kese var yolk kesesi var ama içinde bebek yok

nisbhr

BAHAR
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
7.695
13
156
Diğer
bugün 9.hafta içindeyim ama ultrasonda kese görünüyor içinde yolk sac denen bebeğin beslenme kesesi var ama içinde embriyo görünmüyor.doktor 17eylüle randevu verdi sanırım kürtaj olucam.böyle bir durumdan dolayı bebeğini kaybeden varmı?

komşumuzun kızıda dün kalp atışlarını duymaya gitti ama maalesef onunda kesesi ama içinde bebek yokmu boş gebelikmiş..doktor tedavi edecekmiş artık kürtajmı olacak bilmiyorum o kadarı canım geçmiş olsun sanada

17 eylül çok geç değil mi ben de aynı durumu yaşadım doktorum yolk kesesi oluştuğu için kalp atışını bekledi boş gebelik olmadığını söylemişti ama 8. haftamın sonunda yolk kesesi gereğinden fazla büyümeye başlamış ve hala kalp atışı olmadığı için kürtaj oldum.. bir arkadaş da 9. haftada kalp atışını aldı inşallah yüzün güler zor bi süreç ama umutlu ol o seni hisseder..

teşekkür ederim canım bu boş gebelikten farklı bişeymiş.içinde yolk kesesi oluştuğu için boş gebelik denilemezmiş.
ama ne önemi varki bebiş olmadıktan sonra

desteğin için çok sağol canım gerçekten çok zor bir durum.ben 2yıldır bebek istiyordum ve sonunda mucizem gelmişti ama yine yüzüm gülmedi.çok yıkıldım ama iyi olmaya çalışıyorum.
sanırım durumumuz aynı çünkü ilk gittiğim doktor banada yolk kesesi gereğinden fazla büyük dedi yani 7,2mm imiş.ama normalde 5 6mm olması gerekirmiş.bana kalırsada 17eylül geç ama doktor bekleyelim dedi o zaman 10 haftalık olmuş olucam.
kürtajdanda korkuyorum.peki kürtajdan ne kadar sonra gebe kalmayı serbest bıraktı doktorun ve ne zaman kaldın.
allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bahtı güzel olsun yavrunun.

allahtan umut kesilmez cnm hakkımızda hayırlısı olsun ben de kürtajdan çok korkmuştum ama bişey hissetmiyoun gözünü açtığında bir an önce eve gitmek istiyosun sonrası adet kanaması gibi oluyo bi 15 güne de toparlanmış oluyosun bedenen tabi biz 15. gün tatile çıktık bana iyi gelmişti iki ay korunduk sonrasında dr.um korunmayı bırakabileceğimi söylemişti üçüncü ay geldi bebeğim ama o da 5 hafta kaldı benimle kese büyümedi ve kndiliğinden düştü sonra yine 2 ay korunduk bu süreçte tahlillerimiz yapıldı sorun tespit edildi bende yumurta tembelliği olduğunu söyledi dr.um ve bi ilaç verdi yine ilk denemede geldi yavrum şimdi benimle ve artık sona yaklaşıyoruz rabbim tez zamanda yüzünü güldürsün ama eğer sonu kürtaj olursa mutlaka tahlillerini yaptır cnm biz devlette oyalandık devlet ikinci kayıp olmadan tahlilleri yaptırmıyor ama özelde de çok para tutmuyo sebebini öğren önlemini al umudunu asla yitirme o nasibi geldiğinde seninle olacaktır..

canımbenim sana da çok geçmiş olsun ama allahım yüzüne gülmüş.inşallah sağlıcakla kucağına alırsın.
bende kendimi artık bu duruma alıştırdım içimdeki umudu yok ettim tekrar hüsran olmasın diye.
zaten bundan sonra benim için umut kalmadı.bu iş bitince daha da rahatlıycam inşallah sorunsuz olur.
sonrasında bende 3 ay koruncam.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.verdiğin bilgiler için desteğin için çok teşekkür ederimmmm

gecmis olsun.Allah tekrarini yasatmaz insaallah.

ben de şu an aynı durumdayım. hep boş gebelik mi acaba dendi. sekizinci haftada embriyo göründü ancak kalp atışı yoktu. bir de yok kesesi normalden büyük dedi doktor. sanırım ben de kürtaj olucam. ama az daha beklesem kalp atışı da gelir mmiki devamında ddiye kafam karıştı

Biraz daha bekleyin derim ben 10. Haftamda gittiğimde 7haftalık gibi gözüktü kalp atışı da alındı ancak bebeğim sağlıksız olduğu için vücudum atmış allahtan ümit kesilmez, rabbime hayırlısı için dua edin...

bugun başka bir doktora gittim aynı şeyi söyledi. kalp atışı yok. sonradan da olmazmış hatta kanama başlamış. kendi düşermi dedim yok dedi yaarın kürtaja giriyorum ben de. deneyimlerinizi paylaştığınız için tşkler

Çok çok geçmiş olsun kendinizi üzüp hırpalamamaya çalışın. Allah herşeyin doğrusunu bilir, her şerde bile bir hayır vardır derler...

Çok çok geçmiş olsun kendinizi üzüp hırpalamamaya çalışın. Allah herşeyin doğrusunu bilir, her şerde bile bir hayır vardır derler...
çok teşekkürler kürtajdan geldim ve çok çok iyiyim. dediğiniz gibi Allah hayırlısını bilir hayırlısını verir. derdi veren allah sabrını da veriyor şükür. çok tşkler iyi günler.

Merhaba canim oncelikle insallah gec dollenmedir ve bebegini kucana almak nasip olur insallah bende 5 ay once dusuk yaptim kese vardi yolk sac vardi ama bebek yoktu cok bekledm direndim gec dollenmedir diye ama 11.haftamda malesef dusuk yaptim

CANIM COK GEÇMİŞ OLSUN BENDE 1 HAFTA ÖNCE KURTAJ OLDUM 8 HAFTALIK .. KALBI DURMUS ONDAN KANAMAM GECMİŞTİ BUGUN YİNE BAŞLADI SİZCE NEDEN..

Olabilir canım devamı geliyordur zaten 2 gün sürmez kürtajdan sonra enaz 1 hafta 10 gün sürüyo kanama az az da olsa merak etme zaten doktor tekrar bakar herhangi bir Parça kalmış mi diye cok gecmiş olsun Allah sağlıklı gebelik. Sağlıklı bebek nasip etsin ınsallah

arkadaşlar mrb. yardımınıza ihtiyacım var.en son 1nisanda regl olmuştum. daha sonrasında 22nisanda çok açık pembe tonunda lekelenme gibi kan geldi. bende 25nisanda kan testi yaptırdım 2 çıktı yani gebelik yok gibi. 29nisanda da regl oldugumu düşündüm ama kanamam gelmedi ve bu süre zarfı içerisinde mide bulantıs bas donmesi kasık agrısı ve sırt agrısı yasadım fazlasıyla. 29unda regl oldugumu sandıgımda o gün kanamam gelmedi hiç ertesi gün cok az geldi ve birden kesildi. ama bu yaşadıgım belirtilerde hala devam ediyordu. sancıdan kaynaklı doktora gittim. 2tane kese yan yana göründü ama içi kan dolu gebelik mi değilmi bişey soyleyemeyiz suan tahliller sonucunda konusalm dedi. dünde çok az kahverengi lekelenme geldi. devam etmedi ama şimdi 2 tane kese var gözüküyor ama bebek görünmüyor içinde çok istiyorum ama çok da korkuyorum kese neden görünür bebek yoksa bilgisi olan yada basına gelen varmı yardımcı olsun ltfn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…