Kesilen sütü tekrar nasıl getirebilirim😢

Smyrra

(MiNiK MuCizEm💙) 05/11/2021 Çınar'ım
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
1.131
1.420
Merhaba arkadaslar.
5 kasımda dogun yaptim. Hamilelikte 7. Aydan beri sütüm damla damla geliyordu. Sezaryen dogum yaptım sütüm gelmeye devam etti. Ilk 3 gun göğsümu tutamadi bebegim kasik biberonla az mama takviyesi yaptim sonra silikon ucla tam tutturdum ve sütüm de cok çoğalmisti buzluga atiyordum sagip emdigi sagdigim halde gogsumden akiyordu sutler o dereceydi.. Sonra yenidogan kontrolune gittik ve sarilik olduğunu ve kilo kaybettigini gorduk doktor bizi cok panikletti emzirmiceksin doyurmuyor 400 gram vermis cok kritik diyip direk toparlayana kadar biberonla mamayla besleyin hemen dedi. Kaşık biberonla beslenemiyor dedi.
Hastanede sarilik testi yaptirdi kandaki oksijen oranina filan bakti hastaneye yatircam filan dedi. Sukur yatmadi hastaneye nornal cikti degerleri ama öğrenene kadar Ben orda üzülüp agladim çok bi anda sütüm kesildi göğüslerim söndü şimdi sagiyorum gelmiyor. Caylar iciyorum malt icecekler tahin yiyorum karisimlsr yaptik ne derlerse yapiyorum sütüm geri gelmiyor.çokta negatif ibsablar var etrafimda emzirmek istesem cocuga iskence çektirme ver nanayi diyorlar. Kafayi yemek uzereyim arkadaşlar. Tekrar sütümü nasil geri getirebilirim. Yardimci olun lütfen 😢😟😮😣😦

Merhaba arkadaslar.
5 kasımda dogun yaptim. Hamilelikte 7. Aydan beri sütüm damla damla geliyordu. Sezaryen dogum yaptım sütüm gelmeye devam etti. Ilk 3 gun göğsümu tutamadi bebegim kasik biberonla az mama takviyesi yaptim sonra silikon ucla tam tutturdum ve sütüm de cok çoğalmisti buzluga atiyordum sagip emdigi sagdigim halde gogsumden akiyordu sutler o dereceydi.. Sonra yenidogan kontrolune gittik ve sarilik olduğunu ve kilo kaybettigini gorduk doktor bizi cok panikletti emzirmiceksin doyurmuyor 400 gram vermis cok kritik diyip direk toparlayana kadar biberonla mamayla besleyin hemen dedi. Kaşık biberonla beslenemiyor dedi.
Hastanede sarilik testi yaptirdi kandaki oksijen oranina filan bakti hastaneye yatircam filan dedi. Sukur yatmadi hastaneye nornal cikti degerleri ama öğrenene kadar Ben orda üzülüp agladim çok bi anda sütüm kesildi göğüslerim söndü şimdi sagiyorum gelmiyor. Caylar iciyorum malt icecekler tahin yiyorum karisimlsr yaptik ne derlerse yapiyorum sütüm geri gelmiyor.çokta negatif ibsablar var etrafimda emzirmek istesem cocuga iskence çektirme ver nanayi diyorlar. Kafayi yemek uzereyim arkadaşlar. Tekrar sütümü nasil geri getirebilirim. Yardimci olun lütfen 😢😟😮😣😦
Canim benim ya.. cekildeyse cok zor gelmesi canim.

Benimde aynı oldu ama sütümün kesilip kesilmediğini anlayamadım emiyor bebeğim 2 çekmede bir yutkunuyor ama aynı zamanda ara ara da ağlıyor sanki gelmeyip sinirleniyormuş gibi napıcaz bilmiyorum bi çare bulursanız bana da söyleyin lütfen

Asla pes etmeyin. Beslenmenize dikkat edin bol su için. Mama veriyorsanız bile öncesinden emzirin bebeğiniz ne kadar çok emerse o kadar çabuk gelir sütünüz.kısa sürede toparlar inşallah

Merhaba arkadaslar.
Önce negatif insanları defet. Sonra da emzirme danışmanı bul bi tane . Sosyal medyada çok var. Ben de lohusalık ilk 15 gün çok sıkıntı çektim. O kayınvalideler misafirler hepsi gereksiz hiç muhattap olma ben 1-2 kere görüştüm baktım 3600 kiloluk bebeğe küçük falan diyo kestim götüşmeyi çünkü kötü niyet. Emzirme danışmanı bul. Bir de doktorun yenidoğan uzmanı olsun. İstanbuldaysan ferhat cekmezi öneririm. Emzirmeyi desteklen bir de olmalı. Gerekirse mama+ emzirme dewam edersin. Bir de bir de ben solgar malttan ve bir tabletten fayda gördüm. Doktoruna sor. İyi haberlerini bekliyorum

Merhaba arkadaslar.
Sakin olun konuşan her türlü konusuyo yani şu durumda maalesef duymamazliga vereceksiniz . Emzirmeye devam edin oda Allah'tan gelecektir . Bolca su ve uyku onun dışında tahin helvası kompostolar bakliyatlar irmikli tatlılar gergin kesinlikle bir yumurta yani bunlarla gelebilir . En önemlisi bebeğinizi sarıp sarmalaniz oda sutcuretimi yapiyomus gerekirse ten tene temasta olun . İnşallah gelir psikolojik ve açıkçası nazardan bile direk kesileni duydum .

Merhaba sağarak o kadar süt çıkaran anneler hayran kaldım sütünüz daha da artsın inşallah ben bir premature annesiyim, 32 haftada doğum yaptım malesef bebğimin kuvezde kaldıği sürede (36gün) sagim yapsamda ten teması olmadigindan bir türlü sütüm artmadı şimdide bebeğime zor yetiyo sanki ( daha düzeltilmis 3 günluk oglum ) günde 2 kere mama takviyesi yapıyorum. Sütünüzün bol gelmesi için özel birsey yapıyor musunuz? Bendede lansinoh çiftli elektrikli makine var ama emdikten sonra memelerim öyle bosalıyoki sağim yapmiyorum.

Soda için kuru dut yiyin ve bol bol göğsünüzü sağın sabredin inşaallah herşey yoluna girer

sürekli sağım yapmalısınız, süt üretimi arz talep dengesine göre oluyormuş. Siz ne kadar sağarak Veya emzirerek uyarırsanız 2 gün içinde gelir Allah’ın izniyle. Sevgiler

Canım geçmiş olsun. Kuru incir hurma dut kurusu bunlar çok ıyı geliyo bide mama vermeden önce emzir süt gelsin yada gelmesin sürekli göğsüne degsin ten tene çok önemli benim sutum yoktu mama verdiğim halde sürekli kucagimda gogsumu ağzına tutturmaya çalışıyordum ise yaradı. Bide sıcak su sıcak su kanalları rahatlatiyo stresten uzak durmaya çalış kulaklarını koca karı laflarına tıka.

X