Kontakt Lens Kesinlikle okumalısınız önermiyoruum! :(

fairytalies

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
40
0
** Arkadaşlar her ne kadar fikirlerinize engel olmak gibi olmasın ama ,

Ben yaklaşık 1 sene önce akla karayı seçip anneme mavi lens aldırdım. Çok zor oldu çok heves etmiştim. Herneyse lensi ilk 2 gün takamadım sonra alıştım takmaya başladım fakat inanılmaz derece iltihaplanma oldu okula gidiyordum ve 1 hafta rpor almak zorunda kaldım gözlerimin iltihabı yüüznden :KK43: inanılmaz acı veriyo gözlerinizi açıp kaparken sanki içine kum girmiş gibi okadar acı veryior anlatamam :KK50:

Sabah uyandığımda gözlerimi açamıyordum bile okadar çapaklanıyorduki yarım saat gözlerimdeki çapakları yıkadığımı hatırlıyorum ve çok görme bozukluğu oluştu. Lütfen bir kez daha düşünün alacaksanızda çok kaliiteli bi marka tercih edin ve hijyene çok önem verin aksi taktirde hevesleriniz gözlerinizi kaybetmenize neden olabilir o kadr ilerleyebiliyor yani iltihap :KK43:

mucuk :80:

Son düzenleme:
Aydınlatman için teşekkürler kullanmasını iyi bilmek gerekiyor bende lens kullanalı 4 ay oluyor solotica markası kullanıyorum çok rahatlar günde 10 15 saat kullanıyorum hiç bir problem olmuyor ama hijyen çok önemli dediğin gibi solüsyonu da her gün değiştirmek gerekiyor bunun yanına geçmiş olsun bu arada...

cnm benimde başıma böle bişey geldi. sadece 1 kere elimi yıkamadan lenslerimi çıkardım. dışardaydım ve imkanım yoktu elimi yıkamak için. 2 gün sonra çapaklanma oldu gözümde. hijyen çok önemli çok dikkat etmek lazım. geçmiş olsun buarada cnm

sevgili FAIRYTALİES 1.si doktora hiç başvurmadan zaten hop diye lens almakla yanlış yapmışsın,
2.si gözünü zaten taktığında rahatsız eden bir lensi ısrarla takarsan gözlerin tabiki iltihaplanır da alerji de olur mikrop da kapar hasar da görür yani bu konuyu açmana hiç bir anlam veremedim açıkçası neyi anlatmaya çalıştın burada kendi hatanı mı anlatıyorsun :)

sevgili FAIRYTALİES 1.si doktora hiç başvurmadan zaten hop diye lens almakla yanlış yapmışsın,
2.si gözünü zaten taktığında rahatsız eden bir lensi ısrarla takarsan gözlerin tabiki iltihaplanır da alerji de olur mikrop da kapar hasar da görür yani bu konuyu açmana hiç bir anlam veremedim açıkçası neyi anlatmaya çalıştın burada kendi hatanı mı anlatıyorsun :)

1. doktora başvurdum bi zararı olmayacağını ama önermediğini söyledi.
2. si canım ben yandım başkası yanmasın :) yaşayan biri olarak zararlarını yazdım bilgilendirmek için.

ben 5 yıl lens kullandım..gözlerim bozuk oldugu için şeffaf.Allaha şükür hiç intihaplandırmadım.çok titizlendim.arkadaşın da dediği gibi hijyene çok dikkat edilmesi gerekiyor. tabiki doktor kontrolü şart.ve zaten ilk taktıgınız zamanda belli edyor kendini..ilk birkaç günde rahatsız olan göz lensi kabul etmiyor demektir.ve göz kurulugu yapıyor onu belirtmeden geçmeyeyim..

Son düzenleme:
Bende yaklaşık 4 yıldır lens kullanıyorum.Sadece alışma döneminde zorluk çektim hepsi bu.Kullanımı gerçekten kolay alıştıktan snr.Fırt fırt cıkartıp takıyorum şimdi :)) Hiç öyle dediğiniz gibi iltihap problemide yaşamadım.Ztn göz yapınız lens kullanımına uygun mu değil mi bunu dr.dan öğrenerek lens kullanmaya başlayın sekerler..

X