Banyo sefalarının vazgeçilmez unsurlarından biri de kese yapmaktır. Cildi ölü derinlerden kirden arındırmak, daha fazla temizlenme hissi, rahatlama ve gözeneklerin açılıp hava alması için kese yapmanın önemi büyüktür. Bunun yanı sıra ciltteki batıkları en aza indirir. Kese uygulaması gereğinden fazla ve sert bir şekilde yapılırsa cildi tahriş edip zarar verebilir. Peki kese yapmanın faydaları ve zararları nelerdir ? Kese nasıl yapılır ?
Kese Yapmanın Faydaları
Vücudu dinlendirir rahatlatır.
Ciltteki aşırı yağı aldığı için aknelerin oluşumunu engeller.
Kan dolaşımını hızlandırdığı için cilde sağlamlık kazandırır.
Cildi ölü deriden arındırır daha parlak bir cilde kavuşmaya yardımcı olur.
Kese bacak ve kalça bölgelerine düzenli aralıklarla yapıldığında selülitlerin giderilmesine yardımcı olur.
Gözeneklerin açılmasını sağlayarak daha genç ve diri bil cilde kavuşturur.
Kese Yapmanın Zararları
Kese çok sık yapıldığında cildi tahriş eder, kızarıklığa neden olur ve cildin kurumasına sebebiyet verir.
Deriyi koruyan tabakanın sürekli kese ile açılması zararlı maddelerin deri içinden vücuda girmesini kolaylaştırır. Bu yüzden sık sık değil düzenli aralıklarla kese yapılması gerekir.
Cildi koruyan tabakanın pigmentasyonunu bozmamak için 15-20 günde bir kese yapılması uygun görülür.
Kese Nasıl Yapılmalıdır ?
Kese yapılırken ipek kese kullanılması tavsiye edilir. Kese ilk kullanmadan önce sıcak suyla ve sabunla temizlenip iyice durulanmalıdır. Kese kullanımı sırasında ne cildinize ne de keseye hiçbir şekilde şampuan, sabun ve duş jeli kullanmayın. Duru su ile temizlik en doğrusudur.
Banyonuzu dayanabileceğiniz en yüksek ısıda su ile yapın. Sıcak suyun etkisiyle yumuşayan derinize yavaş hareketlerle masaj yaparak kese yapın.