• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kerim Tekini Rahmetle anyoruz

26 Nisan 2008
21.009
7.623
773
39
Kerim Tekin, 1975 yılında Erzincan’da dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Ortaöğrenimi sırasında şan dersleri aldı ve gitar çalmayı öğrendi. Lise yıllarında profesyonel müzik hayatına atıldı ve onyedi yaşında gece kulüplerinde çalışmaya başladı.

1994 yılında S Müzik’le anlaşarak profesyonel bir ekiple ilk albümünün hazırlıklarına başladı. “Kara Gözlüm” adını taşıyan ilk albümü 1995 yılında müzik marketlerde yerini aldı. Prodüktörlüğünü Halis Bütünley’in yaptığı albümde on şarkı yer aldı. Müzikseverlerin Kerim Tekin’le tanışması ise söz ve müziği Kenan-Ozan Doğulu kardeşlere ait olan “Cici Baba”yla oldu. Albümde pop müzik piyasasının seçkin isimleri biraya geldi. Bir çok şarkı Ozan-Kenan Doğulu, Garo Mafyan ve Zeynep Talu Kurşuncu imzasını taşırken İlhan Şeşen, Yusuf Bütünley, Saro Secikyan ve Fabio Taşel’de söz ve müzikleriyle katıldı albüme. “Kara Gözlüm” gibi romantik şarkılarla dikkatleri çeken Kerim Tekin, hoş görünümü, sempatikliğiyle özellikle gençler tarafından kısa zamanda tanındı ve sevildi.

“Kara Gözlüm”le birlikte sahne çalışmaları hızlanan Kerim Tekin, “Haykırsam Dünyaya” adını verdiği ikinci albümünü 1997 yılında çıkardı. Geçen iki yılın ardından kısa saçlı ve çocuksu Kerim Tekin gitmiş, yerini uzun saçlarıyla olgun ve daha yakışıklı yeni Kerim Tekin almıştı. Onbir parçanın yer aldığı albümün prodüktörlüğünü yine Halis Bütünley yaptı. Söz ve müziğini Tayfun ve Beste Duygulu’nun yazdığı “Kar Beyaz” albümden çıkan ilk hit ve video klip çalışması oldu. Şehrazat, Fedon, Yusuf Bütünley, Ozan Doğulu, Zeynep Türkeş, Volga Tamöz, Feyyaz Kuruş, Kenan Doğulu ve İskender Paydaş gibi isimlerin biraraya geldiği albüm, müzikalitesiyle tam puan aldı.

Kerim Tekin, 28 Haziran 1998 tarihinde aramızdan ayrıldı. Ölüm, onu bir festivalde verdiği konserin ardından İstanbul’a dönerken Afyon yakınlarında geçirdiği zincirleme trafik kazasında yakaladı. Türk Pop Müziği, henüz yirmiüç yaşında ki pırıl pırıl, genç bir neferini böyle elim bir kazada yitirdi.

KAR BEYAZ

Hasret vuruyor gecenin koynunda.
Anılar vuruyor gözyaşlarıma..
Çılgın bulutlar dönüyor başımda,
Uykusuz geceler kapımda.

Yıkılsa dünya, kıyamet kopsa.
Yine de vazgeçmem ölürüm derdimden.
Kar beyazdır ölüm, ellerinden gülüm
Yine yoksun diye, düşmanım her güne.

Dursun dünya dönmesin sensiz..
Yaşatmasın of, Allahım sensiz..

:gitme::gitme::gitme::gitme:
kerim-tekin.jpg

kerim_tekin3.jpg

41000000000897591.jpg
senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

bnm için 27 hazirann maalesef önemi var
bugün hm adana depremini yaşadığımz gün hmde kerim tekinimi trafik terörüne verdiğimz gün:çok üzgünüm:

hep biri öldüğüm zaman unutmayacağız deriz yaa bnmde o kişilerden saydığım
kendisini sesini çok çok sevdiğim kişi olan KERİM TEKİN unutmadıım senisenağlama

rahmetle anıyorum:Saruboceq:
daha önünde çook uzun yıllar yapacağıın çok işler vardı ama allah aldıı:çok üzgünüm:
yattığın yer nur mekanın cennet olsuun:Saruboceq::Saruboceq:

Vay bee...
Tam 11 sene gecti ölümünün üzerinden demek ve hala özleniyor, hala seviliyor, hala sarkilari dillerde. :çok üzgünüm:
Allah rahmet eylesin, topragi bol mekani cennet olsun,
pırıl pırıl bir gencti... :çok üzgünüm:

olum tarıhını bılmıyorum ama benım ıcın sarkıları hala guzel ve dınlıyorum. Aksamlar parcası muhtesem. Ve aksamlar dızısının tekrar yayınlanmasını ıstıyorum. En buyuk keyfım onun parclarını dınlemek ve soylemek. Bır kez daha rahmetle anıyorum.
Kerım tekın hayranları bu kadar mıyız. Nerdesınız? Cabuk mu unuttuk onu?

Vay bee...
Tam 11 sene gecti ölümünün üzerinden demek ve hala özleniyor, hala seviliyor, hala sarkilari dillerde. :çok üzgünüm:
Allah rahmet eylesin, topragi bol mekani cennet olsun,
pırıl pırıl bir gencti... :çok üzgünüm:

olum tarıhını bılmıyorum ama benım ıcın sarkıları hala guzel ve dınlıyorum. Aksamlar parcası muhtesem. Ve aksamlar dızısının tekrar yayınlanmasını ıstıyorum. En buyuk keyfım onun parclarını dınlemek ve soylemek. Bır kez daha rahmetle anıyorum.
Kerım tekın hayranları bu kadar mıyız. Nerdesınız? Cabuk mu unuttuk onu?

dilinize sağlık:teselli::teselli::teselli:

kerim tekinin vefat ettigini duydugum aksam inanamamistim sanki sakaydi
ertesi gun uyandigimda ismini bile duymak aglamama yetiyordu gozlerim ve burnum sis dolasiyordum aglamaktan
sesi,sarkilari cok guzeldi bence yeri doldurulamayacak sanatcilarimizdandi
Allah onu erken yanina aldi mekani cennet olsun insallah
Allah gunahlarini affetsin

Kerim Tekin
Uzay Heparı
Grup Vitamin Gökhan Semiz
Ajlan Büyükburç
Kazım Koyuncu
ve en son
Barış Akarsu

Unuttuklarım varsa affedin...Hepsi yüreğimi dağladılar haberlerini duyduğumda...
Hepsinin mekanı cennet olsun
Hepsini Allah gani gani rahmet eylesin

Kerim Tekin
Uzay Heparı
Grup Vitamin Gökhan Semiz
Ajlan Büyükburç
Kazım Koyuncu
ve en son
Barış Akarsu

Unuttuklarım varsa affedin...Hepsi yüreğimi dağladılar haberlerini duyduğumda...
Hepsinin mekanı cennet olsun
Hepsini Allah gani gani rahmet eylesin

evet cnm bnde hepsine üzüldüüm
barış akarsu da o da tertemz gencecikti
önmzdeki haftada onun yıldönümü olcak
ne kadar dua etiim yaşasın allah anasına babasına bağışlasın die ama olmadıı
bu yazdıklarıın hepsi kazım koyuncu hariç trafik terörüne kurban verdiik:çok üzgünüm:

Allah hepsine gani gani rahmet eylesin
genç yaşta gidenler insanın içini dahada cıtıyo
ilk ölüm haberini aldığım anı hatırladım radyoda müzik
dinlerken duymuştum ne kadar acıydı:gitme: :gitme: :gitme:

allah hepsine rahmet etsin..
çok üzülmüştüm kerim teki öldüğünde
günlerce etkisinden kurtulamamıştım
keşke görmeseydim bu topiki yine üzüldüm

Allah rahmet eylesin hepsini...Kerim Tekin benim içinde özel bi yere sahiptir ...ilk aşkım,ilk üzüntüler
onun şarkılarında dile gelmişdir...:gitme:erken ve beklenmedik bi ölümdü...
Hasret duruyor gecenin koynunda
anılar vuruyor gözyaşlarıma...

O günü unutamıyorum Deprem acısı Kerim Tekinin acısı :( gözümün önünden gitmiyor o gün...çok özledik onu Rabbim gani gani rahmet eylesin İnşallah en güzel yerdedir... :(

Allah rahmet eylesin. o ve gökhan semiz,ajlan büyükburç,uzay heparı,kazım koyuncu ve tabiki barış hiç aklımdan çıkmıyorlar.gerçekten hepsine çook üzülmüştüm.mekanları cennet olsun.bu gün ayrıca sevgili barış akarsunun doğum günü :gitme:

Back