yılda illaki fırsat çıkıyor. O kadar da kader kurbanı değilsiniz yani

Oğlumu dönem başında ana okuluna verdim güzel de gidiyordu, sonra okulda zorbalığa maruz kalmış. Öğretmeniyle çözmeye çalıştık, ancak çocuk gitmek istemedi, zorbalık yapan çocuk da devam etti davranışlarına, hatta pedagog desteği aldım, pedagog bi kaç seans sonra ,şuan yaşı çok büyük değil seneye tekrar deneyin, üstüne gitmeyin dedi . Bi çok şey denedik aslında döndürebilmek için. Malesef şuan okuldan nefret ediyor gibi ,bunu çözmek için de çok uğraştım uğraşıyorum.
Verdiğiniz fikirler için de teşekkür ederim 🩷
Yeni eğitim döneminde tekrar başlatın farklı bir okul olur,alışacaktır.

aslinda pandemide ve sonraki birkac yil acikogretim sinavlari online oldu. en hic alakasi olmayanlar bile internete sorup sorup gecti. acikogretimin en prime zamanlarini olumsuzluk olarak yazmissiniz😅
Pandemide 2. Çocuk oldu onunla ilgilenirken koronadan 1 ay hastanede yattık. Yani dalga geçecek gülecek bişey var mı hanımefendi. Her soruları ayrıntılı şekilde açıklıyorum ama sizin amacınız eleştirmek. Yardımcı olmak değil. Bana kompleks yaptığımı ve zevkine okumak istediğimi yazmışsınız ,yazdıklarımı ya okumuyorsunuz ya da anlamak değil amacınız

Hamilelik 9 ay ,açıktan okuyup bırakmak bahane değil evet, o zamanlar yaşadığım sağlık sorunlarını bilmeden yorum yapmayın lütfen. Doğumdan sonra oğlumla hastanede yattık 2 kez, sonrasında oğlum 2 operasyon geçirdi hastaneye git geller ve oğlumun sağlık sorunları çok uzun süre devam etti, herkes çocuğunu evde büyütürken benim yaşadığım sıkıntıları tahmin bile edemezsiniz. Tam toparlanıyoruz derken pandemi patladı. Ardından beklenmeyen ikinci çocuk, bi süre sonra eşle sorunlar ve boşanma.. Daha da yazacak çok şey var ama yazdıkça soru kapısı açılıyor.
Amacım üniversite okumak da diyebilirim iş sahibi olmak da. Üniveriste benim içimde kaldı bu yüzden istiyorum. İş sahibi olmayı da tabiki daha iyi olanaklarımız olsun ,çocuklarımın içinde hiç bişey kalmasın diye istiyorum.
Aklımda bir bölüm var ama sanırım bu çok zor olur benim için. Belki de yine yarım bıraktığım işletmeye dönerim. Bir arkadaş çok güzel yönlendirdi sağolsun
Bence 2 yıllık bir sağlık bölümü okuyun en azından iş anlamında da şansınızı dönersiniz kpss ile

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X