• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kesilen süt geri gelir mi

elooask

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2023
4
3
1
31
Kızlar merhaba. Oğlum 6 buçuk aylık. Sütüm kesileli 2 ay oldu. Bebeğim hala mememe gelip ağlıyor mamayı reddediyor. Düzenli sağımla ten temasıyla süt geri gelir mi ? Aranızda sütünü geri getirebilen oldu mu ?
Bestlak
Süt arttırıcı çatlar
B12 vitamini
Çemen otu hepsini denedim şu an sadece çok açık renkte bir iki damla geliyor. Çok üzülüyorum evladıma yetemiyorum gibi geliyor. 😔mamayı alsa içim rahat edecek ama onuda kabul etmiyor. sizce sağmaya uyarmaya devam edeyim mi ? Yoksa hiç ümit yok mu

Kızlar merhaba. Oğlum 6 buçuk aylık. Sütüm kesileli 2 ay oldu. Bebeğim hala mememe gelip ağlıyor mamayı reddediyor. Düzenli sağımla ten temasıyla süt geri gelir mi ? Aranızda sütünü geri getirebilen oldu mu ?
Bestlak
Süt arttırıcı çatlar
B12 vitamini
Çemen otu hepsini denedim şu an sadece çok açık renkte bir iki damla geliyor. Çok üzülüyorum evladıma yetemiyorum gibi geliyor. 😔mamayı alsa içim rahat edecek ama onuda kabul etmiyor. sizce sağmaya uyarmaya devam edeyim mi ? Yoksa hiç ümit yok mu
Ya kıyamam 😔 öncelikle stresi bırakmaya çalışın. Bende ilk etapta sütüm az yetmiyor emziremiyorum bebeğim tutamıyor diye o kadar kafama taktım ki bı göğsümden tamamen kesilmişti. Süt gelsede gelmesede düzenli sağım yapın. Bol su için ve hiç ya sütüm gelmezse diye dusunmeyin. Siz ona en güzel şekilde bakıyorsunuz tabi ki evladiniza yetiyorsunuz. Emzirme olayini yapamadığım dönemde bende böyle düşünüp ağlardım beceremiyorum yapamıyorum kötü bı anne miyim diye.. bu arada ek gıdaya gecmediniz mi ?

Gerçekten çok zor 😔2 aydır psikolojim bozuk. Sütüm gelsin diye her yolu deniyorum ama düzenli uyarmıyorum galiba. Ek gıdada iyi gitmiyor. Çoklu gıda alerjisi var her şeye alerjisi var resmen ve çok kötü kabız oldu. Bir iki kaşık elma rendeliyorum biraz kayısı veriyorum.bazen biraz pirinç unuyla meyve veriyorum. Kabız olunca ara verdim ek gıdaya. Hala daha alerjisi olan şeyleri bulmaya çalışıyorum.

Annemde stresten sütü kesildiğinde geri gelmemiş bunun için beni hep uyarıyordu. Azaldığı için boş boş da olsa sağıyordum bir ara. Mesela 5-10 dakika hiç gelmiyordu sonra çok az, çok az derken yine arttı. Mükemmel bollukta diyemem ama hiç yok da değil. Gelen açık renkli sıvı bir umut gibi bu anlamda. Yerinizde olsam anne sütü yokmuş gibi davranır ama bir yandan da çaktırmadan sağmaya devam ederdim :) stres yapmayın lütfen. Mamayı biberon ile kabul etmiyorsa şırınga ile de denebilirsiniz. Biraz zorlama olacak ama el mahkum olunca o bile şirin gözüküyor.

Annemde stresten sütü kesildiğinde geri gelmemiş bunun için beni hep uyarıyordu. Azaldığı için boş boş da olsa sağıyordum bir ara. Mesela 5-10 dakika hiç gelmiyordu sonra çok az, çok az derken yine arttı. Mükemmel bollukta diyemem ama hiç yok da değil. Gelen açık renkli sıvı bir umut gibi bu anlamda. Yerinizde olsam anne sütü yokmuş gibi davranır ama bir yandan da çaktırmadan sağmaya devam ederdim :) stres yapmayın lütfen. Mamayı biberon ile kabul etmiyorsa şırınga ile de denebilirsiniz. Biraz zorlama olacak ama el mahkum olunca o bile şirin gözüküyor.
Çok teşekkür ederim ☺️

Maalesef benim kesildikten sonra geri gelmedi... İnstgram'da emzirme danışmanları var. Bi onlarla konuşsanız?

Maalesef benim kesildikten sonra geri gelmedi... İnstgram'da emzirme danışmanları var. Bi onlarla konuşsanız?
Konuştum hatta bi ebe ile görüştük eds sistemi denetti ama 6 aylık bebekte zor kabul etmiyor.damla damla geliyor muydu bir anda mı kesildi sizin 😞

Daha önce hiç doğum yapmamış bir kadından bile doğru tedaviyle süt gelebiliyor biliyor musunuz duyunca cok şaşırmıştım bir doktora gitseniz prolaktin hormonuna falan baktirip ona göre ilerleseniz mesajla bazı ilaçların yan etkilerinden faydalanıyorlar süt üretimi için
Konuştum hatta bi ebe ile görüştük eds sistemi denetti ama 6 aylık bebekte zor kabul etmiyor.damla damla geliyor muydu bir anda mı kesildi sizin 😞

Benim yavaş yavaş kesildi. Gece emzirmeyi kesince sütümde gitti. Mamaya da başlayınca bebeğim mamayı tercih etti

Bestlak
Süt arttırıcı çatlar
B12 vitamini
Mrb çemen otunu nasıl kullandınız ve süt durumunuz ne oldu iyi mi şua n

Back