Gebeliğe Hazırlık Kese çevresinde kanama

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Kuzukulagi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
103
63
48
Hayırlı ramazanlar. Doktora gittim 5 haftalık hamile olduğumu ogrendim ama kesenin çevresinde yaklaşık 20 mm kanama olduğunu düşük olabileceğini söyledi. Aranızda böyle olup düşük yapmayan var mı kendimi çaresiz hissediyorum

Canım benimde 8. Haftada kanama alanım vardı olabiliyor genelde. İlaçla filan durdu. Ama ölçüsünü bilmiyorum. Sen strese sokma kendini. Rabbim nasip edicekse zaten olucak. Biraz dikkat et. Yatmaya çalış bol bol. İlaç da vermiştir zaten doktor.

Canım benimde 8. Haftada kanama alanım vardı olabiliyor genelde. İlaçla filan durdu. Ama ölçüsünü bilmiyorum. Sen strese sokma kendini. Rabbim nasip edicekse zaten olucak. Biraz dikkat et. Yatmaya çalış bol bol. İlaç da vermiştir zaten doktor.
Çok teşekkür ederim maşallah inşallah bizimki de öyle durur evet ilaç verdi ağır grip oldum bide bitki çayı da icemiyorum değil mi doktorum bana hiçbir şey anlatmadı çok kötüydü

Çok teşekkür ederim maşallah inşallah bizimki de öyle durur evet ilaç verdi ağır grip oldum bide bitki çayı da icemiyorum değil mi doktorum bana hiçbir şey anlatmadı çok kötüydü
Yani ben hiç içmedim bitki çayı korktum açıkçası. Ama en azından doktora söyleseniz ilaç verirdi grip için. Enfeksiyon da sorun çünkü gebelikte.

Ben de ikizlere hamileydim beş aylıkken birinin plesantasinda kanama alanı gördüler bana yatış verdiler iki üç gün yattım ama tebbir amaçlı düşük önleyici ilaç verdi dokttor onu kulladim ve kanama alanın küçüldüğünu söylediler ve sonra da düzeldi ikiz gebelik daha risklidir siz daha avantajlısiniz Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz inşallah

Ben de ikizlere hamileydim beş aylıkken birinin plesantasinda kanama alanı gördüler bana yatış verdiler iki üç gün yattım ama tebbir amaçlı düşük önleyici ilaç verdi dokttor onu kulladim ve kanama alanın küçüldüğünu söylediler ve sonra da düzeldi ikiz gebelik daha risklidir siz daha avantajlısiniz Allah'ın izniyle hiç bişey olmaz inşallah
Amin inşallah size de çok geçmiş olsun

6+1 de kanama alanı var dedi. Düşmemesi için dufaston verdi 1 ay kadar içtim. 5 gun kalcadan iğne bide serum. 9 haftalikken yine var dedi kanama alanı. Sonra 10+6 Ken birden kanama başladı hemen hastanede yattım. Yine aynı iğne serum bide dufaston onu 40 gün iç dedi. Ve o gun kanama kesildi ama sonraki günlerde az kahve rengi kanama geldi. Sonra hastaneden çikacagim gun ultrasonda kanama alanı gitmiş o kanamayla dedi. Şuan 12+2 çok şükür iyiyim bebekte iyi. Dr verdigi ilaclari al Ve bebegin gelişimi iyiyse korkma . Benim daha onceki bebegimde de vardı ama onda hiç kanamam olmadı tedavisini oldum kendiliginden kaybolmus. Düzenli ultrason gir gelişimi iyiyse merak etme

Hayırlı ramazanlar. Doktora gittim 5 haftalık hamile olduğumu ogrendim ama kesenin çevresinde yaklaşık 20 mm kanama olduğunu düşük olabileceğini söyledi. Aranızda böyle olup düşük yapmayan var mı kendimi çaresiz hissediyorum
Hamile olduğumu öğrendikten sonra gittiğim ilk ultrasonda (4+5 gündü sanırım) benim de kesenin etrafında kanama göründü. Doktor düşük olabileceğini söyledi ama herhangi bir kanamam olmadı, şu an 14. Haftaya ilerledim gayet sağlıklı giden bir gebeliğim var. O zaman ben de korkmuştum

Tüm mesajlarınızı okudum çok teşekkür ederim moral oldu yalnız olmadığım için🙏🏼 Allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin🙏🏼🌸🍀

Benim de vardi 5. Haftada duphaston kullandim galiba 1 hafta 10 gunde geçmişti. Rapor bile vermedi bi de ise gittim ona ragmen sıkıntı olmamıştı siz dinlenin yine de kanama alani gecene kadar. Bisey olmaz insallah

Bitki cayi icmeyin zaten riskli durumunuz var, ben hasta olunca sicak suya limon atip iciyodum

Benim 7 haftalikken kese etrafinda kanama alani gorulmustu. Doktorum progestani fitil olarak vermisti, gunde iki kere kullaniyordum. Calisiyordum bu surede ise gitmeye devam ettim. 12.haftada kanama alani tamamen gitmisti

Çok stres yapmayın bu bebeği de etkiliyor çünkü. Çoğumuz yaşadık. 11. hafta çok yoğun kanama ile hastanede yattım 18. haftaya kadar kanamam oldu çok şükür şu an her şey yolunda. İnşallah sizin de süreciniz olumlu sonuçlanacak yüreğinizi ferah tutun 🌺

Back
X