Kesem görünmedi acil yardım

sonmektup

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2022
33
13
31
Herkese merhaba, 4 haftalık hamileyim beta hcg 1000ni geçti bugün özel doktora gittim ve alttan bakmasına rağmen kese görünmedi ve dış gebelik olabilir sabah gel hemen kürtaj yapalım dedi. Kahverengi akıntım var hamile kalma tarihimi net biliyorum bugün tam 4 haftalık oldu. donup kaldım saatlerdir ağlıyorum lütfen tecrübeli hanımlar yardımcı olun benim gibi olup sağlıklı gebelik geçiren var mı lütfen yardım edin 🙏🙏🙏

Herkese merhaba, 4 haftalık hamileyim beta hcg 1000ni geçti bugün özel doktora gittim ve alttan bakmasına rağmen kese görünmedi ve dış gebelik olabilir sabah gel hemen kürtaj yapalım dedi. Kahverengi akıntım var hamile kalma tarihimi net biliyorum bugün tam 4 haftalık oldu. donup kaldım saatlerdir ağlıyorum lütfen tecrübeli hanımlar yardımcı olun benim gibi olup sağlıklı gebelik geçiren var mı lütfen yardım edin 🙏🙏🙏
Başka doktora görün değerin daha düşük bu değerle kese görünmez. Ki çoğu anne keseyi 8. Haftada görüyor. Ağlama stres yapma

Vajinal 1500 u gecince gorunur karindan 3000 i gecince diye biliyorum dis begelige nasil karar verdi keseyi tuplerde gordu mu ki neye gore karar verdi baska bi doktora gorunun

Bu nasıl doktor ya kesinlikle gitmeyin. Başka bir doktora çıkın

Başımdan benzer durum geçti doktora gittim kese görünmedi diye alttan muayne önerdi sıkıntı olmazmi dememe rağmen sağlıklı bir gebelik varsa bisi olmaz dedi ve yaptırdım keseyi gördü ama düşük yapmama sebep oldu o yüzden bu alttan muayeneyi kesinlikle önermiyorum ve çoğu doktorda ilk 3 ay önermiyor büyük ihtimalle kahverengi lekenizde ondan kaynakli stres yapmayın yeni bir doktora falanda gitmeyin henüz çok yeni (progestan) olmadı gerek hapını yada iğnesini yazdırıp kullanın tutunur allahin izniyle bol bol istirat edin çünkü büyük ihtimalle hamilesiniz doktora gitmek için bir kaç hafta bekliyin ve birdaha asla alttan muayne olmayın derimbenim gibi suçluluk hissetmeyin sonra geçmiş olsun

Benm beta 4bindi ona rağmen çok çok zor gördü emin olmak icin 3gun sonra tekrar cagirdir. Tekrar gittiğimde bile gördü çok küçük daha çok yeni dedi iki hafta sonrasında da bebeği gördü canm. O yüzden hemen canını sıkma evet belki olmayabilir ama emin olmak icin başka bir doktorada görün mutlaka. Allah insallah gönlüne göre versin

Daha çok yeni görünmemesi çok normal. Stres yapmayın olumsuz düşünmeyin. İlk gebeliğimde 8 haftadan sonra kesenin gelişmediği anlaşıldı hamilelik belirtillerim kesilmişti kürtaj oldum 3 ay sonra hamile kaldım. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hayırlı haberlerinizi yazın❣️

Amin inşallah 🙏🙏 kahverengi akıntı durmuyo çok değil az az peçeteye silince geliyo, eğer dış gebelikse diye korkuyorum iç kanama geçirirsem tüpümü kaybetmekten... ne zor şeymiş annelik neden bu kadar kutsal daha iyi anladım içime bi kor düştü allahım en hayırlısını nasip etsin cümlemiz için şunu söylemeyi unuttum ben yumurtlama günümden 1 hafta sonra hamile kaldım internette yumurtlama günü hariç hamile kalınmaz yazıyo çok az bi ihtimal yazıyor belkide ondan böyle oldu bilemiyorum

Kesinlikle üzülme moralini yüksek tut kanaman olmadıkça ümitsizliğe kapılma lütfen benzer şeyleri yaşadık ve gebeliğim sağlıklı ilerliyor biraz bekle kendini kontrol et ve bi hafta sonra başka doktora görün

Bugün doktora gittiniz mi ?

Başımdan benzer durum geçti doktora gittim kese görünmedi diye alttan muayne önerdi sıkıntı olmazmi dememe rağmen sağlıklı bir gebelik varsa bisi olmaz dedi ve yaptırdım keseyi gördü ama düşük yapmama sebep oldu o yüzden bu alttan muayeneyi kesinlikle önermiyorum ve çoğu doktorda ilk 3 ay önermiyor büyük ihtimalle kahverengi lekenizde ondan kaynakli stres yapmayın yeni bir doktora falanda gitmeyin henüz çok yeni (progestan) olmadı gerek hapını yada iğnesini yazdırıp kullanın tutunur allahin izniyle bol bol istirat edin çünkü büyük ihtimalle hamilesiniz doktora gitmek için bir kaç hafta bekliyin ve birdaha asla alttan muayne olmayın derimbenim gibi suçluluk hissetmeyin sonra geçmiş olsun

merhabalar vajinal muayene asla zararlı değil kese ve zamanla bebek rahimde oluşur ve büyür vajinadan sokulan ultrason orayı kapı olarak düşünün kapıdan bebeğe bakıyorlar yada keseye gerekli ve yapılabilir
Vajinal muayenenin yapılamayacağı ya da çok çok dikkatli yapılması gereken tek durum; bebeğin eşinin yani plasentanın aşağıda olduğu gebeliklerdir. Size ve Bebeğinize Asla Zarar Vermez !
Yaşadığınız kötü tecrübeyi bir daha asla yaşamamanız dileğiyle 🤲🏻

X