• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kesinlikle denenmesi gerek dediğiniz kokular

morphine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
352
21
68
Şu an iki istediğim parfümü alma şansım var, mutlu olmasına mutluyum ama kafam çok ama çok karışık :D

bu başlıkta herkes kesinlikle denenmesi gerektiğini düşündüğü parfümleri yazabilir mi? ya da sizlerin bir gün kesinlikle deneyeceğim dediği,listenizin en başındaki parfümler ?
okuması eğlenceli ve yararlı olur diye düşündüm.

bu arada bana da önerilerinizle yardım ederseniz sevinirim.
aklımda narcisso rodrigues for her, lola gibi bir sürü çok duyduğum,çok övülen parfümler vardı, araştırmaya birde başladım ki çoğu sevmediğim notaları içeriyor, resmen boşluğa düştüm yani (: gül kokusundan hiç ama hiç hoşlanmıyorum, ağır kokuları da sevemiyorum . Sıktığımda da uçup kaybolsun istemiyorum ama ,aşırı tatlı ve aşırı çiçekte sevmiyorum . (aşırı derken hani bazıları buram buramdır ya ,yoksa çiçek ve tatlılığı severim aslında ) biraz zor biriyim sanırım :/
vanilya severim ama vanilyalı yeterince parfümüm var :)
22 yaşındayım,yaşıma uygun kokular istiyorum ayrıca buğday tenliyim ^^ şu tene göre parfüm olayına çok inanıyorum,geçenlerde DKNY be delicious'ı denemiştim,harika ama resmen sarışın bayan kokusu gibi geldi bana :)
aklımda sadece guilty gucci var :( onda da şüpheliyim ve stella mccartneyleri çok merak ediyorum ama sanırım onlarda güllü ve ağır

Kullandığınızda adını herkesin sorduğu Parfüm hangisi ? başlığını okumaktan ve her parfümü tek tek araştırmaktan bayılacak haldeyim,en iyisi yazayım dedim :D klasik çok kullanılan beğenilen parfümlerde de önerilerde bulunabilirsiniz,hani bazı kokular vardır ,birisi yanınızdan geçer ve arkasından o harika kokuyu bırakırlar :D
çok konuştum susuyorum,yardım edin bana kızlar lütfen ^^

Son düzenleme:
koku zevklerimiz anlattığına göre aynı yaşlarımızda yakın sayılır, bir kaç öneri de bulunabilirim:)
ben ne zaman chloe love kullansam mutlaka 2-3 kişi çok güzel koktuğumu söyler ya da parfümün ismini sorar. ancak ben çok beğenmiyorum bir şişe daha almam dahası çevrem tarafından bu kadar beğenilmese bir arkadaşıma ya da yakınıma veririm. 3-4 saat sonra güzel bir koku oluyor ama ilk saatler bana çok aşırı pudralı geliyor kokusu ama dediğim gibi herkes bayılıyor, sende sevebilirsin üstelik çok kalıcı

jil sander sensations bu parfüm vanilyalı sanırım tam bilmiyorum notalarını tatlı bir kokusu var ama hafif o tatlılık boğmuyor insanı ama tr de ulaşmak biraz zor şansın varsa dene bence güzel bir koku

son olarak da vs sexy little things noir dicem:52:ben bu kokuya aşığım yok böyle bir koku bu aralar favorim meyveli ama escadanın sezonluk parfümleri gibi değil mesela herşey kararında

onun dışında denemeni önerebilceğim
premier jour
marc jacobs daisy
omnia green jade
vs bombshell
dolce gabbana anthology 3
lacoste insprations(sanırım tam olarak böyle yazılmıyordu):D

koku zevklerimiz anlattığına göre aynı yaşlarımızda yakın sayılır, bir kaç öneri de bulunabilirim:)
ben ne zaman chloe love kullansam mutlaka 2-3 kişi çok güzel koktuğumu söyler ya da parfümün ismini sorar. ancak ben çok beğenmiyorum bir şişe daha almam dahası çevrem tarafından bu kadar beğenilmese bir arkadaşıma ya da yakınıma veririm. 3-4 saat sonra güzel bir koku oluyor ama ilk saatler bana çok aşırı pudralı geliyor kokusu ama dediğim gibi herkes bayılıyor, sende sevebilirsin üstelik çok kalıcı

jil sander sensations bu parfüm vanilyalı sanırım tam bilmiyorum notalarını tatlı bir kokusu var ama hafif o tatlılık boğmuyor insanı ama tr de ulaşmak biraz zor şansın varsa dene bence güzel bir koku

son olarak da vs sexy little things noir dicem:52:ben bu kokuya aşığım yok böyle bir koku bu aralar favorim meyveli ama escadanın sezonluk parfümleri gibi değil mesela herşey kararında

onun dışında denemeni önerebilceğim
premier jour
marc jacobs daisy
omnia green jade
vs bombshell
dolce gabbana anthology 3
lacoste insprations(sanırım tam olarak böyle yazılmıyordu):D

çok çok teşekkürler canım önerilerin için chloe love 'ı merak ediyordum aslında hatırlattın bana ! :D
bir çoğunu ilk kez senden duyuyorum bunların,çok heyecanlandım :D
tekrar teşekkürler ^^

kızlar yok mu başka önerileri olan
aklım iyice karıştı
roberto cavalli yeni çıkanı (2012 ) ,guerlain shalimar ,ralph lauren hot hakkında ne düşünüyorsunuz ?
ilk ikisi sanırım ağırca kokularmış ama efsane gibi söz ediyorlar
aslında biraz adı çıkmış mı derler,ünlü harika kokular vardır ya,o tarz birşey istiyorum sanırım :)

benim zamaninda deneyip almadigim ama tekrar denemeyi düsündügüm iki parfüm var
biri shiseido zen diyeri ck euphoria.
Her ikiside son zamanlarda forumda cok sik karsima cikmaya basladi.
Ayrica chopardan brillant wish ve cascadeyi denemeyi düsünüyorum.

sana bunlarin disinda light blueyu önerebilirim tam yazlik bir koku.

light blue'yu gerçekten çok ama çok seviyorum ,almamış olsam tam bulmuştunuz ^^
sanırım bir parüme karar verdim bile : eclat d'Arpege Lanvin

sıra geldi ikincisini bulmaya dediklerinize de bakacağım şimdi
euphoria aklımdaydı ama opium'a benzetenler var ve odunsu bir koku olduğundan çekiniyorum biraz .
şu an ikinci alacağımın listesinde : sizin dedikleriniz , allure'nin önerdiği : vs sexy little things noir .., roberta cavalli eau de parfum ve ralp lauren hot var :52:

light blue'yu gerçekten çok ama çok seviyorum ,almamış olsam tam bulmuştunuz ^^
sanırım bir parüme karar verdim bile : eclat d'Arpege Lanvin

sıra geldi ikincisini bulmaya dediklerinize de bakacağım şimdi
euphoria aklımdaydı ama opium'a benzetenler var ve odunsu bir koku olduğundan çekiniyorum biraz .
şu an ikinci alacağımın listesinde : sizin dedikleriniz , allure'nin önerdiği : vs sexy little things noir .., roberta cavalli eau de parfum ve ralp lauren hot var :52:

Canim bende sadece bir notanin baskin oldugu kokulari sevmiyorum.
Bana hangi tür kokulardan hoslaniyorsun diye sorsan ciceksi oryantal derim. Ne cok hafif olmali nede cok agir.
Sekerli kokulari da seviyorum ama öyle kek, kurabiye seker gibi kokmak istemem.
sekerli- yumusak -kremsi bir dokunusu olabilir olabilir kullandigim parfümün. Ama begendigim agir veya cok hafif parfümlerde var.

Ama zamaninda kullanmis oldugum bazi parfümleri önceden denememis ve sadece icerigine bakmis olsaydim kesinlikle yanindan bile gecmezdim.
Bence icerigine fazla takilma. Mesela yogun gül kokusunu sevmedigini söylemissin. Bende yogun gül kokulu bir parfüm istemem.
Zaten cok yogun gül kokusunu sevmiyormus erkekler. Ama kararinda kullanilirsa cok güzel etkiler yapabiliyormus.
Birde ben iceriginden dolayi D&B light bluenin erkekler tarafindan pek begenilmicegini düsünüyordum. Ama erkeklerin bu parfümü cok sevdigini duydum.
Ayrica bu parfümün icinde de gül bulunuyor canim .

Yves rocher naturelle, moschino cheap and chic i love, ana sui secret wish ve eclat d'Arpege Lanvin de D&g light blue'yla kokulari cok benziyormus.
Yani diyecegim o ki aklinda olan kokulari bence dene. Bir sans tani.

Bu arada narciso rodigez for her gecen sene denemistim. Görevli kadin bana diyer parfümlerden farkli oldugunu söylemisti.
Sarah Jessica Parkerin lovely parfümüyle ayni kokuya sahipmis. Fiyat olarak daha uygun bir dene istersen.

Bu arada D&G the one, Chanel Allure ve armani she de deniyebilirsin.

euphoriya yi opiuma benzetenler olmus demissin cnm.
Ben euphoria' nin kendine özgü farkli bir kokusu oldugunu duymustum.
Sen öyle diyince bir iceriklerine baktim. Ysl opium'u este lauderin cinnabar parfümüne benzetmisler.
Bir alman sitesinde opiumun tüm notalari yaziyordu ama hepsini paylasamicagimdan bir türk sitesinden bulduklarimi senle paylasisim dedim.
Ama o alman sitesinde yer alan iceriklere baktigimda rahatlikla opium daha agir diyebilirim.
Yanliz daha önce denemedigimden 100 % emin konusamam.
Bunun disinda neden bilmiyorum ama opium ve obbesion bana cok itici geliyor.

Euphoria

üst notalar: Nar, Trabzon Hurması, Gür Yeşil Akorlar
orta notalar:Bugulu Lotus Baharı, Champaka cicegi, Siyah Orkide
Alt nota:Sıvı Amber, İris, Krem Akoru, Maun

Ysl opium

üst notalar: Mandalina, Bergamut ve Müge
orta notalar: Karanfil ve Yasemin
Alt notalar: Vanilya ve Zambak …

opium okadar cok icerik barindiriyorki hepsini yazamadim ... :)))

lanvin eclat d'arpage bayıldığım kokulardandır,güzel bir seçim geçen yıl kullanmıştım gerçekten herkes çok beğenmişti, roberto cavalli bende var ama biraz fazlaca kadınsı 35 yaş ve üstü için ideal bence ama bize göre değil:D ağır bir çiçek kokusu gibi
lanvin ferah bir koku Onun yanıda daha kadınsı bir koku arıyorsan calvin klein euphoria,beauty; dior midnight poison,pure poison deneyebilirsin
ilk mesajımda yazdığım parfümler lanvin gibi hafif, meyveli, çiçeksi kokular bunlar daha feminen geliyor bana

kalıcı ve seksi kokulardan hoşlanıyorsan addict ve ange ou demonu tavsiye ederim sana inan iki hafta oldu kıyafetimden kokuları çıkmadı yok pudralı romantik bir koku olsun dersen chloe love çok güzeldir,çiçeksi olsun dersen yves rocher so elıxır purple derim çiçeksi ama ferah bir kokudur aynı zamanda çokta kalıcıdır şekerli kokulardansa en çok 212 vıp ve play intenseyi severim.sıkıp dışarı çıktığımdaysa en çok sorulan koku ange ou demon olmuştur.

Canim bende sadece bir notanin baskin oldugu kokulari sevmiyorum.
Bana hangi tür kokulardan hoslaniyorsun diye sorsan ciceksi oryantal derim. Ne cok hafif olmali nede cok agir.
Sekerli kokulari da seviyorum ama öyle kek, kurabiye seker gibi kokmak istemem.
sekerli- yumusak -kremsi bir dokunusu olabilir olabilir kullandigim parfümün. Ama begendigim agir veya cok hafif parfümlerde var.

Ama zamaninda kullanmis oldugum bazi parfümleri önceden denememis ve sadece icerigine bakmis olsaydim kesinlikle yanindan bile gecmezdim.
Bence icerigine fazla takilma. Mesela yogun gül kokusunu sevmedigini söylemissin. Bende yogun gül kokulu bir parfüm istemem.
Zaten cok yogun gül kokusunu sevmiyormus erkekler. Ama kararinda kullanilirsa cok güzel etkiler yapabiliyormus.
Birde ben iceriginden dolayi D&B light bluenin erkekler tarafindan pek begenilmicegini düsünüyordum. Ama erkeklerin bu parfümü cok sevdigini duydum.
Ayrica bu parfümün icinde de gül bulunuyor canim .

Yves rocher naturelle, moschino cheap and chic i love, ana sui secret wish ve eclat d'Arpege Lanvin de D&g light blue'yla kokulari cok benziyormus.
Yani diyecegim o ki aklinda olan kokulari bence dene. Bir sans tani.

Bu arada narciso rodigez for her gecen sene denemistim. Görevli kadin bana diyer parfümlerden farkli oldugunu söylemisti.
Sarah Jessica Parkerin lovely parfümüyle ayni kokuya sahipmis. Fiyat olarak daha uygun bir dene istersen.

Bu arada D&G the one, Chanel Allure ve armani she de deniyebilirsin.

çok haklısın canım ,aslında gidip şans vermek lazım :) Evet d&g light blue'yu kullandığımda erkeklerden birçok övgü almıştım ve başkalarıda aynı şeyi diyor,çok ilginç gerçekten :1:
narciso rodrigez ,hani şu parfümlerde herkes başka kokuları baskın hisseder ya,gidip tenimde denemem lazım gül hissedecek miyim :) bu arada tespitlerin çok doğru lovely parfümü içerik olarak çok benzeyip üçinde gül yokmuş :D bulursam neden olmasın hehe diğer dediklerini de listeme ekledim ,çok teşekkürler
euphoriya yi opiuma benzetenler olmus demissin cnm.
Ben euphoria' nin kendine özgü farkli bir kokusu oldugunu duymustum.
Sen öyle diyince bir iceriklerine baktim. Ysl opium'u este lauderin cinnabar parfümüne benzetmisler.
Bir alman sitesinde opiumun tüm notalari yaziyordu ama hepsini paylasamicagimdan bir türk sitesinden bulduklarimi senle paylasisim dedim.
Ama o alman sitesinde yer alan iceriklere baktigimda rahatlikla opium daha agir diyebilirim.
Yanliz daha önce denemedigimden 100 % emin konusamam.
Bunun disinda neden bilmiyorum ama opium ve obbesion bana cok itici geliyor.

Euphoria

üst notalar: Nar, Trabzon Hurması, Gür Yeşil Akorlar
orta notalar:Bugulu Lotus Baharı, Champaka cicegi, Siyah Orkide
Alt nota:Sıvı Amber, İris, Krem Akoru, Maun

Ysl opium

üst notalar: Mandalina, Bergamut ve Müge
orta notalar: Karanfil ve Yasemin
Alt notalar: Vanilya ve Zambak …

opium okadar cok icerik barindiriyorki hepsini yazamadim ... :)))

bilmiyordum bak bu yazdıklarını ,opium sanırım çok ilginç bir koku,seveni ve nefret edeni çok,arada olanı daha görmedim :D maskülin bir kokuymuş o biraz beni geri itiyor ,bakalım göreceğiz ^^ çok teşekkürler
lanvin eclat d'arpage bayıldığım kokulardandır,güzel bir seçim geçen yıl kullanmıştım gerçekten herkes çok beğenmişti, roberto cavalli bende var ama biraz fazlaca kadınsı 35 yaş ve üstü için ideal bence ama bize göre değil:D ağır bir çiçek kokusu gibi
lanvin ferah bir koku Onun yanıda daha kadınsı bir koku arıyorsan calvin klein euphoria,beauty; dior midnight poison,pure poison deneyebilirsin
ilk mesajımda yazdığım parfümler lanvin gibi hafif, meyveli, çiçeksi kokular bunlar daha feminen geliyor bana

ay inşallah bende de herkes beğenir ,light blue'yu çok seven biri olarak heyecanlandım şimdi :D
ah işte bunu merak ediyordum,çok kadınsı çok hoş gözüküyordu roberto cavalli,hele o reklamı yok mu... :D ama içimde de bir his vardı,biraz büyük kokusu mu diye,sildim listemden,35lerimde inş. alırım artık :p euphoria listeme eklendi bile ,poisonlara da kesinlikle göz atacağım

kızlar gerçekten tam merak ettiğim konulara parmak basıyorsunuz,soru işaretlerimi gideriyorsunuz gerçekten hepinize çok teşekkürler ^^

kalıcı ve seksi kokulardan hoşlanıyorsan addict ve ange ou demonu tavsiye ederim sana inan iki hafta oldu kıyafetimden kokuları çıkmadı yok pudralı romantik bir koku olsun dersen chloe love çok güzeldir,çiçeksi olsun dersen yves rocher so elıxır purple derim çiçeksi ama ferah bir kokudur aynı zamanda çokta kalıcıdır şekerli kokulardansa en çok 212 vıp ve play intenseyi severim.sıkıp dışarı çıktığımdaysa en çok sorulan koku ange ou demon olmuştur.

sanırım daha çiçeksi birşey istiyorum ,dediklerini listeme ekledim hepsine bakacağım çok teşekkürler ^^ !

dün o kadar çok araştırma yaptım ki ,rüyamda neler gördüm inanmazsınız haha :D
şu erkeklerin beğenip sorduğu kokular çok ilginç bence,tamamen başka bir başlık olabilir ,sık sık rastladığım isimler britney spears fantasy :53: d&g light blue ve lancome hypnose,dior addict ve opium oluyor :)
fasntasy sanki daha gençlere göre gibi geliyor oysa:44: ve resmen pamuk şeker o.o

ayrıca DKNY be delicious'ı çok beğeniyorum ama yok durmuyor bende güzel,parfüm kokusunu her aldığımda köşeden bir yerden çok güzel,uzun bir sarışın bayan çıkmasını bekliyorum ,sarışınlara çok yakıştırıyorum :D
çok uzun bir yazı oldu farkındayım ama hepiniz bana zaman ayırıp ,yardımcı oldunuz,her birinizi yanıtlamak ve teşekkür etmek istedim ^^
şimdi doğruca listemdekilere bakmaya :52:

shiseido zen kullanıyorum ve uzuun bir süre daha parfüm değiştirmeyi düşünmüyorum açıkcası. euphoria bana çok ağır geldi

gene kararsız ben karşınızdayım :D
euphoria'yı kesin alıyorum ama eclat d'Arpege lanvin de okuduklarım beni düşündürdü,light blue'ya inanılmaz benziyor diyorlar,bende light blue var zaten o yüzden kararsız kaldım. euphoria'yı da sanırım yazın ve bahar kullanamam :50:
napsam bilemedim gene :D
be delicious alsam o da maşallah herkeste var yahu :5:

ne zor işmiş parfüm almak :D

Parfüm zevklerimiz uyuyor birbirine. Bende birkaç tavsiyede bulunayım;

Armani She
Armani White
Hugo Boss İntense
Givenchy Absolutely Irresistible

Parfüm zevklerimiz uyuyor birbirine. Bende birkaç tavsiyede bulunayım;

Armani She
Armani White
Hugo Boss İntense
Givenchy Absolutely Irresistible

teşekkürler ^^ bu dediklerin yaz için uygun kokular mı ? :)
givenchy'i sık sık duyar oldum,kesin bakacağım

teşekkürler ^^ bu dediklerin yaz için uygun kokular mı ? :)
givenchy'i sık sık duyar oldum,kesin bakacağım

Armani She hariç diğerleri hafif kokular ve yaz için çok uygunlar. Armani She cok ağır bi parfüm değil ama çokta hafifte değil. Yaz için olabilir fakat cok sıcakta sırılsıklam olupta terlediğin zamanlar burnuna Armani She kokusu geldğnde ağır geleblr evet. Ama saatler geçtikçe kokusu yoğunlaşıp baş ağrıtmıyor aksine biraz daha hafifliyor. Ama dediğim gibi cok ağır bi parfüm değil.

Son düzenleme:
Armani She hariç diğerleri hafif kokular ve yaz için çok uygunlar. Armani She cok ağır bi parfüm değil ama çokta hafifte değil. Yaz için olabilir fakat cok sıcakta sırılsıklam olupta terlediğin zamanlar burnuna Armani She kokusu geldğnde ağır geleblr evet. Ama saatler geçtikçe kokusu yoğunlaşıp baş ağrıtmıyor aksine biraz daha hafifliyor. Ama dediğim gibi cok ağır bi parfüm değil.

hmm peki bakacağım onlarada :D yarın inş. alıyorum artık parfümlerimi :D
bu arada Lancome O de L`Orangerie
Flora by Gucci Gracious Tuberose Gucci for women
ve Coach Eau de Toilette Coach for women
da bakaaklarım listesinde şu an ,var mı içlerinden kullandığınız ? :)

hmm peki bakacağım onlarada :D yarın inş. alıyorum artık parfümlerimi :D
bu arada Lancome O de L`Orangerie
Flora by Gucci Gracious Tuberose Gucci for women
ve Coach Eau de Toilette Coach for women
da bakaaklarım listesinde şu an ,var mı içlerinden kullandığınız ? :)

Lancome L`Orangerie seveceğini düşünmüyorum. Portakal, mandalina gibi kokuyor. Ve çiçek kokularıda yoğun.
Gucci Flora çiçeksi bu koku ve portakal kokusuda var içinde. Biraz tatlı bi koku da. Fakat nerden geliyor içinde ne olduğundan kaynaklanıyor bilmiyorum ama biraz ağır bi yanı da var.

Back