Tavuk Yemekleri kertme

SAPHIRA

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2008
11.790
216
41
aslı jülyen kesilmiş ve tavada pişirilmiş bonfileyle,altında rendelenerek kızartılmış patatesle servis edilir.benim tarif biraz daha sağlıklı ve pratik
patatesler kızartılır servis tabağına alınır.üzerine didiklenmiş etler konur.
ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurt hazırlanır.bu da tavukların üzerine dökülür.en üste de pul biberle kızdırılmış tereyağ gezdirilir
afiyet olsun :))

kemikli tavuk göğsü düdüklü tencerede haşlanır.ılınınca etler istenilen büyüklükte didiklenir.
patatesler parmak parmak doğranır
sarımsaklı yoğurt hazırlanır

1 ad. kemikli tavuk göğsü
2 büyük patates
1 bardak yoğurt
2-3 diş sarımsak
tuz
yağ (kızartma için)
2 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı k.pul biber

isterseniz bütün tavuktan ya da istediğiniz etin istediğiniz yerinden yapabilirsiniz

my.php
[/URL][/IMG]
işte bu da resmi :)) cokacimcoook

Benim çalıştığım yerde yemekhanede et yerine üzerine misket köfteli servis ediyorlar ve adına da mehtap köfte diyorlar

ellerine sağlık süper görünüyo ben zaten patates tavuk ve yoğurt üçlüsüne bayılırım olsada yesekcokacimcoook
yaptığın zaman sonucu yaz,merak ederim :KK66:)))))
Benim çalıştığım yerde yemekhanede et yerine üzerine misket köfteli servis ediyorlar ve adına da mehtap köfte diyorlar

köfteli de nefis oluyordur,öyle de denemek lazım :KK66:)))))

güzel görünüyor ama bu şekilde sadece baharatlı yoğurt gözüküyor iç malzemeleride pişmiş şekilde görmw şansımız varmı

az önce yaptım ve yedim offff mükemmel bişeydi ya yok böyle bi lezzet!!! herkese tavsiye ederim bunu buraya koyan ve bizlerle paylaşan Saphira'ya onlarca teşekkür ederim, damağımı ve midemi şımarttım sayenizde:)))

dün eşim yaptı ya nefis bişi mutlaka tavsiye ederim

az önce yaptım ve yedim offff mükemmel bişeydi ya yok böyle bi lezzet!!! herkese tavsiye ederim bunu buraya koyan ve bizlerle paylaşan Saphira'ya onlarca teşekkür ederim, damağımı ve midemi şımarttım sayenizde:)))
beğenmenize çok sevindim afiyet olsun opuyorumnanaktan

fistigim oldumu simdi gece gece yahu,kac zamandir aklimda bi yapamadim.bunu kirmizi etlede yapiyorlar dimi?

ama ben senin tarifi deneyim..ellerine saglik canim.

ay bu tarifi hiç bilmiyordum, pratik ve lezzetli görünüyor hemen denicem valla yarın:hulya:

çileğim bunun orjinali kırmızı etle yapılıyor,bu biraz daha ekonomik ve sağlıklı olanı :KK66:

X